Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Brrrrmmmm

Dziecko i pies.Jak to zorganizowac?

Polecane posty

Gość Brrrrmmmm

Witam. Obecnie mieszkamy z moim ojcem.Mamy dwa psy i dwa koty.Za dwa tygodnie wraz z dzieckiem i partnerem wyprowadzamy się do innego miasta.Zabieramy ze sobą jednego psa i kota.No i tu pojawia się problem.Dotąd to ojciec wychodził z psami. A teraz spadnie mi na głowę dodatkowy obowiązek.Dziecko ma niecałe 2 lata więc jeszcze jeździ w wózku. Zastanawiam się jak zorganizowac wieczorne wyjścia i co zrobic gdy maluch zachoruje? Narzeczony pracuje w delegacji i jest tylko w weekendy więc opieka nad zwierzakami spada na mnie.To dla mnie nowa sytuacja i nie wiem jak to ogarnąc.Czy jest trudno? Jak układac plan dnia by pies na tym nie ucierpiał?

Gość Siedem życzeń
moja siostra miała taką sytuację, mieszkała jednak na parterze i wiecozrem gdy synek spał wyskakiwała na szybko z psem na siku, zostawiając jednak przy dziecku elektroniczną nianię.... plusem było to że syn był b. wyregulowany, zasypiał o tej samej porze i musiał być rzeczywiście chory by nie spać na przykład o tej 22 godzinie....i tak sobie poradziła gdy przez kilka miesięcy była sama.... mąż weekendowo tylko

Gość Brrrrmmmm
A nam się trafiło mieszkanie na trzecim piętrze więc to wyklucza tą opcję.Ciężko to widzę :-(

Gość moze sprobuj zorganizowac
czasowo kogos do wyprowadzania albo jakas sasiadke,zeby przez 10 minut posiedzial z dzieckiem?

Gość Siedem życzeń
no ale jeśli Twoje dziecko zasypia mocno i ma swój rytm to to wykorzystaj i nie bój się go zostawić samego... Innym rozwiązaniem jest znalezienie jakiegoś nastolatka w bloku który będzei wyprowadzał psa za parę zł.

Gość Brrrrmmmm
Pocieszam się że trudne będą pierwsze dwa lata. Jak syn będzie starszy to przynajmniej z wózkiem nie będę musiała się szarpac.

a co chodzi z tym dwuletnim dzieckiem i wózkiem? moje nie ma 2 lat i od dawna chodzi na spacery pieszo - może dobry moment przyzwyczajać je do marszu na tym wieczornym spacerze?

Gość możliwe, że chora
Ja mam dzieci i psy. Bierzesz i psa i dziecko ze sobą i tak 3 razy dziennie. Nie ma innej opcji, jeśli nie masz nikogo do zostania z dzieckiem. Kiedy już zaśnie możesz na szybkie siku wyskoczyć zostawiając dziecko w domu. W ciągu dnia jednak, będziesz zmuszona z obojgiem śmigać. Naucz psa chodzenia przy wózku, zacznij już teraz- po domu, żeby potem nie było akcji, że ci wózek wywróci. A jak nie czujesz się na siłach, zostaw psa ojcu. Powodzenia!

Gość hthththftf
bierzesz spod bloku jakiegos gowniarza ktory za pare zlotych albo za batona chetnie wyjdzie z psem

Gość możliwe, że chora
2 lata ma dziecko, no to popieram ex bill- mozesz i na piechotę go brać, jeśli idziesz gdzieś dalej, na długi spacer bierz wózek- a jeśli nie- na piechotkę :) Jeśli chcesz- dasz radę. Jeśli nie, powtarzam- odpuść sobie i zostaw psa tacie.

Gość jakas taka mama
mój mały mając 18 miesięcy zrezygnował z wózka i zazwyczaj chodzimy bez niego. mieszkamy na 4 piętrze i syn sam wchodzi i schodzi. wózek towarzyszy nam tylko w naprawdę długich eskapadach.

Gość Brrrrmmmm
Ojciec tego psa nie chce. Mój synek zaczął chodzic w wieku 1,5 roku.Rozwija się nieco wolniej niż jego rówieśnicy.Teraz zabieram go gdzieś na piechotę ale muszę go pilnowac no na prostej drodze potrafi się wyłożyc. A jak do tego zabrałabym psa... już widzę jak się szamoczę z dzieckiem ciągnącym w jedną stronę, psiaka w drugą...ewentualnie smyk zaplątany w smycz. Ostatnio uczę psa chodzic przy wózku-idzie nam nieźle.Początkowo zwierzak zachodził mi drogę i w niego wjeżdżałam ale już załapał o co chodzi. Myślicie że wieczorami, jak dziecko zaśnie mogłabym zostawic je samo na 5 min i wyskoczyc na biegu z psiakiem? Na spacery w ciągu dnia to się nawet cieszę-będzie motywacja do częstego przebywania na świeżym powietrzu.

Gość moze chora
myślę, że jak mały zaśnie i wyskoczysz na 5 min nic się nie stanie- jeśli mocno śpi i tylko na siku wyskoczysz. Ja tak robiłam bo nie miałam innego wyjścia. A te plusy- jak przebywanie na świeżym powietrzu często, czy przyjaźń dziecko- pies- są tego warte. Ćwicz też komentdy zostań, noga, siad itd- bardzo ci się przydadzą, bo masz 2 punkty 1. weozek z dzieckiem, 2. pies Im bardziej ułożony pies tym spacery przyjemniejsze ;) Mój pies waży ponad 40 kg to wiem o czym mówię. Powodzenia!

Gość Brrrrmmmm
Kurczę... Wasze dzieci już tak ładnie spacerują, a mój smyk nadal taki nieporadny. Lekarz powiedział że wszystko jest ok i on tak po prostu ma (ja podobno też nie śpieszyłam się z chodzeniem) ale byłoby dużo łatwiej gdyby już chodził.

Moja corka miala 2 lata jak kupilismy psa. Wychodzila ze mna zawsze na spacery oczywiscie na nogach. Wieczorami jak maz byl w pracy zostawialam mala w domu jak juz spala i szybko szlam z psem. Teraz pies wytrzymje dluzej to mam juz latwiej bo z mezem juz mamy ustalone kto kiedy wychodzi i mala nie zostaje sama.

Gość Brrrrmmmm
Właśnie dlatego nie chcę zrezygnowac z psa. Od jakiegoś czasu pies i dziecko szaleją za sobą! Wiem jakie są korzyści z posiadania zwierzęcia-bezcenne :-) A poza tym pies też człowiek ;-) Nie wyrzucę go dla własnej wygody.

Gość m oze poprostu
i takie podejście się chwali! ;)