Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CieKaWa0909

Czy gdy był wasz pierwszy raz..

Polecane posty

Gość CieKaWa0909

.. bez względu czy oral czy tradycyjny sex to goliłyście sobie okolice intymne??

Gość MalaMiii
Golenie okolic intymnych jest bardziej higieniczne i estetyczne.

Mogę odpowiedzieć w imieniu kobiet: Nie!!! Wszystkie trzy dziewice, jakie miałem były zarośnięte:)

Gość MalaMiii
Ja osobiście goliłam się już przed "pierwszym razem"

Gość CieKaWa0909
nie do końca jest bardziej higieniczne bo po goleniu skóra łatwo się podrażnia co może wywoływać infekcje i gromadzenie się bakterii, poza tym rola ochronna- tak jak brwi xD

Gość CieKaWa0909
ja jestem właśnie przed pierwszym i też depiluje, ale w sumie nie zawsze xD ale mam motylka i gdy się depiluje to jednak "bardziej wisi"...

Gość Perw mobilna
Nie.

Gość laffajetka
a ja ciumkałam cipciora

Gość MalaMiii
coż nikt nie mówi aby ciągle się golić i powodować do podrażnień. Na włoskach też mogą gromadzić się bakterie. Więc tu już jest sprawa indywidualna

Gość CieKaWa0909
Zgadzam się z MalaMiii:) faceci zawsze mają łatwiej..

Gość Perw mobilna
No właśnie gromadzą się na włosach i tam pozostają nie dostając się głębiej. Myjesz włosy i po bakteriach.

Gość MalaMiii
jeżeli dbamy o higienę codziennie to jest to bez różnicy gdzie one się gromadzą. Są różne żele i mydła do tego stworzone aby nam ułatwić tą higienę.

Gość MalaMiii
...chyba że ktoś ma ochotę latac nago to nawet go włoski nie uchronią przed bakteriami.

Gość dziwna sprawa *
ja sie wygolilam ale nie do konca, depilacja obowiazkowa zarowno jak i u kobiety i mezczyzny, ale to tez jest indywidualna sprawa i pewnie bywa z tym roznie, moj pierwszy raz byl "nijaki" w sumie zadnej przyjemnosci...nic nie bolalo ,pozniej przez pare dni przy chodzeniu odczuwalam bol..

Gość CieKaWa0909
Golić czy nie golić oto jest pytanie:D

Gdyby było "bardziej higienicznie" bez włosów to po prostu te włosy na drodze ewolucji by nam zanikly, gdyby jednak rzeczywiście było bardziej higienicznie to włosy łonowe rosłyby nam od urodzenia. Tylko po co w takim razie włosy pod pachami? Włosy łonowe i pod pachami zaczynają rosnąc w wieku rozródczym, bo maja na celu zbieranie i rozsiewanie feromonow - najwięcej feromonow wydzielane jest pod pachami i w okolicach genitaliow - włosy to swego rodzaju sygnał "jestem plodny". Pozbycie się tych włosów jest rzeczywiście bardziej higieniczne, ale NIE GOLENIE! Które bardziej podrażnią i uszkadza skórę niż daje korzyści.