Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chorutkaaa :(

Wstrzas anafilaktyczny kiedy ?

Polecane posty

Hej dostałam wczoraj antybiotyk na penicylinie lekarz zapytal sie co prawda czy jestem uczulona ale powiedzialam mu ze nawet nie wiem.. jak dlugo po zazyciu wystepuje wstrzas? wczoraj wzielam wieczorem juz jedna tabletke i nic sie nie stało może byc cos po drugiej ?

Gość wydaje mi sie że wstrząs
anafilaktyczny to zaraz po podaniu natomiast ja po antybiotyku na penicylinie dostalam strasznej wysypki, takie krosty z plynem w środku od klatki piersiowej aż po szyje ... i z tego co pamietam to pojawilo sie to dopiero na 3 czy 4 dzień po rozpoczeciu brania

Gość hekluj
Wstrzas wystepuje w 1wszych 12 godz po podaniu,nie masz sie czym martwic.

Gość hekluj
Wstrzas wystepuje w 1wszych 12 godz po podaniu,nie masz czym sie martwic.Pozd

Przy mononukleozie (objawy takie same jak przy anginie),2-3 dni po kuracji antybiotykowej wystepuje wysypka -jest to reakacja uczuleniowa na antybiotyk.Mononukleozy nie leczy sie antybiotykiem.A pewnosc czy to jest mononukleoza czy angina ma sie dopiero po zrobieniu badania krwi Moja córka dostala antybiotyk (niby angina).Po trzeciej dawce wysypało ja od stóp do głów.W szpitalu zrobili badania i sie okazało ze to mononukleoza zakazna.Antybiotyk został odstawiony (mononnukleoze leczy sie objawowo) i wysypka po paru dniach znikneła.

aha dziekuje ;) jednak bardziej mi chodzilo o te objawy dusznosci obrzek twazy itp pytam bo jestem alergikiem i strasznie przezywam :)