Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Leticja

Opóźnienie w wzięciu tabletki antykoncepcyjnej dwa dni pod rząd

Polecane posty

Gość Leticja

A więc sprawa wyglada tak dzisiaj czyli sobota dnia 27.10 powinnam wziasc ostatnia tabletke z blistra czyli zielona placebo (biorę tabletki Daylette) a jutro powinnam zacząć kolejne opakowanie lecz niestety kolejne opakowanie kupię dopiero w poniedziałek o godzinie 14 i tabletke najszybciej będę mogła przyjąć właśnie o tej godzinie . Aby ochrona przed ciąża nie została zmniejszona postanowiłam zrobic tak: ostatnia tabletke z blistra która powinnam wziasc dziś o 23 , wezmę o 4 rano , tak, jakbym jej zapomniała , to znaczy ze wezmę ja 5 godzin pózniej od godziny w której powinnam ja przyjąć a 29 godzin pózniej od poprzedniej tabletki, w niedziele wieczorem czyli 28.10, tak jak zawsze biorę o 23 nie przyjmie tabletki z nowego blistra i wezmę ja dopiero w poniedziałek czyli 29.10 o godzinie 14 to znaczy ze zostanie ona przyjęta 34 godziny od poprzedniej tabletki ( a z tego co mi wiadomo tabletke mozna przyjąć do 36 godzin od poprzedniej bez ryzyka zmniejszenia jej działania ) a następnie już normalnie tak jak biorę zawsze wezmę ja o 23 w poniedziałek 29.10 . Wiem ze to dość skaplikowane :) ale wystarczy sie skupić :) dziewczyny liczę na konkretne odpowiedzi czy MOGE tak faktycznie zrobic bez zmniejszenia działania tabletki antykoncepcyjnej ????? Bo mi sie wydaje ze tak , skoro tabletke normalnie powinnam wziasc co 24 godziny z dopuszczalnym spoznieniem 24 godziny+ 12godzin czyli 36 godzin od poprzedniej tabletki . Chciałabym sie po prostu upewnić .

Gość W ogromnym przelocie XV
To tak nie działa drogie dziecko. :D

Tabletek placebo możesz nie brać w ogóle. :D A pierwszą tabletkę z nowego opakowania powinnaś wziąć o normalnej porze, ewentualnie z kilkugodzinnym opóźnieniem. Była tu niedawno taka historia, że dziewczyna zamiast brać tabletki co 24 godziny brała je co 36 godzin. :D I zaszła w ciążę. :D Nawet jeśli przyjmiesz tabletkę z opóźnieniem to następną powinnaś przyjąć o normalnej porze, a nie po 24 godzinach od przyjęcia ostatniej. Akurat przy Daylette mała jest szansa na zajście w ciążę przy takim opóźnieniu jakie u Ciebie wystąpi, ale na przyszłość pamiętaj o zakupie tabletek odpowiednio wcześniej.

Gość Ewelcia7676
ńie ma co kombinować i stresować się nie uprawiaj seksu w ten weekend to minie cie zbedny stres a krzywda od jego braku ci sie nie stanie..

Gość Leticja
Oczywiście ze nie będę uprawiała seksu przez następne 7 dni a jak już to z dodatkowym zabezpieczeniem problem polega na tym ze uprawialam seks wczoraj a czytałam ze jest cos takiego ze jeżeli w poprzednim tygodniu od pominięciem tabletki współżylo sie to jest możliwość zajścia w ciążę .

Gość Leticja
Do "W ogromnym przelocie XV " : To znaczy ze mam przyjąć ta ostatnia tabletke z blistra o normalnej porze tak jak biorę zawsze czyli o 23 a następna w poniedziałek o 14 , jak zakupie tabletki ? Czy dopiero w poniedziałek 23 ?

Gość Leticja
Dlaczego twierdzisz ze przy Daylette jest małe ryzyko zajścia w ciążę ?

W poniedziałek i o 14 i o 23. Ryzyko jest niewielkie przy Daylette, bo istnieją tabletki o dokładnie takim samym składzie, którze bierze się przez 21 dni i robi się 7 dni przerwy.

Gość Leticja
Dziękuje ci bardzo za konkretna odpowiedz ;)

Gość gość
Hej :D Mam pytanie takie jak w temacie . Zwykle łykam tabletki o 18:30 lecz wczoraj połknełam tabletke o 19:50 a dzis o 20:50 Czy moja antykoncepcja została zahowana?