Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Królowa Elżbieta II

jak się uczyć angielskiego w domu?

Polecane posty

Gość Królowa Elżbieta II

Witam wszystkich Czy ktoś z Was możne mi poradzić w jaki sposób można się uczyć angielskiego w domowym zaciszu? W szkole przez kilka lat miałam ten język, ale ostatnio z jego nauka miałam do czynienia na studiach jakieś 4 lata temu, niewiele pamiętam. Darmowe lekcje mp3 które znalazłam w internecie to podstawy które znam (zwroty grzecznościowe itp.) oglądam filmy z napisami (ale to za mało zdecydowanie) wszelkiego rodzaju slucho-gry szybko mi się nudzą. Od stycznia chce iść do college-u, ale do stycznia jeszcze 2 miesiące a chciałabym wykorzystać te czas żeby się przygotować. Bardzo proszę o rady i pozdrawiam

Gość Królowa Elżbieta II
Trochę mi się umiejscowienie tematu nie udało :/ nie wiem jak to zrobiłam heh jak to zmienić? Ktoś wie?

Filmy na pewno lepiej oglądać bez napisów, wtedy się osłuchujemy z językiem i to jest chyba najważniejsze przy jego nauce. Dobrą metodą jest też - w moim mieście są takie spotkania w klubach - nauka z obcokrajowcem z erasmusa. Ty się uczysz od niego angielskiego, a on od Ciebie polskiego

Gość Królowa Elżbieta II
Z filmami da się zrobić :) może nawet lepiej nie trzeba będzie na napisy do seriali czekać hehe Z tymi spotkaniami już gorzej, bo jestem zagranicą więc tu raczej nie ma takich spotkań, albo przynajmniej ja o takich nie wiem. W każdym razie dziękuję za pomoc :) Ktoś jeszcze ma jakieś pomysły?

Mogę też polecić taką dziennikarską metodę na naukę wymowy. Czytaj na głos czytanki, artykuły, książki, cokolwiek i to nagrywaj, a później słuchaj samej siebie. Wtedy łatwo dostrzec swoje błedy

Gość Królowa Elżbieta II
Ok dziękuję jeszcze raz. :) Widzę że na tym forum jeśli w temacie nie ma nic o cyckach, ciąży czy wysypce na tyłku to i zainteresowanie tematem jest nie wielkie....

Z samego słuchania niewiele ci przyjdzie, podszkolisz język, ale tylko znajomość bierną, ty potrzebujesz jeszcze czynnej. Myślę, ze do oglądania filmów powinnaś dorzucić rozmowy na czatach społecznościowych gdzie będziesz mogła podnosić umiejętności w żywej rozmowie. I słuchaj radia dużo ;)

Gość elzbietka0101
wystarczą tylko chęci, siedzac cały czas na kafe nie nauczysz się niczego....