Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poszedł do przedszkola

zakladacie dziś dzieciom kombinezony do przedszkola?

Polecane posty

Gość poszedł do przedszkola

Bo ja się zastanawialam ale zalożylam. Oni wychodza prawie każdego dnia na spacer więc dziś tez pewnie pójdą jak nie będzie nic padało, a jak pójdą to nie ma szans zeby dzieciaki nie poszły w śniegu szaleć no i stwierdziłam ze kombinezon będzie najlepszy. A wy jak robicie?

Gość okaoka
u nas nie ma śniegu.jest minus 4stopnie.kombinezonu nawet nie kupiłam,w ubiegłym roku też się bez niego obylismy:-) córka poszła w jesiennych butach i kurtce jesiennej,ale cieplejszej.dałam tylko rękawice i szalik dodatkowo.

Gość kurcze a u nas jest spora
warstwa śniegu, tzn na chodnikach już stopniał ale na trawnikach i podwórkach jest go pełno (wczoraj jeździliśmy na sankach). Ja mu założyłam grubsza czapkę, szalik i takie nieprzemakalne rękawice, buty zimowe (jesienne ubrane mial w sobote i przemokły mu calkiem) i kombinezon. też jest -4 na termometrze.

Gość xcvbnm,nbbnm
a w co ja ubierzesz jakg bedzie -20 o ludzie dzieci przegrzewaja i sie dziwia ze chorują sama bys sie dzisiaj ubrała w kombinezon , czapka szalik rekawiczki ok kombinezon??? na spacer godzinny ???

Gość fiu_bździu
Autorko, skąd ty klikasz? Tzn. z pracy czy z domu? Jest 7 rano, ty juz rozparta przed kompem, a dziecko daaawno w przedszkolu. O ktorej to biedactwo wstało? :-O

z pracy. syn wstaje o 6 i od 6.30 jest w przedszkolu. Niestety obydwoje pracujemy. Tu nie chodzi o to ze bardzo zmarznie tylko ze bylby caly mokry jak pójdą szaleć w śniegu i to mnie niepokoiło.

Gość okaoka
ale fajnie:-) 6.30 to u nas rzadkość.moja panna wstała o 5.30,bo młodsza siostra zrobiła dziś wszystkim pobudke:-) wyszła z tata do przedszkola o 6.50.młodsza zaraz pójdzie spać,kończę kawę i czas zacząć dzień:-) u nas już cudne słońce i będzie pięknie.

Jak bedzie -20 to też zaloze kombinezon bo wtedy wiem ze nie pójdą na spacer (mają wychodzić do max -5, -7 tak nam mówiono na zebraniu i w zeszłym roku tak wlasnie bylo, wiec wtedy to kwestia przejścia z samochodu do budynku. Teraz ma być dziś -2, ale jednak spędzi ta godzinę w parku, albo na przedszkolnym podwórku rzucając się z chlopcami śnieżkami wiec pomyślałam, ze dobrze robię, ale teraz sama już nie wiem.

Gość okaoka
hihi,ale jeszcze zamotana jestem.o 6.30 to już w przedszkolu Twój jest.on tak,idę wziąć zimny prysznic:-)

do tej pory chodzil w półbutach i cieplejszej jesiennej kurtce na polarze bo nie bylo śniegu wiec nie mialam problemu. Wczoraj w nocy napadało i już wczoraj wyjęłam kombinezon i poszliśmy na sanki. Wszystkie dzieci mialy kombinezony i zimowe buty te co zjeżdżały na saneczkach, no i dlatego stwierdzilam ze dziś też tak pójdzie, a teraz się zastanawiam. No ale w adidasach i cienkiej kurtce i spodniach od dresu na śnieg? Bylby mokry zaraz.

Gość okaoka
ale już jest w przedszkolu i nie ma co debatować:-) najwyżej jutro ubierzesz lżej.

Gość okaoka
na śnieg koniecznie ciepłe buty!

Jutro ma być cieplej i pewnie wszystko już sie stopi to zaloże kurtkę samą i do tego zwykle spodnie bez tych ocieplanych, nieprzemakalnych.

