Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

basia84

Zmiana mleka z 2 na 3 oraz innej marki.

Polecane posty

Witam. Czy orientuje sie ktos jak zmienic dziecku mleko modyfikowane...mały obecnie pije Bebilon 2 ale kończy roczek za 3 dni i zastanawiam sie nad zmiana mleka na tansze Bebiko lub Nan czy to dobry pomysł? Wiem ze trzeba wprowadzac je stopniowo ale czy mieszanie dwoch innych marek mleka jest dobre?

Ja przechodziłam w obrębie tej samej firmy, tzn. z Nan Pro 1 na Pro 2 a potem na 3. Mleka nigdy nie mieszałam, po prostu jak skończyło mi się opakowanie 2 to następna porcja mleka to było już nowe opakowanie 3.

Tylko ja sie boje tak od razu bo mały miał alergię przy 1 i z Bebiko musiałam przejść na Nutramigen potem było Bebilon pepti no a po 6 - mcu Bebilon 2 i teraz chciałabym przejśćna tańsze ale nie wiem czy to dobry pomysł.

Gość ja jestem ja
ja przechodziłam z dnia na dzień np. z Hippa na Humane jak mała miała 10 miesięcy

Basiu, zawsze wybór mleka należy do Ciebie i pediatry. Możesz zmienić obecne mleko na mleko innej marki. Tak jak napisałaś - zmianę mleka najlepiej przeprowadzić stopniowo. Możesz zastosować metodę, w której w odstępie co 2-3 dni wprowadzać będziesz kolejne karmienia nowym mlekiem w miejsce karmień Bebilon 2. Pozdrawiam, Doradca NUTRICIA Jestem przedstawicielem firmy NUTRICIA Polska producenta żywności dla dzieci marek Bebiko, Bebilon i BoboVita. W przypadku pytań zapraszam do kontaktu.