Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spokojnie spokojnie

Czy 16latke zaprosic z osoba towarzyszacą?

Polecane posty

Gość spokojnie spokojnie

Troszkę moje zdanie rozni sie od narzeczonego, stad chcialabym dowiedzieć się co myslicie o tym. Jak było u was?

Gość dx cvhbhhg
ale zaprosic na co? wesele? imieniny??

Gość najlepiej zapytać
czy nastolatka ma chłopaka i jeśli tak to wypisać zaproszenie z osobą towarzyszącą. Jeśli nie ma to można zaprosić bez a jak w podobnym wieku z rodziny znajdzie się jakiś chłopak to posadzić koło siebie i będą mogli porozmawiać i potańczyć

Gość spokojnie spokojnie
Oczywiście na wesele, na takim forum własnie jestem;) Kurcze, no u nas nie będzie chłopakow w takim wieku, a będą 2 nastolatki ( nie siostry) z tego co wiem narazie nie mają nikogo. Czyli co już 14-15 latki zapraszać bo z kimś są? Nie jestem za tym, ale też nie jestem skąpa, także mogę zaprosić, dwie osoby w te czy w te, chciałam poznać tylko wasze zdanie:)

Gość najlepiej zapytać
Nie no 14 latkę czy 15 bez osoby towarzyszącej ale już taką 16, 17 lat z osobą towarzyszącą ale u mnie w rodzinie jest taki zwyczaj że dzwoni się do rodziny i pyta się czy córka ma chłopaka bo chcemy od razu wpisać imię i nazwisko na zaproszeniu i zanim pojedziemy zapraszać to dowiadujemy się czy prosić z kimś czy nie

Gość hghghjgjhj
bez przesady!! z osobą towarzyszącą od 18 roku życia. i nie jestem żadnym moherem :) po prostu tak się robi

Gość hghghjgjhj
u mnie w rodzinie jest taki zwyczaj że dzwoni się do rodziny i pyta się czy córka ma chłopaka bo chcemy od razu wpisać imię i nazwisko na zaproszeniu i zanim pojedziemy zapraszać to dowiadujemy się czy prosić z kimś czy nie xxx to bardzo głupi zwyczaj wpisywać imię i nazwisko osoby towarzyszące, tak sie nie robi! Ponieważ w ten sposob narzucacie że musi to byc akurat ta oosba, a co jak komuś się odwidzi i będzie chciał wziąć całkiem inną osobę?

Gość straooonika
bardzo głupi pomysł wpisywać nazwisko os.towarzyszącej,przecież gościem będzie kuzynka a nie jej kolega

Gość KingOfBongo
U mnie w rodzinie zaprasza się z osobą towarzyszącą tylko powyzej 18 lat i jesli to jest jakis powazny zwiazek bo nikogo nie obchodzą "tygodniowe" zwiazki dzieciaków ;)

Gość vfvfvfdd
Ja kiedyś byłam proszona w wieku 15 lat na wesele z rodzicami. Proszę was... Co ja miałam robić na takim weselu. Z rodzicami się nie napiłam, bo byłam za młoda... Bawić się z wujkami... No po prostu super. Powiedziałam kuzynowi, co o tym myślę. Ja nawet nie miałam z kim gadać na tej zabawie. Całą noc przesiedziałam oczekując końca...

Gość najlepiej zapytać
Wydaje nam się że jak ktoś ma dziewczynę/chłopaka to lepiej zadzwonić i zapytać o imię i nazwisko bo nawet na winietkach ładniej to wygląda tzn ktoś nie ma napisane 'osoba towarzysząca' tylko 'Jacek Tuba'. A jak ktoś nie ma chłopaka/dziewczyny to wtedy pytamy czy chce przyjść z osobą towarzyszącą czy bez. Jak z kimś to wtedy wypisujemy "osoba towarzysząca"

Moim zdaniem bez osoby towarzyszącej, chociaż bywają nastolatki, które od podstawówki "chodzą" z jednym chlopakiem i w takim przypadku zaprosiłabym z osobą, ale to sie bardzo rzadko zdarza.

