Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hm? hm? hm?

kawa w kapsułkach - co to i po co to?

Polecane posty

Gość hm? hm? hm?

ważne... zetknął się ktoś z tym? warto to na ślubie podać ? tak pytam, bo nie wiem :)

toż to zabija przyjemność rytuału XD czego to ludzie nie wymyśllą podaj tort w kapsułkach

Gość kirkor
Kawa pobudza i odchudza też a nie każdy lubi jej smak może dlatego.

Gość hm? hm? hm?
nie tyle do połykania co do ekspresów, w zasadzie to mam okazje kupić po tradycyjnej cenie.. ale nie wiem czy sie na to zdecyduje.. bo nie wiem co to :)

to pewnie ma po prostu trochę więcej chemicznego syfu bo bardziej przetworzone

Gość breslauerin
taka kawa dla upośledzonych kulinarnie- smakowo jest na tym samym poziomie co obiad z proszku i zupki chińskie :O lepiej zainwestować w normalny ekspres.

Gość hm? hm? hm?
w sumie to też nie jestem przekonana :) a nóź goście zaczną się po tym dziwnie zachowywać :P

Gość Fuj
to najgorsze świństwo, przetworzone chemicznie

Gość Oczywiście że
jest to normalna kawa/zmielona/ale przeznaczona do specjalnych expresów kawowych ,biedne tumanki.

Gość breslauerin
no na elegancką imprezę to się już w ogóle nie nadaje :P nie musisz od razu zatrudniać baristy, ale kapsułki to jakbyś zamiast zupy podała Rosół Amino czy inne chemiczne paskudztwo :O

Gość grrrrrrrrrrrr........
breslauerin --> no tak, masz racje, taka "fusiata" w szklankach o wiele bardziej elegancka jest ;) :P.... ze juz nie wspomne o rozuszczalnej .... nektar wprost ;) :P :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Gość Oczywiście że
na eleganckiej,polskiej imprezie podaje się kawę parzoną w szklance z fusami.Buaha,,ha,,ha.Wieśniactwo

Gość jeśli to
jasne, to lepiej jakiś brązowy klej wrzucać do filiżanek.

Gość breslauerin
skoro na twojej wiosce znacie tylko to świństwo w kapsułkach albo kawę w szklankach :O to współczuję, ale wyobraź sobie, że jest jeszcze wiele innych sposobów serwowania kawy. Ale cóż taki plebejusz jak ty może o nich wiedzieć.

Gość ihtrjpewkb
podobno kawa z tych kapsułek jest zupełnie bez smaku tak słyszałam od znajomych ,ale sama nie próbowałam

Gość Oczywiście że
smak/jakość kawy zależy od jej jakości.I nie ma to znaczenia czy jest z kapsułek.Mieszkałem rok we Włoszech i tam w każdej firmie/dla pracowników/były automaty do kawy /na naboje/ale zwykle była to Lavazza.Pychotka,szczególnie że z jednego naboju wychodziła jedna 50ml kawa/mocna.Jeśli ktoś z byle jakiej kawy chce z jednego naboju zrobić szklankę kawy /200ml to wyjdzie z tego to co sobie zaserwował.

Gość hm? hm? hm?
chyba faktycznie jeśli kupię to w "promocyjnej" cenie, to zaryzykuję... z tradycyjnego ekspresu kawa też fusów nie posiada.. a smakuje normanie

Gość dgbrgtbrtb
" smak/jakość kawy zależy od jej jakości" zgadzam się w 100% że jakość kawy zależy od jej jakości :)