Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wirtualna26

Ból kości ogonowej mrowienie palców u lewej ręki

Polecane posty

Gość sliwkawkompocie
ja mam tylko mrowienie palcow lewej reki, podobno moze to znaczyc problemy z kregoslupem lub z ukladem nerwowym albo zwyczajny brak magnezu. Na razie biore suplement diety z magnezem i mam nadzieje, że samo przejdzie. Jak nie przejdzie, za kilka dni pójdę do lekarza. Dodam tylko, że objawy mam od 8/11 a magnez biore od 11/11....

ja bol kosci ogonowej odczuwam od 6 mies.teraz dopiero doszlo to mrowienie. Ból jest bardzo uciążliwy szczególnie przy siedzeniu. Lekarz przepisał mi ALANERV ale nie bardzo pomaga...

Gość martulkaaaa_________
myślę, że to może być związane z siedzącym trybem życia, może masz taką pracę na przykład i pracujesz przed komputerem? poszukaj w sieci ćwiczeń wzmacniających mięśnie przy bólach w dole pleców, wystarczy dosłownie 10 minut dziennie ćwiczeń u siebie w domu i jest lepiej w krótkim czasie, warto ćwiczyć regularnie, żeby problem nie powrócił a mrowienie - czy to jest mrowienie w 3 palcach bardziej, niż w całej ręce? poczytaj o zespole cieśni nadgarstka, bardzo częsta przypadłość dla ludzi pracujących przy kompie mi osobiście na to pomogły specjalne opaski uciskowe, do kupienia w internecie, usztywniają cały nadgarstek i jednocześnie są na tyle miękkie, że można robić wszystko te opaski jak najczęściej plus oszczędzanie nadgarstka - nic nie dźwigamy, nie opieramy się o nic itp. i u mnie poprawa była po kilku tygodniach

Gość dfgrtgst
a ja stawiam na przepukline krazka miedzykregowego, ja mialam mrowienie calej lewej reki i bole glowy, okazalo sie, ze mam potocznie mowiac wysuniety dysk z kregow szyjnych, takze u Pani stawiam rowniez na kregoslup, prosze poszukac cwiczen na kregoslup na youtube, porobic 2 tygodnie, delikatne serie, polecam tez osteopate, nie mylic z kregarzem, na prawde pomaga, no i mascie rozgrzewajace, najleiej byloby zrobic tomografie kregoslupa, na pewno gdzies jest jakis ucisk.

Gość Gonda
wirtualna26,warto udac sie do specjalisty od masazu i akupresury,a napewno usunie ta dolegliwość