Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 41545745415

Prawdziwa miłość na całe życie nie istnieje?

Polecane posty

Gość 41545745415

Ostatnio zdałam sobie sprawę z tego, że nie ważne jak ludzie się dobiorą to po pewnym czasie i tak wpada się w rutynę. Niestety dla mnie to jest okropne, zawsze widzialam siebie z mężem jako staruszków dalej darzących się uczuciem itp. Ja potrafię tylko dwie rzeczy: albo nie kochać wcale, albo kochać na całego, bez zdrad, monotonii czy rutyny. I wiecie co mi przyszło na myśl? Jakbym wyszła za mąż, może nawet miała dziecko i facet by mi umarł (nie, żebym go zabiła czy coś tylko jakby umarł z powodu choroby/w wypadku) to przez resztę życia miałabym spokój! Mogłabym pielęgnować pamięć o nim, żyć wspomnieniami, wspominać tą wielką miłość, zachować wszystkie pamiątki i rozpaczać bez końca. Weźcie mi to wybijcie z głowy :/

JAK SIE DOBRZE DOBIORA I PRACUJA NAD TYM TO ISTNIEJE;PODSTAWA JEST WZAJEMNY SZACUNEK -NAPRAWDE DZIALA

Gość 41545745415
No nie wiem, jak czytam o tych wszystkich zdradach, rozwodach, oszustwach, życiu w kłamstwie to tracę wiarę...

Gość mała..czarna...
nie istnieje !!!

Gość lili007
Też mi się wydaje, ze nie istnieje, chyba że naprawdę trafi się na super faceta, a takich w dzisiejszym świecie coraz mniej... Poza tym gdybyś została sama (po stracie męża) - będąc jeszcze w mlodym wieku, to nie wiem czy po pewnym czasie nie zatęskniłabyś za silnym ramieniem mężczyzny obok...

Gość polak1111
Trzeba mieć dobre serce!!!

trzeba być rozsądnym, by nie zatracić się w rodzicielstwie. chodzić na randki, mieć własne tradycje.

Wierze w milosc ale na cale zycie. Moja wielka wieloletnia milosc dla ktorej oddalam wszystko zniszczyla mnie i prawie moje zycie.

autorko , czy masz na mysli przemijajace uczucie ze wzgledu na czas , jako dlugosc zwiazku? -czy konczace sie uczucie ( milosc) , bo druga strona nie stara sie , nie zasluguje na uczucie?

Gość 41545745415
Eleene - raczej to, że druga strona się wypali. Ja już tak mam, że zawsze jak się coś biorę to moje poświęcenie wynosi 100%. Co z tego jak drugiej stronie przestanie zależeć.

Gość Owszem istnieje....
W pustelni i klasztorze. Wśród ludzi to jakieś 3 lata max, jak chcą naukowcy, bądź 10 jak stwierdzą dobrzy psychologowie.