Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lubieKiedyJestemSama

Dzień Dobry TVN - 500 zł kary za palenie w piecu szmatami, lakierowanymi płytami

Polecane posty

Jakiś gość wypowiadał się że w Krakowie jest duże zanieczyszczenie powietrza bo ludziom 'nie chce się' wyrzucać śmieci więc wol palić nimi w piecu. I tu sie nie zgodze. Ludzi nie stac kupowac wegla (u mnie ok 700zł tona) więc palą czym się da. Ja np chodze do lasu i stamtad biore drzewo na opał. Mam miesiecznie na siebie i dziecko 500 zł to z czego mam niby kupic ten wegiel?

Gość do dyskusjaaaa
Kary to powinien dostac rzad za braki w socjalu.

Gość do dyskusjaaaa
Jaki kraj,taki opal :D

Z Mopsu korzystam od wrzesnia. Powiedzieli mi ze w tym roku nie dostali przydzialu na węgiel wiec musze sobie radzic. Sąsiadki co mają mężow patrza na mnie czasem jak na nienormalna kiedy mam w ręce piłe czy siekiere i rozprawiam sie z drzewem. Czasem jakis miły sąsiad przyniesie mi troche drzewa :) Mam duze mieszkanie na ktore potrzebowalabym minimum 5 ton zeby je ogrzac.

No rozumie plastiki nie ale stare meble ja za nie płaciłam i są moje pale to co do lasu mam ich wywieść a ukrasć dzrewa bo na opał to mam cieniutko ,albo w zimnym siedzieć Ten co tak mówi to ma cieplutko i t d

Gość jckvkjv
A ja bede palic czym mi sie podoba. A najlepiej tymi,co kurwa wymyslaja kary.

Jeszcze w DDtvn zachecali ludzi zeby zglaszali do strazy miejskiej jak ktos bedzie tym palil w piecu bo przeciez chodzi o zdrowe powietrze :D

Gość Kafkarafka
W Tv pieprzą takie głupoty, że szok, nie mają pojęcia jak ludzie żyją i potem coś takiego wychodzi :/ Ostatnio widziałam temat dlaczego Polki rodzą mało dzieci. I oczywiście co było największym problemem? Brak odpowiedzialnego partnera!!! A o braku kasy było wspomniane w jednym zdaniu

Gość sasiadddka
ale z was idioci moj sasiad pali rozmaitymi smieciami w piecu w dosc zaludionej dzielnicy i nie da się wyjsc z domu jest okropny ciemny dym i nie da sie oddychac, wszystkie ubrania od razu smierdza, włosy, nie mówiąć o tym, że dorosli i dizeci się ksztuszą!!! to jest mój sąsiad i nie będe donosic ale pary razy juz zwróciłam uwagę i będe nadal!! jezeli za setnyym razem nie podziała to będę musiała zrobic z tym coś wiecej bo tak sie nie da rzyczę każdemu cała jesień i zimę, żyć w smrodzie takich oparów

ja kiedys uwage na ten temat ogladalam i straz miejska wpadla do babuszki co nawet gazowki w kuchni nie maiala tylko piec weglowy, na dworze minus15 i chciala sobie napalic takimi plytami pilsniowymi i wiorowymi to jej mandat wjebali... troche wyczucia. bieda az piszczy a ona ma siedziec w mrozie bo ekologia... a pewnie z 2 km dalej fabryka czarny dym z komina bucha, albo sasiad bogacz pali butelkami bo takich to sie nie uczepia

Gość sasiadddka
i mój sasiad wcale biedny nie jest. a nawet jeśli to co, że jemu jest źle to ma truć cała okolicę!!! tym co pala wszystkim w piecu niech sie sami najlepiej spalą

Gość sasiadddka
Ok przyjebali sie do babuszki bidnej. no i co z tego, zadna zagłodzona i zziebnieta babuszka nie ma prawa truć mnie i moich dzieci. A jakby fabyrka była w mojej okolicy to albo bym zlikwidowała przez akcje podpisową z mieskzańcami albo bym sie wyniosła. Nie po to dzieci rodziłam żeby wdychały opary nieudolnej babuszki czy z fabryki.

Gość zbereznik...
popieram ta babke co napisała człowiek dba o siebie i dzieci jak może żeby choroba się nie przyplatała, a, że ktoś biedny i nieudolny to może sobie pozwalać na więcej i niszczyć czyjes zdrowie. trzeba tepić palenie smieciami czy to robi babuszka czy kto inny, a w okolicy fabryki bym nigdy nie zamieszkał.

