Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia1995

Wyjazd do Wielkiej Brytani

Polecane posty

Gość Kasia1995

Witam. Ostatnio znajoma zaproponowała mi abym po ukończeniu pełnoletności wyjechała do niej do pracy jako opiekunka jej dzieci.Język Angielski znam nawet dobrze będę się też zapisywać na kurs ,aby mieć cerytyfikat,ale zastanawiam się czy jest to dobra decyzja...Nie mam nic do stracenia tutaj mnie nic nie trzyma...Jedynie to,że chciałabym się dalej uczyć,ale tam też są przeciez szkoły...Proszę o poradę.

Gość renata uk northampton
jedz czarne hlopaki takie napalone chodza poi ulicach z rekami w majtkach na kazdym rogu[ jezu jak mi cipka mieknie jak widze takiego gmerajacego sobie w genitaliach- gdybym znala ang to podeszla bym spytac sie may I try?

oh mało wiesz. :( Gdzie bedziesz mieszkać ? Za co przezyjesz pierwszy miesiąc? Ktos musi Ci pomoc zalatwic NIN, musisz sie zapisac za dnia do przychodni i wiele wiele innych.. musisz miec konto w banku itp..

Gość latoooooooooo
Jedz Kasia i nie zastanawiaj sie:) W Pl nie masz przyszlosci,w Uk masz ogromne mozliwosci jesli bedziesz umiala je wykorzystac bedziesz kims.zycze Tobie powodzenia i ogromnych sukcesow:)

Musisz miec pomocnych ludzi tutaj przede wszystkim. Wszystko jest do zrobienia, ale bez pomocy nie dasz sobie rady. I nie przyjmą Cię do szkoły jesli nie masz dobrego angielskiego, a to co sie uczymy w szkolach to uwierz mi... czubeczek gory lodowej tutaj ang. jest inny.

Gość latoooooooooo
Ehhh no kurna to jest mloda dziewczyna pewnie ze da rade w szkole,stare Polki chodza na uczelnie i jakos rade daja.Jesli masz gdzie sie zatrzymac i kogos kto ci pomoze na samym poczatku to gnaj i nie ogladaj sie za niczym bo uwierz nie ma za czym!!!!!

Gość Kasia1995
Będę mieszkać właśnie u tej koleżanki której dziećmi będę się zajmować,ona pomoże mi wszystko załatwić...pieniądzę na start też będę miała. Fakt mało wiem dlatego mam duży dylemat...Ta właśnie koleżanka namawia mnie do wyjazdu podobno tam jest o wiele lepiej niż w Polsce...Chciałabym zobaczyć jak tam jest ponieważ tu w Polsce mnie nic nie trzyma z rodziny został mi tylko tata,ale on jest alkoholikiem i nie mogę na nim polegać...Chciałabym się dalej uczyć,ale moga być z tym tam problemy tak?

Gość latoooooooooo
Zadnych problemow nie bedzie,uczelnie w Uk sa otwarte na mlodych ludzi ktorych jest cala masa nie tylko z Polski:) Wszystko bedzie ok !

Jak masz zapewniony taki start to uważam że nie masz się nad czym zastanawiać. Dla ułożonej osoby ,tam jest przyszłość.

Gość Kasia1995
Dziękuję Wam za poradę;) Chyba zaryzykuję i wyjadę;)