Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ziuta27

do kobiet które musiały kiedyś lub teraz stosować zastrzyki clexane

Polecane posty

Gość ziuta27

mam dwa pytania odnośnie clexane czy wy też musiałyście brać clexane i tabletki polocard jednocześnie żeby donośić ciążę ja jeszcze nie jestem w ciąży ale muszę brać bo u mnie na wczesnym etapie następuję poronienie i czy dawaliście lub dajecie je sobie same bo jakoś nie mogę się przemóc

Gość ziuta27
nikt nie stosował?

ja biorę fraxaparine, na razie korzystam z pomocy męża, ale w przyszłym tygodniu go nie będzie i będę musiała sama sobie podać - ciężko to widzę ;)

Robie sobie sama zastrzyki (clexane bez problemu, bo przecież ampułkostrzykawawka przygotowana tylko wbić w brzuch). Na początku troche sie bałam, ale teraz to rutyna. Przyzwyczaisz się :) A tak przy okazji to masz refundowane clexane, czy płacisz ? Jaka dawka ?

Gość ziuta27
tigla ja płacę 12 zł za opakowanie 10szt clexane 0,4 ja mam zespół antyfosfolipidowy dlatego mam taniej bo wtedy jest refundowany a nic więcej nie musicie brać bo jak dla mnie ten polocard to już przesadza to jest zastrzyk i tabletki na to samo

ja biore tylko clexane. Jakie badania i wyniki trzeba miec zeby zespół antyfosfolipidowy ? Kto robi te badania ?

Gość ziuta27
ja mam podejrzenie i jadę robić badania to są dwa badania jeden to obecność antykoagulantu tocznia a drugi to badanie przeciwciał antykardiolipinowych klasy IgM lub IgG

Gość moj stary
wymiekl,musialam robic sama ale mozna sie przyzwyczaic :) tak,czesto bierze sie polocard i clexane.bierz wg. ordynacji lekarza

Gość ziuta27
dzięki bardzo dziewczyny za odzew i za pomoc:)

ja brałam froxaparine. Cały pierwszy trymestr musiałam dzień w dzień sobie robić zastrzyki. Ale żadnych dodatkowych leków z nim nie miałam.