Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość 9julitka3

czy od nadmiaru TSH się tyje?

Polecane posty

Gość 9julitka3

Witam. Mam pewien problem, mam 19lat, 155cm wzrostu i przy ostatnim ważeniu się ważyłam 58 kg (ok.lipca.sierpnia). Moja normalna waga to była zawsze ok 54 kg. Nigdy nie byłam na tyle chuda by mieć płaski brzuch, ale od lutego strasznie przytyłam niby to tylko 4-5 kg ale patrząc w lustro widzę jak gruba teraz jestem. Przytyły mi ręce, uda i oczywiście brzuch mam tak zwaną 'oponkę' strasznie źle się z tym czuje ponieważ nie czuje się atrakcyjna. W sierpniu wybrałam się do lekarza ale nie po to by opowiedzieć o tym. Lekarz dał mi skierowanie na badanie krwi w którym wyszło że mam za dużo TSH (4,790 mlU/l gdzie norma to 0,51-4,30) poszłam z wynikami spowrotem do lekarza rodzinnego i ten dał mi skierowanie do endokrynologa. Lecz jeszcze z tego nie skorzystałam, w mojej rodzinie babcia i prababcia chorowała na tarczyce.. Chciałam się dowiedzieć czy to jest nadczynność tarczycy czy niedoczynność? I czy przez to przytyłam? Co prawda nie ukrywam, że nie jem mało ale tyle co zawsze. Słyszałam też że gdy jest się na to chorym nie da się schudnąć lub przytyć nawet gdy uprawia się sport to prawda? dziękuje bardzo za odpowiedzi :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować