Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

heloiza999

tak szczerze: kochacie bardziej mame czy tatę?

Polecane posty

bo czy tak na serio ludzie aż tyle myślą o takich problemach na co dzień? czy ludzie np. chodzą każdego dnia i w zwykłych sytuacjach myślą sobie- o jejku, x to ja jednak kocham bardziej od y.... doszłam do wniosku, że jak byłam mała to bardziej kochałam mamę niż tatę i to długo i już pamiętam czemu- właśnie przez te załamane relacje rodzinne- zawsze tacie a najgorszym kubku robiłam herbaty, bo czułam, że on zasługuje, by jakoś go zdegradować w rodzinie. to była mini zemsta za to, że tyle mama płakała, za to, że tak mi się narzucał. i tak to jest- jak są zaburzone relacje, to człowiek wie kogo mocniej kocha. w normalnej sytuacji człowiek nie wie tego. człowiek o dobrych relacjach z mamą jak i z tatą (bo oboje są ważni i każde z osobna niezastąpione, nieprawda, że samotna matka zastąpi ojca!!!!!!!!!! ojciec to ojciec) nie umie odpowiedzieć na pytanie kogo bardziej kocha. i tak samo z małżeństwem- jak para jest dotarta, zaprzyjaźniona i pewna uczuć, to każdy powie, że kocha się inaczej tyle. a jak się wpadło z byle kim lub wzięło ślub na etapie przywiązania, bo rodzina kazała, to zawsze taki partner będzie dalej. jak sądzicie? dobrze myślę?

Gość tymondymon
Tylko mamę. Ojca, a właściwie płodziciela nie kocham, czasem nie nawidzę, a zazwyczaj mam neutralny stosunek do niego. Może żyć, może nie żyć, obojętne. Może gdyby umarł wiele lat wczesniej to inaczej by wyglądało moje życie.

mam jak tymondymon, tylko że odwrotnie -matka jest na straconej pozycji

czyli umiejętność faworyzacji zawsze wynika ze złych relacji w jakimś stopniu... to jak u mnie... chociaz tate kocham. mam mieszane uczucia, ale go kocham mimo wswzystko. ale tata zasłużył sobie. a więc jakby relacje były czyste, to by nie było faworyzacji.

gutekshow- gratuluję zaufania i szacunku dla matki. zrób test dna i wyjdzie ci, że ojciec też jeden.