A mój jeszcze śpi a ja kończę śniadanie i popijam kawę.:D Mój wczoraj był już w zimowej kurtce i butach. Ja też tak byłam ubrana, u nas zimno, śnieg a wczoraj jeszcze tak wiało, że mi mało głowy nie urwało. Na pewno nie puściłabym dziecka w jesiennych rzeczach. A jak będzie -20 to założę polarek pod kurtkę i będzie ok.

Ja mu ubralam podkoszulek bawelniany z krótkim rękawem, na to cienką bluze z kapturem, któą zawsze w przedszkolu zdejmuje bo tak wariuje ze ejst caly zgrzany, cienkie dresowe spodnie, skarpety na to te ocieplane nieprzemakalne spodnie i kurtkę od kombinezony Tchibo. Ten kombinezon taki cienki jest raczej, ale chyba ciepły bo wczoraj był podobnie ubrany tylko zamiast spodni miał rajstopy i mówil ze mu ciepło było jak pobiegał i pozjeżdzał na sankach.

Gość Kolejna niepełnosprawna matka
Która nie zda się na własną intuicję tylko musi się doradzić innych mamuś z kafeterii :o

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmmm
sa takie ubrania ktore oddychaja czlowiek sie nie poci ani nie marznie taksamo buty ,membrama sympatex teflon itd ...

Gość Mario Bolucci
Zakłądanie bawełnianych koszulek gdy dziecko ma se spocić na dworze to pomyłka. Bawełna pochłania wodę, jest wilgotno i łatwo o przziebienie z powodu podwiania. Jesli mam sie spocic na dworze to wole koszulki termoaktywne, bo one odprowadzaja wilgosc.

Gość dotencja
A rajstopy zakładacie już?

Gość A ja założyłam:
-kurtkę od kombinezonu(ze spodniami się jeszcze wstrzymuję). -buty trekingi ciepłe,z zimowymi się jeszcze wstrzymałam. -rajstopy a na nie spodnie dresowe. -czapkę cieplejszą,ale jeszcze nie zimową. -rękawiczki. Nie chcę go ubierać w zimową czapkę,buty,spodnie od kombinezonu bo co będzie jak przyjdą te prawdziwe mrozy:)

Gość K.klementyna
Dziecko mozna ubrać ciepłej, i nie ma pytań co założyli przy -20. Teraz nawet dorosły zakłada. Zimowe rzeczy bo mu zimńo w ciagu tygodnia temperatura spadła o 20 stopni a my sie jeszcze nie przystosowalismy. Teraz -4 to zimno w marcu -4 to ale sie ciepło zrobiło taka roznica

Gość widac ze mamy z przedszkola
mojego dziecka nie piszą na kafeterii bo większość dzieci była w kombinezonach zimowych. I dobrze bo wyszli na podwórko , a w południe zaczął sypać śnieg i to dosyć mocno. Rękawice niby nieprzemakalne a jednak można z nich było wodę wyciskać. Dzieci których rodzice nie pomyśleli i założyli im jeansy lub dresy biegały po przedszkolu w samych majtkach bo panie im spodnie które mieli na zmianę zakładały jako drugą parę kiedy wyszli na dwór i później nie było już w co maluchów przebrać. A na przedszkolu karteczka ze uprasza się rodziców o odpowiedni ubiór na zabawy na śniegu. Tak wiec miałam jednak racje.

nie zakładam i nigdy nie zakładałam kombinezonu jednoczęściowego jedynie co spodnie narciarskie i kurtka narciarska

Gość widac ze mamy z przedszkola
pytałam o kombinezon 2 częściowy takich z tchibo dosyć cienki, na polarze

Prowadzę bardzo wcześnie córkę do opiekunki . Chodzi w grubej kurtce (ale to jeszcze nie typowa zimówa ) , rajstopki + spodnie . Jeśli jest na prawdę zimno nakładamy ocieplane polarkiem spodnie . Jutro odzie polar :) .