Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielona w kwestii allegro

Proszę pomóżcie bo nie wytrzymam - allegro!

Polecane posty

Witam! Mam ogromny problem. Chodzi o allegro i PayU. Zrobiłam straszną głupotę i nie wiem co zrobić. Wpłaciłam sobie pieniądze na konto w PayU Allegro bo myslałam ze tak płci się za kupiony towar. I teraz mam kasę na koncie w PayU i nie mogę tego przelać na swoje konto. Nigdy tego nie robiłam. Gdzieś tam jest konfiguracja i podaje dane i numer konta ale nie wiem co to jest kod ostatniej wyplaty bo przeciez NIGDY nie wypłacałam pieniędzy z PayU na swoje konto:/ I co teraz???

hej ktos doradzi?

ludzie czy tylko tematy o seksie was interesuja??

Wchodzisz w moje allegro, opcję Payu -> Konfiguracja i tam wklejasz nr konta na który przeleją Ci środki i wybierasz opcję czy w każdy dzień roboczy czy w inny.

Gdyby ktoś kupował od Ciebie i płacił w Payu to dostałabyś maila, że są środki i pootem, że zostają przelane na Twój rachunek. Jeśli Ty komuś płaciłaś za towar w formie Payu to analogicznie ktos od razu widzi, że dokonałas zapłaty i też dostanie od Payu środki

Myslałam ze za zakupiony towar mozna placic ze srodkow w PayU więc przekazem wpłaciłm sobie na konto w PaYU sporą kwotę. I teraz chciałabym te pieniadze wplacić sobie na konto. Robie jak piszesz: Wchodze w konfiguracje, podaje dane swoje i numer konta i probuje zatwierdzić Ale nie mogę bo prosi mnie o podanie kodu ostatniej wyplaty PaYu A takiego nie mam bo nigdy przeciez nie wypłacalam. I nic nie da sie zrobić:/

Myslałam ze za zakupiony towar mozna placic ze srodkow w PayU więc przekazem wpłaciłm sobie na konto w PaYU sporą kwotę. I teraz chciałabym te pieniadze wplacić sobie na konto. Robie jak piszesz: Wchodze w konfiguracje, podaje dane swoje i numer konta i probuje zatwierdzić Ale nie mogę bo prosi mnie o podanie kodu ostatniej wyplaty PaYu A takiego nie mam bo nigdy przeciez nie wypłacalam. I nic nie da sie zrobić:/

Wymyslili jakieś cudo:/ A ja głupia nie doczytałam o co chodzi w PayU i tragednia gotowa:/ Teraz kasa jest na jakims wirtuaknym koncie i chocby się zabij. I nie mozna w normalny sposób przelac tych srodków sobie na konto:/ Mam nadzieje ze ta kasa nie przepadnie:/

jak to nie mozesz :o wystarczy kliknąć żeby przelać kasę na Twoje konto i już. Poza tym zawsze na początku jak zakładasz profil ustalasz że wypłaty mają być np raz w tygodniu, a ja np mam że wtedy kiedy uzbiera się powyżej 20 zł wypłaca sie automatycznie na konto, a jeśli jest mniej niż 20 trzeba kliknąć żeby sie przelało na konto i już. Lepiej dokładnie obejrzyj wszystkie mozliwości i na pewno znajdziesz

otoz nie mogę! Siedzę nad tym od 14 godziny:/ Prosi o podanie kodu ostatniej wypłaty PayU. A ja takowego nie posiadam bo NIGDY nie wypłacalam kasy z PayU

Napisałam o tym problemie na cafeallegro i oto co dostałam: Witam. Pieniądze wpłaciła Pani na swoje subkonto służące do regulowania opłat za wystawianie aukcji w Serwisie. Subkonto i usługa PayU to dwie odrębne kwestie. Wpłacenie środków na subkonto nie spowoduje finalizacji transakcji. W tej chwili na Pańskim subkoncie znajduje się nadpłata w wysokości xxx zł. Kwota nadpłaty może zostać wykorzystana do uregulowania przyszłych zobowiązań wynikających ze sprzedaży przedmiotów w aukcjach.

Gość bez zaangazowania
Wiec jedynym sposobem jest wystawić cokolwiek na uakcje kup to sama od siebie i wtedy przelej te pieniadze na swoje konto bankowe, inaczej ta kwota tam zostanie tylko do oplacanie za transakcje allegro :o

Mozna wypelnic formularz o zwrot nadplaty i im wyslac Wtedy zwrócą:)

Gość kdjvbdiahi
A ja trochę z innej beczki,jak ja mam zapłacic owa prowizję za wystawienie aukcji? bo za cholere nie wiem.Aukcję wystawiłam,już dawno sprzedałam a prowizja nie zapłacona....jak to z tym jest? prosze o pomoc

Gość kdjvbdiahi
taaaaaaa....moszna mastera jest dużo bardziej interesująca niż jakaś sierota ,która nie wie jak prowizję zapłacić:P

Gość 321312312
nienawidze kretyńskiego PayU, w ogóle sobie z tym nie radzę

PayU jest chore... Tyle w tym temacie

Gość kdjvbdiahi
dzięki za pomoc:)

Gość Dzilla
Czemu PAYu przetrzymuje moje pieniądze? :( konto mam już 3 lata i do tej pory nie miałem problemów(bo tylko kupywałem)W ten weekend sprzedałem 5rzeczy,dziś czwartek a na moim koncie ani śladu pieniedzy,o co tu chodzi?! Wchodziłęm na jakąś konfiguracje,potem w saldo,zapłaciłem po drodze jakieś 1,01zł za jakąś weryfikacje i nic.CZy ktoś by mógł mi coś więcej doradzić,byłbym wdzięczny