Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ślicznemaki

Jak pokochać siebie i być szczęśliwym gdy stres odbiera wszystko?

Polecane posty

Gość ślicznemaki

Od kiedy przeżyłam wiele złego od ludzi i przeszłam kilka załamań, popsuło mi się zdrowie fizyczne i ne mogę z tego stanu wyjść, ciągłe napięcie i niepokój wewnętrzy, łatwo przychodzi stres o byle co, rozmowy z ludźmi mnie przerastają, uciekam w samotność, kto tak ma? i jak sobie z tym radzić?

Gość I tak
A co nie umiesz kochać siebie???sama mieszkasz???

Gość I tak
Bo to nie stres odbiera Ci wszystko,tylko pozwalasz stresowi odbierac ,nie ma wszystko ,nie ma nic,pozwalasz odbierac stresowowi radość zycia

Gość ślicznemaki
Kochać czyli w sensie lubić siebie i nie widzieć ciągle swoich błędów, nie oskarżać się, że ciągle coś robię nie tak, ćo o mnie inni pomyślą , o tym że skrytykują, ocenią to mnie przerasta. Podziwiam pewnych siebie ludzi co idą przez życie jak burza i oni często mówią że są zajebiści...ja tak nie mam...

Gość ślicznemaki
jak radzicie sobie ze stresem?

Gość I tak
Nrazie tak nie masz,ale mozesz to wszzystko osiagnać,nie zyje sie dla ludzi tylko dla siebie,bo szczescie jest w Tobie

Gość ślicznemaki
Byłam na pierwszej terapii u psychologa w przychodni i zasugerowała żebym wzieła też leki od psychiatry na poprawę nastroju ale ja nie wiem czy sztuczna poprawa nastroju mi pomoże? czy w ogóle terapeuta pomoże tylko z włączeniem leków?

Gość ślicznemaki
i tak, dziękuję ale łatwo pisać że szczęscie jest we mnie, ja go nie czuje ciągle coś mi nie wychodzi, nie udaje się, wol.ę unikać stresujących sytuacji aby potem nie rozmyslać i nie zadręczać się, ciągle siebie obwiniam..

Gość I tak
Apsolutnie zadnych leków,zmien psychologa,zadna tabletka nie rozwiaze Twoich problemów,musisz to Ty sama to zrobić

Gość ślicznemaki
Dziękuję za wskazanie drog, to jakis krok, właśnie słucham i szukam dalej...chcę sobie pomóc by normalnie żyć...

Gość ślicznemaki
znalazłam książkę tegoż autora pt. Zatrzymaj się, czy warto ją przeczytać? Czytałam parę lat temu Potęgę umysłu-fajna książka ale zadziałała jak batonik z czekolady-na chwilę.

Gość ślicznemaki
Do tego ból brzucha i apetyt na jedzenie, a potem znowu kłopoty zołądkowe. To wszystko mam związane ze stresem..

Gość gdy dusza jest smutna
leki niewiele pomogą :( też jestem pod kreską dłuższy czas i jestem juź po prostu zmęczona źyciem

Gość Ewka SZ..
Ja powiem co mi pomogło i pomaga dalej. Podobnie czułam się zachukana i unikałam sytuacji stresowych, które powodowały dolegliwości jelitowe, tikowe, czy pamięciowe. Wolałam unikac ludzi bo w brzuchu mi warczało, mogłam w kazdej chwili dostać biegunki itd. Przeczytałam w internecie o korzeniu arktycznym lub inna nazwa rożeniec górski, zakupiłam go w kapsułkach. Ten preparat odmienił moje życie, nie muszę brać żadnych prochów na depresje czy nerwice bo wszystko się odmieniło nie powodując ospałosci, a wręcz odwrotnie dostałam spokojnej , opanowanej energii. Nawet mogę powiedzieć, ze twórczej energii bo mam już sukcesy. Polecam bo warto. http://suplementyheleny.pl/rhodiolin-rozeniec-gorski/

Gość I tak
Ewka SZ..,tak jasne,cudowna kapsułka odmieniła Ci zycie,nie ma takiej opcji,trzeba nad soba pracować,wiele to kosztuje czasu i energi:)

Gość ślicznemaki
i tak dobry duszku, nie wiem kim jesteś ale dziekuję,że jesteś... wczoraj nie miałam czasu wysłuchać tego linku -pokochać siebie, muszę mieć spokój bo to jest dośc długie, jutro do tego siądę, dziękuję za wskazówki.........., dzisiaj mam zły nastrój i znowu czuję bezsens życia ale chcę z tym walczyć...

Gość upppppppppppppp
a mi ten korzen nie pomogl . zazywalam przed egzaminem aby zwiekszyc koncentracje opanowac nerwy a skutek byl taki ze nie moglam po nim spac taka bylam rozkojarzona i mialam podniesione tetno