Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ioioioioioioioioioio

własnie mineło 8 tygodni od porodu i postanowilam wziac sie za siebie

Polecane posty

w ciazy przytylam 17 kg, przy samym porodzie zeszło mi 11 kg, ale od tamtego czasu nie ubylo mi praktycznie nic. Chciałabym zrzucic najpierw te 6 kg a potem jeszcze 4-5. Czy to, ze przez 2 miesiace nic nie schudlam (mimo ze karmie piersia) oznacza, ze do konca karmienia piersia waga ani drgnie?

Gość a ile masz wzrosytu i ile
wazysz?

154 cm, 58 kg

Gość reeeeeeeeee
powiem ci na swoim przykładzie tez tyle przytyłam w ciazy co ty i tez 11 po porodzie mi spadło i pozniej pomimo ze karmiłam 9,5mc waga stala w miejscu po zakończeniu karminenia udało mi sie schudnac 5kg, cierpliwosci

ale robilas cos w celu schudniecia, czy po prostu karmilas tylko, a mimo to nie chudlas?

Gość ioioioioioioioioioi
dziewczyny, macie dla mnei jakis rady ? od czego zaczac itd?

Stałe pory posiłków. Nic smażonego, tłustego i słodyczy. Samo gotowane i pieczone.Duzo kurczaka i ryb mało wieprzowego.Rano pełnoziarniste pieczywo-chodzi o węglowodany. wieczorem nabiał chudy, jajka. Wieczorem ogólnie powinno się jeść białko a rano weglowodany. I dużo wody pij. Zadnych gazowanych i soków-mnóstwo cukru.Soki zastąp albo samodzielnie wyciskanymi albo poprostu świezymi warzywami i owocami:) No i ze 30 minut świczen dziennie. Są fajne ćwiczenia 8 minut abs-wpisz w google. robi się 8 minut z takim panem co pokazuje na pupe uda i brzuch.Zawsze trwa 8 minut bo tam jest zegarek i kazde cwiczenie jest w tepie.

Gość tikal
u mnie było podobnie, waga schodziła bardzo powoli, około rok po porodzie zostało mi około 2 kg i brzuszek, 1,5 roku po porodzie znów zaszłam w ciążę, więc tym brzuszkiem narazie się nie przejmuję. Odżywiałam się zdrowo, ale ja lubię jeść, ćwiczyć nie miałam siły bo nocki z dziekiem mnie wykańczają.

Gość bruszysko
Mnie najbardziej przeraza zrzucenie brzucha. Za 10 dni mam termin porodu, przytylam 15 kilo i tak mi sie jakos wydaje,ze to zrzuce bo zawsze bylam szczupla. Najbardziej mnie jednak przeraza, ze zostanie mi taka skora na brzuchu, brzydka i rozciagnieta. Nie wiem co by mozna bylo z tym ewentualnie zrobic.

Gość szkotka uk
ja cala ciaze smarowalam sie maslem palmersa czy cos w tym stylu zeby ujedrnic skore. Po ciazy cwiczylam brszuszki i chodzilam w pasie poporodowym i szybko wrocilam do plaskiego i umiesnionego brzucha. Do wagi wrocilam w przeciagu 3 miesiecy od porodu