Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy mi:P

Jest tu ktos dobry z fizyki???

Polecane posty

Mam dwa zadania, potrzebuuje pomocy w roziwazaniu, pomoze ktos? 1. Na szosie biegnącej rownolegle do toru kolejowego jedzie rowerzysta ze srednia predkoscia 12km/h. W pewne chwili dogadania go pociąg pospieszny o dlugosci 70m i mija go po 4 s. Oblicz prędmkośc pocigu. 2. Siła 6N przesuwa się bez tarcia i po poziomej drodze dwa polączone ze sobą klcki. Masa pierwszego klocka wynosi 1kg, a drugiego 2kg. Jaka wartosc ma sila poruszajaca klocek drugi? Wytlumaczy ktos??:))

Gość martinello
moge pomoc rozwiazac ale na kafe ciezko rozwiaze i zamieszcze fotki ok? ale zajmie mi to jakac chwile

Gość Ile tak moznaa....
ok, dziekuje bardzo bede wdzeczna:) czekam :)

Gość Ile tak moznaa....
wielki elektornik, ale ja neie chce tylko wyniku tylko potrzebuje opisu jak to sie oblicza.. czyli kolejno dzialania ktore wykonuje sie i jak to sie robi:) musi ktos mi wlasnie umeiscic rozwiazanie:)

Gość martinello
zaraz zeskanuje i umieszcze

Gość na co liczycie pomagając
temu tumanowi?

dzieki::) bede wdzeiczna:)

Gość martinello
na nic nie licze - zrobilem dla samego siebie zastanawiajac sie czy nie zapomnialem... takich prostych zadan

Gość martinello
co sie mówi?

ok juz:) dziekuje:)

"1. Na szosie biegnącej rownolegle do toru kolejowego jedzie rowerzysta ze srednia predkoscia 12km/h. W pewne chwili dogadania go pociąg pospieszny o dlugosci 70m i mija go po 4 s. Oblicz prędmkośc pocigu." Czegoś tu brakuje co mogłoby nie tylko miec wpływ na wynik ale nawet istotny wpływ na wynik:P.Na pewno to by nie było 75km/h gdyby mial rower kilometr długości:D.

no nie wiem takie mam zadanie:P a jeszcze co do tego drugiego, to ja mam tutaj jeszcze rysunek i on wyglada tak ze jest jeden prostokat z masa 2kg strzalka od niego do frugiego z masa 1 kg, a nad ta strzalka "f2=?" i pozniej od tego drugiego znowu strzalka a nad nia "F1=6n" WSZYSTKO BEDZIE DOBRZE? BO WIDZIALAM , ZE Ty inny rysunek zrobiles sorry za caps loxka, niechacy m isie wlaczayl

Przecież juz na oko widać że przy prędkości wymijania około 60km/h przy takich długościach wymijanie trwałoby na pewno znacznie więcej niz minutę:P.To by mudsiała być prędkość samolotu:P.

ja tam sie nie znam, dla mnie to czarna magia:P wiec wisz:P