Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xmann

Lincz spoleczny, bo zwiazalem sie z kobieta z dzieckiem niepelnosprawnym.

Polecane posty

Mam 26 lat, prace, wspaniala kobiete, ale jest jedno ale. Naszego zwiazku nie akceptuje otoczenie. Ani moi rodzice, ani znajomi. Ona ma 30 lat, ma syna 4 lata z porazeniem mózgowym. Jestem jedyakiem, matka suszy mi glowe co dzien, a ja kocham ta kobiete, chce sie z nia ozenic w przyszlosci. Nie wiem, co robic. Czuje, ze rodzina i znajomi sie odsuwaja ode mnie. Caly czas sugeruja, ze znajde jeszcze swoja kobiete, ale ja juz mam, dlaczego nie traktuja tego powaznie i robia wszystko, zeby zniszczyc nasz zwiazek?

Gość wredniucha05
a to Polska właśnie!

Gość mermaid moor
Bo są świadomi tego jakie życie Cię czeka u boku tej kobiety. To brutalne ale oni chcą dla Ciebie jak najlepiej. Ty jesteś zakochany wielu spraw nie dostrzegasz tak jak powinieneś ale za 2-3 lata to zakochanie minie

kocham ja i dzieciaka strasznie. Mam to wszystko zniszczyc, bo tak chce rodzina i znajomi?

Tak już jes, że na tym dziwnym świecie żyją dziwni ludzie. Jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził. Rób co uważasz za słuszne, a reszte miej w głębokim poważaniu.

Gość mentaI cut
no minie, ale chyba coś po tym uczuciu pozostanie? ja tam autora rozumiem, znam syna sklepikarza, który się związał ze starszą kobietą z trójką dzieci i rodzina też strasznie tego nie akceptowała

Gość mermaid moor
Jesteś dorosły zrobisz co zechcesz. Jednak powinieneś przynajmniej zrozumieć ich punkt widzenia.

Gość wredniucha05
""Bo są świadomi tego jakie życie Cię czeka u boku tej kobiety. To brutalne ale oni chcą dla Ciebie jak najlepiej."" jak ktoś dla kogoś chce najlepiej - to najlepiej niech się nie wpieprza w jego osobiste sprawy!

Gość no i co ze maja murzyni polski
mermaid a twoje minelo zer jestes taka zgorzkniala baba? :O chlopie, twoje zycie rob jak chcesz! czy twoi starzy beda z toba mieszkac? z toba zyc? z toba spac cale twoje zycie>? czy twoi znajomi? czy ty mowisz twoim starym i znajomym z kim maja sie zadawac, z kim sypiac i jak zyc??? no wez czlowieku :O nikt za ciebie zycia nie przezyje, wiec przestan sluchac innych :O nawet jak wam nie wyjdzie to co? twoj blad ale i twoje chwile do wspomnien, kto da ci gwarancje ze z kobieta w twoim wieku bez dziecka bedziesz szczesliwszy i spelniony do konca twoich dni???

Gość gtyh
jesteś facet z jajami -szacun

moi rodzice sa juz zupelnie zalamani, wczesniej nie traktowali mnie powaznie, teraz namawiaja na zmiane decyzji. Ojciec mówil, ze to dla mnie dom zbudowal, ale dlaczego nie moge mieszkac tam z osoba, ktora kocham? Nie chce nikogo innego. Czy tak ciezko to zrozumiec?

Gość mój znajomy też był
związany z kobietą 5 lat starszą z 2 dzieci. Związał sie z nią jak miał 25 lat ona 30, tez wszyscy byli przeciwko, rodzice, znajomi, ale on taki zakochany,z e życie by za nich oddał. Byli razem 8 lat, a jak stracił pracę to nagle kobiecie sie odwidziało i zostawiła chłopa :-O a ten teraz dochodzi do siebie juz piąty rok, z nikim się nie spotyka w sensie kobiet i ma pewnie chłopak pozamiatane :-( także bądź ostrożny

no wlasnie jest problem, bo mialem mieszkac w domu moich rodziców, jeszcze sie cieszylem, bo byloby kawalek placu dla dziecka, a nie tak, jak teraz w bloku sie meczy.

Gość mermaid moor
Moje życie w zasadzie dopiero się zaczyna -mam 25 lat. Ale jestem realistką i wiem jak można dostać po dupie od życia za niezbyt dobrze przemyślane decyzje z przeszłości. Zakochanie się kończy przychodzi miłość, która ma to do siebie, że nie nakłada nam na oczy ju różowych okularów. A jeśli ta kobieta nie będzie chciała mieć więcej dzieci w obawie przez tym, że kolejne także będzie niepełnosprawne - teraz może to nie przeszkadzać ale taki 35 letni facet będzie miał z tym już poważny problem. A jeśli urodzi chore? Jak będzie wyglądało życie autora z tą kobietą i jej dzieckiem leczenie/szpital/rehabilitacja/masa kasy na to wydana/kto się tym dzieckiem opiekuje jeśli matka to z czego się utrzymuje. Te i setki podobnych pytań chodzą pewnie po głowie Twoim rodzicom. Ale to jest prawo rodziców chcą jak najlepiej dla swoich dzieci. W każdym razie jeśli zdecydujesz się zostać z kobietą i będziesz przy tym chciał zachować poprawne stosunki z rodziną to powinieneś dać im czas na pogodzenie się z Twoim wyborem.

