Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Twm.p

Czemu nie wyjechaliscie za granice jeszcze?powody

Polecane posty

Gość gdjklghhh
Ja wyjechalam do Niemiec i nie żałuję :) i dziwie sie tym ktorzy wolą klepac biede w kraju ale byc Patriotami ;) chetnie tez poczytam na co jeszcze czekaja :)

Gość Rym cym cym z dupy dym
bo tu jest nasz kraj a za granicą zawsze będziesz obcym

Gość lolazkola
bo nie jestem konfidentem i zdrajcą ojczyzny :O

Gość powiem i ja ......
nie wyjechałam i nie zamierzam się tułać po świecie....mam stałą w miarę dobrze płatną pracę...mąż też ...dom wybudowany żyje nam się dobrze mimo że na luksusy nas nie stać....ale wolę to niż bym miała zaczynać od nowa gdzieś na obczyźnie ...

Gość gdjklghhh
Wiedzialam, ze zaraz beda takie argumenty :D Po prostu ludziom brakuje odawagi i wolą wspierac "biedne panstwo" a dlaczego biedne? bo same cymbały w rządzie, dopoki nie zmieni sie polityka tego kraju nie mam zamiaru wracac tak jak i wiekszosc :)

nie mam kasy na start nie znam języka kraju, który mnie interesuje i boję się, że sam angielski nie wystarczy :( ale w ciągu 2-3 najbliższych lat mam nadzieję się stąd wynieść na stałe.

Gość A ja bo jestem
konfidentka i zdrajca ojczyzny :) A tak powaznie, kazdy ma swoje powody. Ile ludzi tyle historii.

Gość kartinka
- bo mam dobrą pracę, - bo tu jest moja rodzina i przyjaciele - bo jestem w Polsce szczęśliwa więc po jaką cholerę mam wyjeżdżać :)

Gość jiojoi
gdjklghhh skoro jestes tak szczesliwa w niemczech, to dlaczego czas wolny spedzasz na polskim forum? Czy chociaz raz w zyciu uzyskam na to pytanie odpowiedz? Sami sie hipokryci oszukujecieLD🖐️

Gość jiojoi
gdyby emigracja byla tak zajebista, to na zachodzie narody by sie wyludnialy, bo kazdy przenosilby sie do innego kraju, ale jakos tak sie nie dzieje. Tylko polaczki wierza w to, ze szczytem sukcesu jest wyjechanie ze swojej ojczyzny:D

Gość eej e cne me mememem vme vm mm
ja tylko czekam na telefon,znajoma szuka mi własnie pracy w Londynie. dość mam Polski i tego zakłamania,traktowania człowieka jak intruza.

Gość Planuję wyjechać za rok
Bo jeszcze się uczę. Skończę doktorat i robię wyjazd!

Gość eej e cne me mememem vme vm mm
nie ma wogóle prawa w tym kraju,każdy sobie robi co uważa,a prawa dziecka nie są wogóle egzekwowane. to państwo jest w głębokim rozkładzie. ci co tak się zapierają--wyjadą na ostatku. ludzie sa obłudni,złosliwi i zakłamani. jeszcze złodzieje do tego.

Gość kamillad
co do tego, ze tylkko polaczki wierza ze za granica jest lepsze zycie to gowno prawda mieszkam w niemczech i znam mnostwo niemcow ktorzy wyjechali do stanow i caly czas tam wyjezdzaja ..

Gość jiojoi
kamilla. wyjezdzaja i tez tak pluja na swoj kraj? nie sadze. Poza tym w porownaniu do ich liczebnosci, wyjezdza garstka ludzi. polacy, ktorzy wyjechali, bo nie potrafili sobie poradzic w kraju wmawiaja wszystkich, ze to wina kraju, a nie ich braku zaradnosci

Gość gdjklghhh
jiojoi - bo zalozylam temat tutaj i czekajac na odpowiedzi przegladam inne tematy.. niemieckiego nie znam na tyle zeby siedziec na niemieckim forum :) i niestety wstyd sie przyznac ale to forum kilka lat temu to bylo moje uzaleznienie ale dzieki Bogu stare czasy :)

Gość jiojoi
no i tu mamy odpowiedz o twoim zyciu. Nie znasz niemieckiego, wiec nie obracasz sie wsrod niemcow, nie zasymilowalas sie z tubylcami, zyjesz w II swiecie emigrantow, w domu pewnie polska tv i kafe 10 godzin na dobe i to dla ciebie jest pelnia szczescia? Niskie masz ambicje...