Gość a co mnie to obchodzi?!?1
ze nie macie za co palic???? nie mam zamiaru siedziec w smrodzie ani zeby moje dziecko wdychalo smrod waszych smieci i jak najbardziej bede zglaszac, tak samo jak zglaszam zjebanych działkowców ktorzy palą wszystko co sie da az czarny dym dusi.

autorko wybacz rozumiem, że ludzie nie maja na wegiel ale to nie jest usprawiedliwienie zeby ładować do pieca plastik. Rozumiem spalic gazety, pudełka...ale szmaty i plastiki? ludzi pojebało...

jeszcze rozumiem palenie drewnem, meblami no ale jak ktoś pali opony albo plastiki no to przepraszam- powinien taką karę dostać, żeby więcej mu cos takiego do głowy nie przyszło. a swoją drogą to opieka powinna dawać przydział węgla

Gość zbereznik...
opieka jakby dawała przydział drewna to i tak wiekszosć tych nieudolnych to by sprzedawala ten wegiel i paliła śmieciami :/

Gość mellyglonowatość
z jakiej paczki ja mam placic za ogrzewanie a wy sobie nagrzejecie chalupe za darmo smieciami?! moze wszyscy zacznijmy palic smieci bedzie za darmo i suoer

Nie czepiajcie się. Jakoś ja się nie dusze od palenia szmat czy starych mebli. Nie pale plastiku bo to więcej smrodu narobi niż jest warte. Skoro tak to może ja zrobię petycje bo przeszkadzają mi spaliny z aut i palacze na ulicach którzy zatruwają powietrze. Jakoś papierochy wam nie przeszkadzają.

Gość gość
I potem wy biedaki, cebulaki, robaki dziwicie się, że umieracie na raka. Nie wstyd wam, że jesteście takimi biedakami, że nawet nie stać was na węgiel? Ja p*****le, gdzie wy do Europy.

Gość gość
ja tam ostatnia zime paliłem starymi oponami i kradziona kukurydza z pola w tym roku mam taki sam plan

W DDTVN w ogóle bardzo często polecają jakieś produkty, na które 3/4 Polaków nie może sobie pozwolić...tak samo teraz z tym opałem :o wydaje mi sie, że nikt nie pali sobie w piecu węglowym z nudów i każdy, gdyby go było stać, wolałby mieć bezproblemowe ogrzewanie, przy którym nie musi nawet palcem kiwnąć, tylko sobie rachuneczek zaplaci

Gość gość
mam taki sam problem.mieszkam w Białymstoku sąsiad pali szmatami plastikiem i płytą meblową,zadzwoniłam do straży miejskiej to powiedzieli że przyjadą w ciągu trzech dni,jak zaczęłam ich prosić że my w tym smrodzie żyjemy kilka lat to łaskawie się zjawili po dwóch godzinach to oczywiście sąsiad przestał już palić więc nic mu nie zrobili.Po tej interwencji jest bardziej czujny codziennie pali śmieci tylko krótko tak aby nikt go natym nie złapał.potrafi odpalić śmieci i wyjść z domu z psem na spacer jak by przyjechała sm to i tak nic nie zrobią bo niema właściciela.Następnym razem jak zadzwoniłam przyjechali po 15 minutach to już dymu nie było został tylko smród po szmatach .strażnicy twierdzą ze oni mogą tylko sprawdzić na węch ponieważ oni nie posiadają mierników spalin i nie mogą jednoznacznie stwierdzić czym ten człowiek palił,chociaż my czujemy że to gryzący smród oni nie mogą poświadczyć że to smród ze szmat ,jak to powiedział strażnik to mógł być węgiel albo mokre drzewo i też śmierdzi.Strażnik poinformował nas że pomiary spalin może wykonać WOŚ ale oni twierdzą że mogą z kontrolować tylko firmę a domu prywatnego nie.Czyli taki przestępca może palić do woli a my już chorujemy na astmę,i chyba zostało nam tylko czekać na powolną śmierć.Bardzo proszę o pomoc puki ten psychopata nas jeszcze nie wytruł.

Gość gośćariel
W Polsce mamy coraz wiecej konfidentów to bardzo żle

Gość gość
W Polsce jest mała świadomość tego, że zatruwając środowisko trujemy siebie i narażamy zdrowie swoje i innych. Ludzie są po prostu nie dość, że biedni to i głupi.

Gość gość
Niestety śmieciami,plastikiem z odpadów czy starymi meblami palą też ci którzy mają kasę na klasyczny opał a smród z okolic jakie zamieszkują (osiedla domków zamieszkiwane w większości przez tzw dorobkiewiczy) duszą się od tego smrodu a ten bywa że wędrując dociera na osiedla blokowe. Nie sztuką jest dowalić karę komukolwiek jak leci. Sztuką jest dokonać rozeznania kto jakie możliwości posiada. Walić kary powinni cwaniakom z wypchanym portfelem mieszkającym w pałacykach a nie biedakom w starych domach. Początek zimnej pory roku bywa z reguły taki sam. Wypalają co się da zanim użyją standardowego opału a robią to tylko po to by więcej hajsu na takim klasycznym opale zaoszczędzić.

Gość gość
Wy lepiej sprawdzajcie wioski czym palą po tam jest strach jak palą szmatami plastykami i czym się da weźcie się za tę wioski