Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lusiiiaa

Jak wygląda pierwsza wizyta u ginekologa po porodzie????

Polecane posty

Gość lusiiiaa

Urodziłam miesiąc temu, wiem że powinnam pójśc do ginekologa ale nie mam czasu i jestem zmęczona dzieckiem. Dobrze się czuję poza tym, krocze nie boli tylko jest twarda blizna. Czy mogę sobie odpuścić ta wizytę na jakiś czas, podejrzewam że lekarz standardowo tylko mnie zbada i całośc się skończy po 5 min. Z waszego doświadczenie jak przebiega taka wizyta, czy różni sie czymś od zwykłej wizyty kontrolnej?

Pierwsza wizyta u ginekologa po porodzie zalecana jest nie wczesniej niz po 6 tygodniach od dnia porodu.Wyglada normalnie,jak kazda inna.Bedziesz zbadana,gdyz lekarz musi ocenic stan macicy po dzieciatku,ale nie boj sie,to nie boli,ja tez sie balam,ale strach ma wielkie oczy

Gość lusiiiaa
No właśnie tego się spodziewałam. U mnie wizyty trwają chwilę i są robione w pośpiechu. Szkoda mi marnowac czas na dojazdy+odczekiwanie w poczekalnie bo zawsze są obsuwy, żeby wyjśc po 5 minutach. Dziecko jest malutkie i potrzebuje mojej opieki. Chyba nic się nie stanie, jak poczekam jeszcze z miesiąc/dwa?

Gość A ja nie poszłam do konroli
i nic sie nie stało. Poszłam po roku na cytologię.

Ja byłam chyba po 4 albo 5 tyg bo kolejny termin jaki miał ginekolog to było chyba po kolejnym miesiacu czy dwóch a chciałam mieć to jak najszybciej z głowy. Nie rozumiem tej niechęci do zwykłej kontroli ja chciałam być pewna, że wszystko ok tym bardziej, że miałąm cesarkę i chciałam też receptę na tabletki.

Gość zonaKraka
Dziecku nic się nie stanie jak zostawisz na 2 godz- chyba że karmisz piersią i nie możesz odciągać, to weź ze sobą... Oczywiście że nikt cię nie zaciągnie na siłę, i nic się nie stanie jeśli opuścisz wizytę ale wszystko jest ok- ale nie zawsze wszystko jest ok, pomimo tego że tak może ci się wydawać... Nie mówiąc już o tym że lekarz dobierze odpowiednią antykoncepcję.

Ja poszłam po 6 tygodniach. Wizyta - badanie, usg, recepta na tabletki. Myślę że powinnaś iść a dziecku nic się nie stanie jak zostanie z tatą, babcią, ciocią itp. Jeśli karmisz butlą żaden problem, jeśli piersią weź dziecko ze sobą. Ja teraz jestem w 35tc i jak chodzę na wizyty przychodzą kobity z noworodkami bo karmią.

Można przecie3ż odciągnąć pokarm który później tatuś poda lub jeśli się uda przed wyjściem nakarmić.Przecież i tak u lekarza masz umówioną konkretną godzinę.

Gość MłodaMamusia2012
Jesli Karmisz piersia do ginekologa powinnas wejsc bez kolejki ja przynajmniej tak mialam.. a wizty wygladala tak- badanie, pobranie cytologi i usg.