Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znow zaczynam nauke

angielski - proste prosze o korekte

Polecane posty

Gość znow zaczynam nauke

1.Your reply is incorrect (czy incorrect jest prawidlowo zastosowane w tym zdaniu?) 2.Jak powiedziec? : myję się - chodzi mi o czas aktualny 3. mylam sie - czas przeszly

Gość znow zaczynam nauke
zapomnialam zapytac jaka jest roznica w stosowaniu: Reply a Answer ?

Gość znow zaczynam nauke
moze sie ktos zlituje ? :(

1. Slowo inccorect jest prawidlowo zastosowane,aczkolwiek Your answer is incorrect byloby lepszym zdaniem. 2. Iam washing myself. I was washing myself. Jaka jest roznica pomiedzy answer a reply? Nie jestem do konca pewna,wiec sie nie wypowiem.

Gość znow zaczynam nauke
Number dzieki :) niby te slowka to samo znacza jesli chodzi o answer i reply a jednak z pewnoscia jest jakas subtelna roznica w zastosowaniu,wiec czekam moze sie ktos jeszcze wypowie a Twoje zdanka b.mi pomogly,bo typowalam w cleanning :P a tu prosze washing :) dziekuje

Gość nic noweeego
answer i reply to synonimy answer używane jest potocznie a reply bardziej oficjalnie..

Gość znow zaczynam nauke
answer używane jest potocznie a reply bardziej oficjalnie.. I ta odpowiedz wyjasnila juz wszystko,wiec bede przyzywczajac sie do answer :) dzieki za pomoc

Gość hdjfjf
Reply jest bardziej grzeczne. Podam ci przyklad Nie piszesz do kogos smsa lub wiadomosci i pytasz will u answer me?? Bo to nie brzmi milo. Pytasz o reply. Twoje pytanie pierwsze jest proste i tam nie uzywa sie reply.tylko answer,bo samo answer to odpowiedz,ale nie odpowiedz mi np na sms,tylko pada pytanie- odpowiedz,answer. Nie wiem jak ci to wytlumaczyc.

Gość hdjfjf
Np answer mowisz jak odbierasz tel answer the phone a mie powiesz reply the phone :O

Gość no wlaśnie tak jak wyzej
ktoś napisał reply to odpowiedź na czyjeś próby kontaktu a answer to odpowiedź na pytanie, i tylko ona tu może być incorrect 🖐️

Gość no wlaśnie tak jak wyzej
no i kolokacje oczywiscie, typu: answer the phone a nawet answer the door :D

Gość hdjfjf
Answer is Answer a spoken or written reply or response to a question, request, letter, etc. Reply an answer or response in words or writing One is explained by the other, lol. The thesaurus says this: 1. an answer is something said, written, or done in return; a reply is an answer that satisfies a detail in a question 2. reply is generally used when the answer is understood to be verbal - either written or oral; response, by contrast, has a more general application and may be used for a variety of reactions 3. respond suggests a quick reaction while reply implies a return commensurate with the original demand or question.

Gość znow zaczynam nauke
ktoś napisał reply to odpowiedź na czyjeś próby kontaktu a answer to odpowiedź na pytanie, i tylko ona tu może być incorrect powyzej swietnie wytlumaczona roznica, jak dobrze,ze znow tu zajrzalam :) ale jesli sie pomyle i nie w tym kontekscie co trzeba uzyje answer zamiast reply lub odwrotnie, to rozumiem,ze i tak kazdy zrozumie o co mi chodzi ? ;)