Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzis bylam u lekarza

nie moge juz wiecej uzywac antykoncepcyjnych tabletek - zakrzepica?

Polecane posty

antykoncepcje w formie tabletek stosuje dlugo moze 3-4 lata z przerwa pol roku, wszytsko bylo ok, ale po zmianie na inne zaczela mrowic lewa dlon, czasem wrecz dretwiala. lekarz mowi ze to oznaka zakrzepicy i kazal je odstawic, stwierdzil ze lepiej nie ryzykowac i pewnie juz nigdy nie brac tabsow..

Gość Bananaaa
zostają tabetki, zastrzyki

Gość Zakrzepica w rękach?
Bardzo mało prawdopodobne. Zazwyczaj się zaczyna od nóg. Odwiedz innego lekarza bo bez badan i "na oko" nie ma sensu wydawac diagnoz.

tabletek nie moge juz wlasnie, plastrow nie chce, krazkow tak samo, zastrzyki brzmia dla mnie groznie i malo co wiem o tym. dodam ze mam 22 lata nie rodzilam. tabletki byly dla mnie idelanym rozwiazaniem, miala ktoras keidys te odretwienia jakiejs czesci ciala?

nogi mi nie dretwieja, tylko lewa dlon, lekarz mowil ze to nic pewnego (jesli objawy nie mina mimo odstawienia tabletek musze zglosic sie na badania), jdnak mowi ze lepiej nie ryzykowac i juz je odstawic, tak zrobilam (akuat wczoraj i tak mialam ost tabletke z blistra), ale chcialabym w przyszlosci brac tabletki..

Gość Bananaaa
jeden zastrzyk na 3 m-ce, to nie jest takie straszne. plastry też są bardzo wygodne, tylko droższe

Tym razem bym się zgodził z konowałem:O.Czytałem że wiele tego typu pigół wywołuje zakrzepicę itp. problemy:O.Ja generalnie odradzam piguły ale nie znam nic solidnego na antykoncepcję:O.

Gość ewaaw
czemu nie chcesz krazka? ja uzywalam i bardzo sobie chwale :)

mam mala wiedze jsli chodzi o inne metody, jak juz pisalam dlugo uzywalam tabletek byly dla mnie najlepsze. ten krazek dziala na jakiej zasadze? slyszalam ze sa one tylko dla kobiet juz rodzacych jak spirala,a ze inne trzeba zamej zmieniac?

Gość ewaaw
poczytaj o NuvaRing na necie :) ja go uzywalam i dla mnie lepszy niz tabletki i nie trzeba codziennie pamietac :) to taki gumowy krazem ktory wkladasz do pochwy na 3 tygodnie, po 3 wyjmujesz, masz tydzien na krwawienie, a potem wkladasz nastepny. 1 kosztuje ok 40zl. tez dziala na zasadzie hormonow tylko omijaja uklad pokarmowy wiec nie szkodza na watrobe :) i ja np po tabsach sporo przytylam a po krazku nic. w czasie seksu mozna miec go w srodku bo w ogole nie czuc i nie przeszkadza :)

jesli sa w nim hormony to pewnie podobne jak w tabletkach anty? wiec jelsi one mi szkodza to i i krazek pewnie bedzie dobre rozumuje? jakos sobie nie wyobrazam ze krazek tam jest, jelsi sama go wkladam to jest na glebokosci palcy, wiec moze partner go zahaczyc i wyjac przez przypadek?

Gość ewaaw
no hormony ale to dziala zupelnie inaczej bo te hormowy wchlaniaja sie od razu z pochwy wiec nie maja takich skutkow ubocznych jak pigulki. wkladasz go i lekko dopychasz palcem, on sie tam sam dopasowuje do ciala. nam sie tylko raz zdarzylo ze moj facet wyjal swojego malego a na nim krazek :P a tak nigdy nie bylo problemu. mozna go tez wyjmowac na czas sexu (do 3 godzin)

ciekawa opcja, ale nie wiem czy zdecyduje sie, poki co i tak mam zalecenie zaprzestania antykoncepcji innej niz gumki na ok pol roku.. nie lubie prezerwatyw, ale slucham sie lekarza, zdrowko przede wszytskim. Taki jeden krazek kosztuje 40 zl? przepisuje go kazdy ginekolog?

Gość ewaaw
kazdy. jakos okolo 40tu zalezy w jakiej aptece (w gemini sa wlasnie po 40). niby pigulki sa tansze ale szczerze mowiac wolalam zaplacic troche wiecej a miec ta wygode ze wystarczy ustawic przypomnienie 2razy w miesiacu ze wlozyc i wyjac :)

nigdy nie mialam problemu ze zapomnialam o tabletce, jestem punktualna, mi nie chodzi o wygode a o to czy bede mogla tego uzywac.. ehh bez sensu ze mam to dretwienie, miala moze ktoras takie objawy?