Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elka felka

Co zrobić, by niemowlak najdał się raz, a porządnie?

Polecane posty

Mojemu synkowi leci trzeci miesiąc, karmię go mm. I od kilku dni jest tragedia. Mały nie zjada całej porcji, która starczyłaby mu chociaż na te 3 godziny, tylko 40-50 ml, za pół godziny znowu jest głodny. Przetrzymuję go trochę, by zgłodniał i zjadł więcej, a ten znowu ze 40 wciśnie i tyle.. W efekcie takiego jedzenia zjada dobowo więcej niż średnio powinien. Nie wiem jak mam postępować.

Gość ZaniedbanaMama
Ja mam to samo , ale karmie piersia. Pociumka wtedy jak jest wiekszy przeplyw, a jak trzeba popracowac to wypluwa, w efekcie czego czasem je czesciej niz co godzine... Moze ktos cos doradzi. ;)

I paradoksalnie - zjada więcej niż powinien, a ciągle jest głodny. I marudny. Bo nie naje się porządnie tylko tak poćmoka poćmoka i tak w kółko...

Gość samośkagośka
A może nie smakuje mu mm? Jeżeli to trwa już jakiś czas powinnaś skonsultować się z pediatrą.

Od kilku dni to trwa, może od tygodnia. A Hippa pije od półtora miesiąca. I wcześniej było okej wszystko.

Gość ojtam ojtam
może smoczek trzeba zmienić na większy? z większym przepływem??

Nstawiam na skok rozwojowy. nie chce jesc generalnie wiec zjada malo ale glod czuje wiec wola po chwili. minie.

Moje dzieciaki przy skoku rozwojowym wcinały bardzo dużo więc ja bym raczej postawiła na zmianę smoczka. Jak ma mały otwór przepływowy to spróbuj wymienić na smoczka ze średnim otworem przepływowym.

Może faktycznie chodzi o smoczek, bo ma jedynkę. Kurcze, nie pomyślałam o tym, że może czas już wymienić.

Gość kolasroczkaaa2
dzieci tak mają i już uwierz mi i poczytaj trochę z czym muszą radzic sobie rodzice taki urok niektóre dzieci nagle np. w ogóle nie chcą mleka pić trzeba kombinować zagęszczać sama przez to przechodziłam i nic nie pomagało- zmiana smoczków, mlek...

"uwierz mi i poczytaj trochę z czym muszą radzic sobie rodzice taki urok" A co Ty myślisz, że ja się z choinki z moim macierzyństwem urwałam? Doskonale wiem, że dzieci mają swoje prawa i swoje fanaberie, ale chyba nie zaszkodzi poszukać na nie sposobu?

Część,moja córka też je częściej a mniej i jak policze to wychodzi na to samo albo więcej niestety.w dzień je ok 60,90 ml a w nocy chce 120ml ma 4,5 miesiąca i jak Little.d pisała myślę ze to skok rozwojowy. Swoja droga milo widzieć twój nick little:)pisałam kiedyś czasem,bardzo rzadko na czerwcowkach które się rozpadły poszły na inne forum. Co do skoku to on w końcu minie prawda?;) Moja ma skaze bialkowa i musiałam przejść na pepti bebilon i od tej pory lepiej mi śpi ale z tym jedzeniem to zawsze tak miała odkąd jest na mm. Chcą miaka często a chwile i tak jej chyba zostało ale ostatnio jest gorzej bo w nocy zaczęła jeść co 4 h a jadła juz tylko raz.