Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czas na bunt wykształconych

Osoby z wykształceniem WYŻSZYM powinny urzędowo zarabiać więcej niż reszta

Polecane posty

Dzisiaj się dowiedziałam, że mąż mojej kuzynki zarabia ponad 5 tysiaków na łapę, a ma tylko wykształcenie podstawowe - nawet zawodówki nie ma :-O Pracuje na produkcji i podobno maszyny nastawia, czy coś w tym stylu. A ja i wielu innych uczyliśmy się tyle lat i oferują nam marne grosze za naszą pracę, podczas gdy jakiś tępy robol opływa w dostatkach. Kurwa :-O Przecież to się w pale nie mieści. Rząd powinien zabronić czegoś takiego :-O :-O :-O

Gość slabe to
bardzo slabe. Nie sadze, zeby ktos sie podniecil tematem.

Gość Aż mi bleeee!
nikt ci nie kazał studiować, mogłaś zostać robolem i też byś zarabiała pięć tysiaków...

myślę a jestem po studiach , że mam rację

Gość rozumiem twój ból, ale
Owszem wykształceni powinni, z racji wiedzy, zarabiać więcej niz średnia krajowa rozumiem. Ale to, że ktoś bez wykształcenia zarabia 5 tysięcy... i jest " robolem''- jak to poetycko ująłeś, to chyba nic złego. KAŻDY ma do tego prawo. I to,że ktoś skończył tylko podstawówkę nie oznacza,ze MUSI pracować za psie pieniądze.

ale to nienormalne ja zarabiam tylko 1200 na reke , temu robolowi trxzepie worki po cemencie , ktory on na zaprawe ukreci

Gość tak czytam ten topikełe
i wiesz co Ci powiem? Wyemigruj

Gość tak czytam ten topikełe
i błędnie konstruujesz zdania. AŁTOŻE. wnioskuję,że studia, które ukończyłes nie były na zbyt wysokim poziomie. Pisac Cię nie nauczono

czas na bunt wykształconych trzeba się było uczyć rzeczy praktycznych, a jak widac Ciebie ich nie nauczono skoro zarabiasz grosze

Gość Papcio Chmiel
a ja myślę, że kuzynka naściemnała ci co do wysokości zarobkow męża. Robole tyle nie zarabiają, chyba że za granicą

nie życz innym gorzej tylko staraj się aby Tobie było lepiej swoją drogą ile może zarabiać wykształcony humanista i na czym?

Gość lubrykantka:))))
czas na bunt wykształconych??? Chyba "wykrztałciuchów " ... Wy już mieliście swoj bunt wybierajac tuska do wladzy i cala hołotę PełO... :o I rzeście niećle porobili :o

Gość No ja jestem robolem
i na rękę mam od 5 do 8 zależy od miesiąca. Ja nie wiem czego uczą na studiach ale ostatnio nowoprzyjęty inżynier dumał godzinę jak policzyć długość łuku mając promień i kąt. Zlitowałem się i podałem mu wynik :D

" 01:37 [zgłoś do usunięcia] No ja jestem robolem i na rękę mam od 5 do 8 zależy od miesiąca. Ja nie wiem czego uczą na studiach ale ostatnio nowoprzyjęty inżynier dumał godzinę jak policzyć długość łuku mając promień i kąt. Zlitowałem się i podałem mu wynik " Jezlei to nie żart to koleś nadaje sie do leczenie z otępienia umysłowego:O.To są podstawy matematyki:O.

Gość kjnskfwj
Żeby wrzucać psychologię z kulturoznawstwem i turystyką do jednego wora, to już naprawdę trzeba mieć ograniczony i ciasny umysł..:o

Gość Ruda z Wyboru :)
A czemu zaraz tępy robol? Magister, który nie potrafi policzyć pola powierzchni, albo opowiedzieć o własnej pracy magisterskiej, to dopiero tępak. Nie wszyscy magistrzy są mądrzy, i nie wszyscy robotnicy są tępi. Wiesz, że są na świecie ludzie, którzy bez szkół, często nawet tacy którzy byli bezdomni albo kompletnie spłukani mieszkali z matką, dzięki świetnemu pomysłowi, determinacji i ciężkiej pracy stali się milionerami? Nie ma tak dobrze, że urzędowo więcej. Trzeba sobie zasłużyć.

Gość Ruda z Wyboru :)
@Max Zander to niestety nic nadzwyczajnego. Tata koleżanki prowadzi firmę i opowiadał nam takie historie, jacy to debile przychodzą po polibudzie starać się o pracę... inżynier elektryk nie wiedział, czy w domu jest otwarty czy zamknięty obwód elektryczny O_o

Gość No ja jestem robolem
Niestety to nie żart :O Poziom tych młodych inżynierów jest tragiczny. Byle robol z doświadczeniem umie i wie dużo więcej, a z robotnikami też jest duży problem. Młody robotnik to jest po trzydziestce. Każdy teraz chce być inżynierem. Po co komu tyłu inżynierów? Takich do tego marnych.

To, że masz wyższe wykształcenie musisz jeszcze udowodnić w pracy, wykazać się....jeśli na rozmowie w sprawie pracy zwracasz uwagę na wygląd rekrutującego cię jest śmieszne..... poważnie podchodzisz do pracy czy jaja sobie robisz z pracy?? co to była za uczelnia, skoro nauczyła cię takiego podejścia do rynku pracy?? śmiem wątpić że masz wykształcenie wyższe, bo nikt z tytułem magistra nie podchodził by do pracy tak nieprofesjonalnie......co ma wygląd rekrutującego do pracy?? myślę że nawet gdybyś dostała tą pracę, zostałabyś natychmiastowo zwolniona, bo pewnie wdałabyś się w jakiś idiotyczny romans...gratuluję podejścia do pracy....

Gość gto
Osoby z wykształceniem WYŻSZYM powinny być kierowane do komór gazowych.