Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoświadczona kuchareczka

Tanie a małokaloryczne dania!!! Rady i przepisy kafeteriuszy

Polecane posty

Witam, znacie przepisy na jakieś małokaloryczne dania, które są w przystępnych cenach? Niestety diety zalecane przez dietetyków są chyba dla bogaczy (mam nadzieję może kiedyś ;)). Pracuję po 12h, a chciałabym nie nażerać się po powrocie do domu. Niestety moja waga daleko odbiega od idealnej :( przydałoby się zrzucić jakieś 20 kg :( :O (wiem, wiem... :() Tak jak powiedziałam paraca po 12h sprawia, że mogę sobie pozwolić na 3 posiłki 1. godz. 7. śniadanie przed wyjściem 2. godz. 12 drugie śniadanie, obiad? 3. ok 16,17 obiadokolacja z racji tego, że wydaję kupę forsy na gotowe jedzenie chce zacząc jeść potrawy przygotowane przeze mnie w domu, no i niestety nie zawsze mnie stać na wołowinę :( np. teraz do końca miesiąca zostało mi 80 zł. Dziś zamierzam kupić serduszka drobiowe(bo taniej) i udusić je z marchewką, (na pierwsze danie), a na drugie albo makaron albo kasza z brokułami. Jak myślicie może być? Macie jakieś inne pomysły? Można w ogóle jeść tanio o małokalorycznie? :( sama już nie wiem

a może ktoś z tych milszych kafeteriuszy? może nie tylko dla mnie przydadzą się te rady ? ;)

tanie i pożywne, a przy tym zdrowe są kasze można ich dodawać do sałatek albo jako danie do mięsa lub warzyw dosyć tanio wychodzi też leczo warzywne (chociaz zalezy od sezonu) podane z ziemniakami (wcale nie tuczą, o ile nie są łączone z tłuszczem czyli np. tłustym sosem z mięsa) dajesz papryke, cukinie i co tam sobie wymyślisz Bardzo tani wychodzą pierogi, nie są może dietetyczne, ale na bank zdrowsze i mniej tuczące niż gotowe dania! polecam ruskie, ze szpinakiem albo z kasza (poszukaj przepisów), z kapustą i grzybami cienko rozwałkuj ciasto, żeby było go jak najmniej możesz też robić gęste zupy-kremy (dowolnie, obserwuj jakie warzywa kiedy są tanie) super jest tez ryba po grecku - zeby sie nie narobić możesz kupić w carrefourze gotowe, mrozone slupki z marchewki i pietruszki kladziez rybe (nawet mrozona) w garnku, przyprawiasz, na to te warzywa, przyprawiasz i dusisz - do tego dajesz przecier pomidorowy i danie gotowe :) mozna jesc z czyms lub samo

Gość Jiggly
cieciorka pwlekana glazurą z powideł śliwkowych w cieście piwnym