Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takaTAMmargeritta

Mam 300 zł na jedzenie na miesiąc dla mnie i dziecka. Co kupować?

Polecane posty

Gość takaTAMmargeritta

Obiady córka je w szkole. Jedynie w sob i niedz musze gotowac + kolacje i śniadania. Macie jakies pomysly? Z gory mowie że mam zepsutą lodówke wiec nie moge sobie zamrażać na zapas

Gość takaTAMmargeritta
Macie pomysły?

Gość morska braza
To stanowczo za malo. Musisz isc do pracy.Chciec do moc..pamietaj ! zrob to dla siebie i dla dobra dziecka.Prcew ogrodzie,sprzatanie,nie znam twoich kwalifikacji zawodowych,ale jakie by nie byly,pojdziesz do UP a tam Ci pomoga.Sa agencje opiekuncze,duze mozliwosci,byle tylko checi nie braklo. Wychowalam piecioro dzieci,wykrztalcilam,sporo musialam dorabiac,wspolnie z mezem. Udalo sie i Tobie sie uda..glowa do gory i od jutra zcznij pytac,czytac..sa prace,ktore w domu mozna wykonywac...musisz sama o to zadbac,by bylo wam w zyciu lepiej.......morska braza

Gość takaTAMmargeritta
Ja szukam juz od 4 miesiecy. Chodze do urzedu pracy ale nic nie ma. A jak cos jest to maja wygorowane wymagania. Roznioslam wiele cv i tylko z jednego sklepu sie odezwali a i tak wzieli kogos innego. Z Up dostalam w zeszlym tyg namiary- raca juz nieaktualna jak zadzwonilam. Siedze na necie i dzwonie jak jest cos nowego. Ale wiecznie ze albo chca tylko mezczyzn albo z doswiadczeniem albo mi nie odpowiada bo musze jakos pogodzic prace z odbieraniem dziecka ze szkoly

Gość morska braza
Jesli chodzi o lodowke,to daj ogloszenie do radia maryja,zadzwon tam i uwierz mi dostaniesz przy odrobinie szczescia,w prawdzie uzywana ale w miare dobra lodowke,ktora bedzie ci jakis czas spokojnie sluzyla. Pukaj,a dzwi sie przed toba otworza,jest sporo ludzi dobrego serca. Dziecku kupuj twarogi,soje,jajka,owoce warzywa. Mrozonki sa nie drogie.jak ugotujesz zupe a ci zostanie ,zagotuj w sloiku,nie zepsuje sie zupa i za jakis czas mozna ja zjesc.wybierz sie na dzialke,chodzi mi o dzialkowiczow. Mozesz cos pomoc na dzialce w zamian za otrzymanie darmo warzyw,owocow. Ja bym potrafila jakos wyzyc,pociecha dla ciebie moze byc to,ze ja czasami za te pieniazki musialam wyzywic siedmioosobowa rodzine i sie udalo.

Gość takaTAMmargeritta
Radio Marja? Jak ja nie jestem zadna katoliczka. Mam chodzic po ogrodkach i żebrac? Juz wole ukrasc Sory ale twoje pomysly nie bardzo widze. Jeszcze sie nie poddalam. Mam nadzieje ze niebawem bede miala prace i wtedy kupie cos uzywanego.

Gość pomyślałamsobie
spokojnie dasz radę i to bez lodówki postaw na ryż, ziemniaki, kasze manna, płatki owsiane - są niedrogie i wydajne kasza mann i płatki owsiane są smaczne nawe ugotowane na wodzie z potraw białkowych postaw na groszki róznego rodzaju w puszkach - są niedrogie, od czasu do czasu kotlety sojowe (tanie i kupuj niemodyfikowane od SANTE), jak znajdziesz okazje to ser biały ( często przeceniają jak jest data bliska ale ja kupuje mimo że mam pieniądze i nie czuć róznicy a są tańsze z 4 zlotych na 2 złote), mięso wystarczy jeść 1-2 razy w tygodniu (kiedyś tak jedzono i ludzie byli zdrwosi) z owoców niezastąpione są jabłka :)

Gość wqewwq2323
ja w kółko mam taki problem, i polecam jelsi chodzi o obiady: ziemniaki gotowac raz na dwa dni duzo, potem usmazyc cebulę, odrobinę miesa jak masz, dodac te zmieniaki, jak mas przyparawy i koncentrat to będzie b. dobre... albo ryz z cukinia i koncentratem pom. , ew. do tego tez przyprawy, ogórek, wszystko kupuj w Biedronce, tam jest najtaniej, chleb za 1, 60

Gość wqewwq2323
lodówkę w takiej sytuacji najlepiej wyłaczyc, ja tak robię. kupuje za 15 zł na 2 osoby w iedronce i mi starcza bez problemu, jakis czas temu wydawałam nawet 10-12 zł

Gość takaTAMmargeritta
Ja mięso jada raz na 2 tyg bo mnie nie stac.I jest to przewaznie najtansze mielone z biedronki. Zmieszam ze starym chlebem i wyjdzie kotletw 2x więcej. Czasem udka jak są w promocji. Męczy mnie już powoli ta wegetacja. Gdybym nie miala dziecka to bym sie polozyla i juz nie wstawala tylko czekala na śmierć

Gość pomyślałamsobie
jak ciezko z kasa u mnie to kaszę mannę - 2 łyżki kaszy i 2 szklanki wody+ cynamon i drobina cukry pyszne i bardzo smaczne i sycące danie na śniadanie (może być i kolacja) albo płątki owsiane pół szklanki na 2 szklni wody na obiad kuskus z gorszkiem zielonym z puszki i przprawami z proszku (smaczne i pożywne

Gość takaTAMmargeritta
Zrobilas mi smaka na ten kuskus z groszkiem. Ostatnio ciagle tylko te makarony z proszkowym sosem. 10tego dostane pieniadze to zrobie. Mają kuskus w biedronce?

Gość pasi-konik
no zaraz , a gdzie pieniadze od tatusia ! niech doklada , przeciez sama sobie dziecka NIE ZROBILAS ? ,

Gość takaTAMmargeritta
Sprawa o alimenty w toku