Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuśka miluśka

Jaka kaszka najlepsza dla dziecka karmionego piersią?

Polecane posty

Gość mamuśka miluśka

Niedługo wracam do pracy jak już chwaliłam się na kafe ;) dziecko będzie miało skończone 7 miesięcy. Od ukończenia 5 miesiąca (czyli miesiąc szybciej) zaczęło jeść deserek a później obiady ale chciałabym zastąpić jeszcze jeden posiłek kaszką, najlepiej na gęsto. Kaszka bezmleczna może być za mało wartościowa chyba że kupię Sinlac a mleczno-ryżowe/kukurydziane są smakowe a to niepotrzebna chemia, bo koło owoców to one nawet nie leżały. ma ktoś pomysł co dać dziecku?

Gość panga panga
no to faktycznie masz sięczym chwalić- dziecko 7 miesieczne zostawiasz bez matki, zapewne na caly dzien? a przepraszam, 9 godzin? I co, kto będzie się zajmował? obca osoba pseudonim niania?? czy przechowalnia pt. żłobek? jak czytam wpisy typu ja bym w domu z dzieckiem nie wysiedziala, to mnie szlag jasny trafia. Po co wam dziecko ludzie

Gość mamuśka miluśka
ma kochające babcie:D poza tym nie będzie trochę ponad 7h :P

Gość panga panga
uhm, a babcie chcialy czy to wg was ich psi obowiazek bo nie sąaktywne juz zawodowo? żal..

Gość duży obwód
ale autorka nie potrzebowała komentarzy dotyczących jej powrotu do pracy, tylko jaką kaszkę dać dziecku... równie dobrze gdyby siedziała w domu też mogłaby zadać takie pytanie... ja Ci niestety nie pomogę, mojemu dziecku odpowiadały tylko kaszki Bobovity, innych nie chciał jeść...

Gość mamuśka miluśka
panga panga może cię zazdrość zżera że nie jestem kurą domową jak ty! A Babcie z wielką radością zajmą się wnuczkiem ;) chociaż chętnie zajęłabym się swoim dzieckiem przynajmniej do roczku, jednak są czasy jakie są i muszę wrócić do pracy. Ponawiam pytanie o kaszki

Gość nie zawsze tanie oznacza
dla mnie holle kaszka bio.reszta odpada.ja oczywiscie nie uznaje kaszki z mm bo tylko piers,ale ty wybierz jaka chcesz

Gość mamuśka miluśka
Duży obwód jakbym była w domu to mogłabym podać dziecku pierś i rozszerzałabym dietę na spokojnie, obserwując dziecko ale w związku z tym, że mnie nie będzie ok.7,5h to muszę zapewnić dziecku 3 posiłki. Nie chcę już odciągać mleka po 7 miesiącu, żeby nie pobudzać laktacji bo w pracy nie mam czasu ani miejsca na to. Myślę, że laktacja unormuje się i nie będą bolały mnie piersi a będę mogła karmić rano, wieczorem i w nocy. nie zawsze tanie oznacza- takiej odpowiedzi oczekiwałam :) zaraz poczytam o tej kaszce Wracając do tematu to fajnie byłoby gdybym mogła tak zając się dzieckiem do 18 miesiąca życia, to taki optymalny czas, kiedy potrzebuje zindywidualizowanej opieki, oczywiście najlepiej matki. Za to nie widzę siebie wracającej do pracy po wychowawczych na dwójkę dzieci to ok.7lat!

Gość mamuśka miluśka
nie zawsze tanie oznacza- a robisz ją na swoim mleku czy tylko na wodzie?

Gość nie zawsze tanie oznacza
na swoim robilam,albo pol na pol tzn pol wody pol swojego. pozniej juz tylko na wodzie.

Gość panizbliska
nie zawsze tanie oznacza u mnie dokladnie, jak u Ciebie

u nas hitem stała sie "owsianka" z bobovita na sniadanie oraz kaszka np.truskawkowa na kolacje. sa na mm,dodajesz tylko wody. sa smaczne i sycace:)

Gość mamuśka miluśka
Dzięki za porady :) zamierzam zamówić te holle, bo w moim mieście nie ma tej marki chociaż sprawdzę jeszcze Lidl i Intemarche

Gość mamuśka miluśka
Jeszcze zastanawiam się jeszcze jaką ilość mleka będę potrzebowała. Mam zamrożony zapas swojego mleka ok.3300ml, tylko pojemników zabrakło :o

Gość mamuśka miluśka
ludzie czytajcie daty postów, moje dziecko zaraz będzie miało 2 lata :D najbardziej lub zwykłe płatki owsiane błyskawiczne z bananem lub kaszę jaglaną z jabłkiem, na początku jeszcze trochę przemielałam, może pierwszy miesiąc a tak w ogóle to od dawna wcina wszystko i zapija mlekiem z piersi :)

Gość gość
ale jak z bananem ?To platki z dodatkiem bananow,czy sama dodajesz ?

Gość gość
Gdzie kupić ten NOMINAL?

Gość mamuśka miluśka
Nominal można kupić m.in. na allegro. Owsiankę robię z płatków owsianych błyskawicznych np. Kupiec, chwilę gotuję w proporcjach 1:2 z wodą, gniotę banana, dodaję łyżeczkę masła lub oliwy z oliwek, mieszam i podaję.

Gość fanfarydlanas
ja polecam kaszki holle.ekologiczne,bez sztucznych dodatkow, certyfikowane i latwo dostepne

Gość Almabrata11
Ja od samego początku kiedy zaczęłam podawać kaszki swojemu dziecku, były to kaszki od Humany https://humana-baby.pl/kategoria/kaszki/ . Koleżanka poleciła mi je jako na prawdę bardzo dobre i rzeczywiście tak było. Mają one bardzo dobry i bezpieczny skład, więc można bez obaw podawać je nawet młodszym dzieciom :)

Gość mamuśka miluśka
Milusiek ma już 6 lat, nie pije mleka krowiego do dziś.

Gość gość
Żadna. Zamula żołądek, zawiera tonę cukru i chemii. W przyszłości prowadzi do złych nawyków żywieniowych i próchnicy. Można ew do zupy jarzynowej dodać łyżeczkę zwykłej kaszy manny.

Gość gość
11.48. To co proponujesz podawac 8 miesiecznemu dziecku. Konkrety tylko.

Gość gość
Tone cukru i chemii? Sklad dobrej jakości kaszek bezmlecznych jak holle czy hipp to 100%jakas maka/ryz przeciez.

Gość gość
Bezmleczne kaszki ekologiczne, ja miałam topfer i milupa.

Gość gość
z bezmlecznych holle, z mlecznych caprima z mlekiem kozim

Gość gość
A po cholere. Kupcie paczkę kaszy jaglanej, ryżu, płatków owsianych i macie kaszki. Dodajecie po ugotowaniu owoce, blendujecie i jest. Nie kupiłam nigdy żadnej kaszki. Nawet o tym nie myślałam. Ciężko wrzucić kasze jaglana na 20 minut na gaz i zblendowac z bananem czy jabłkiem?