Gość dorociczka
u mnie na weselu bedzie 20 osób w tym wieku od 15 do 18 lat,zapraszamy bez osoby towarzyszącej ,tym bardziej że oni są przyjezdni a ja płacę im hotel

Ja kiedyś byłam proszona w wieku 15 lat na wesele z rodzicami. Proszę was... Co ja miałam robić na takim weselu. I bardzo dobrze zostalaś zaproszona. 15 latka to jeszcze dziecko, a dziecko nie przychodzi na wesele z os tow tylko z rodzicami

Gość każdy robi jak chce
nie rozumiem argumentu, że z towarzyszącą zaprasza się od 18 roku zycia "bo tak się robi". Ja mam w rodzinie kilku 16 latków i będę ich zapraszać z osobą towarzyszącą, też "bo tak się robi" :-)

Gość spokojnie spokojnie
No ja jestem tego zdania że bez przesady, mozna zaprosić jeśli ktoś już jest długo w związku a nie jakieś przelotne miesieczne albo nawet nie znajomości. A tłumacząc to inaczej choć pewnie zostane zjechana ale to jest dla wytlumaczenia, taka 16latka z osobą towarzyszącą powinna dać osobny prezent a nie z rodzicami i co? Rodzice mają jej na to dać? No bo na to wychodzi, przecież ona raczej nie zarabia..

Gość Jan Paweł II
aż ślinka cieknie na myśl o takiej 16 latce

Całe szczęście u mnie były osoby pełnoletnie lub takie do 12 roku życia. Ale pamiętam jak żenił się brat mojego męża i jedna z ciotek zrobiła awanturę że jej 15 letnia córka ma chłopaka i dostała zaproszenie bez os. towarzyszącej :o Dla mnie 15 czy 16 latka to dziecko i ja bym zaproszeń z partnerem nie dawała.

Wydaje mi sie ze nie, raczej pelnoletnie osoby traktuje sie jako dorsle i wtedy sie zapraszac powinno z kims jezeli maja swoje sympatienitp.

Gość każdy robi jak chce
SPOKOJNIE SPOKOJNIE "A tłumacząc to inaczej choć pewnie zostane zjechana ale to jest dla wytlumaczenia, taka 16latka z osobą towarzyszącą powinna dać osobny prezent a nie z rodzicami i co? Rodzice mają jej na to dać? No bo na to wychodzi, przecież ona raczej nie zarabia.." NO ALE PRZECIEŻ JEŚLI RODZICE "PODEPNĄ" TAKĄ 16LATKĘ POD SWOJĄ KOPERTĘ, TO I TAK WYPADAŁOBY ŻEBY WŁOŻYLI DO TEJ KOPERTY "ZA NIĄ" PIENIĄDZE, PRAWDA? A JAK PÓJDZIE Z KIMŚ, TO ZAPŁACĄ WIĘCEJ ALE W ZAMIAN ZA TO CÓRKA BĘDZIE SIĘ DOBRZE BAWIĆ, A NIE SIEDZIEĆ ZA STOŁEM LUB TAŃCZYĆ Z PIJANYMI WUJKAMI

Gość ghgfhgf
dajcie spokoj, taka 16latka to czuje sie wystarczajaco dorosla zeby przyjsc z chlopakiem ale nie na tyle dorosla zeby dac osobny prezent, tylko podpinac sie pod tatusia. 16latka powinna byc zapraszana z rodzicami, moze w jej poczuciu wydaje sie jej ze jest taka dorosla ale w realnym zyciu to jeszcze gowniarz.

Gość nhbnhmhhn
u mnie na weselu bedzie 20 osób w tym wieku od 15 do 18 lat,zapraszamy bez osoby towarzyszącej ,tym bardziej że oni są przyjezdni a ja płacę im hotel xxx ja tez placilam gosciom za hotel a mimo to 18latkow zapraszalam z osoba towarzyszaca. jak cie nie stac nie rob wesela