i słusznie bo podtrzymujesz coś co jest społecznie szkodliwe, z takiego dziecka wyrośnie ktoś kto miast płacić podatki, dochód państwu przynosić tylko będzie na jego utrzymaniu. kredytu nie będzie miał , znikomy z racji niskiego zasiłku wskażnik zadowolenia komsumenckiego. antypaństwowa to działalność

Gość mam inaczej
też mam niepełnosprawne dziecko , mój mąż jest 5 lat młodszy i jesteśmy już 10 lat szczęśliwym małżeństwem . ąle u nas było inaczej , nigdy ani jego rodzina ani znajomi nie mieli nic przeciwko

kiedys tak rozmawialismy i stwierdzilismy, ze nie chcemy wiecej dzieci.Bedziemy miec czas i pieniadze, dla tego jednego dziecka. Chce sie z nia ozenic i stworzyc prawdziwa rodzine, chce, zeby wiktor byl moim synem. Czy to tak wiele? Jest mnostwo malzenstw, w których sa chore dzieci i nikt nie widzi problemu. Ale widze, ze moi znajomi zaczeli sie odsuwac ode mnie, nawet dostalem zaprszenie na slub sam i zostalo to podkreslone, tzn narzucone w rozmowie, wiec powiedzialem, ze sam nie przyjde i koniec. Dlaczego ludzie sa tacy podli i zacofani?

Autorze teraz przynajmniej będziesz wiedzial kto jest prawdziwym przyjacielem. Przyjaciel uszanuje twoją decyzje i będzie cieszył się z twojego szczęścia nawet jeśli będzie myślał, że źle robisz! A dla ciebie pełen szacunek mało jest mężczyzn takich jak ty. Co do rodziców oni nigdy nie są obiektywni chcą twojego dobra nawet po trupach na to nic nie poradzisz:)

Gość ythedtyhdyt
Rób to co uważasz za słuszne :) Przecież to Twoje życie i to ty masz być szczęśliwy. :) Powodzenia !

Gość mermaid moor
Sorry ale nie wierzę, żebyś za kilka lat nie chciał mieć własnego dziecka. U facetów ta chęć 'pozostawienia czegoś po sobie' budzi się zwykle po 30.

Gość larquinia
jasno widac- ze z takimi znajomymi nie warto kontaktu utrzymywac-haha pseudoprzyajciele-rozumiem gdyby protestowali przecie związaniu sie z pijaczka narkomanka ale matka wychowujaca chore dziecko w tym kraju , gdzie nie ma praktycznie zadnego wsparcia -to bohaterka

trochę za bardzo interesujesz się tym co mówią inni,albo jesteś typem małomiasteczkowym,albo nie mam jaj ..a wiesz jak mowia silne kobiety takim Panom..nie masz jaj w....dalaj , mam nadzieje,ze jej nie bedziesz zatruwal zycia swoimi dylatami,Ona ma juz wystarczajaco duzo problemow chloptasiu.

Zaraz na temat wejdzie Kciukiem, która napisze Ci, że Twoja partnerka powinna była zabić to dziecko - bo po co jej niepełnosprawne :o 🖐️ Nie przejmuj się autorze, inni życia za Ciebie nie przeżyją - skoro okazało się, jaki mają do sprawy stosunek masz przynajmniej czystą sytuację i widzisz jacy są bliscy, kiedy naprawdę ich potrzebujesz. Odpowiedzialny i fajny facet z Ciebie, powodzenia.

Gość mentaI cut
Polacy to się wtrącają tam gdzie nie trzeba i nie wtrącają się tam gdzie trzeba. W mojej wiosce była taka baba, która sypiała z żonatym facetem, którego żona umierała na raka. Właściwie każdy wiedział że śpią ze sobą a nikomu to nie przeszkadzało i żadnego linczu społecznego nie było, wszyscy mówili im dzień dobry i znajomi normalnie traktowali.

Gość sdfghjkl;
a w jakims stopniu jest niepiełnosprawne to dziecko,nie chodzi,czy jest w miare sprawne umysłowo,czy to takie warzywko?

Gość martizza33
wiesz tak się składa że mam dziecko niepełnosprawne urodziła się niesłysząca wiem że to inna niepełnosprawność ale też wychowuję ją sama bo facet mnie zdradzał i nie jest mi lekko chciała bym kogoś poznać ale jak komuś mówiłam np na internecie że mam takie dziecko to nie rozmawiali juz ze mną dziwne jest to że w polsce takje jest nastawienie na niepełnosprawnośc jakby mieli trąd to są normalni ludzie za granicą nie ma takich problemów polacy to dziwacy i tyle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 a i tak ta matka bedzie więcej przy dziecku robiła niż ty więć nie powinienes słuchać innych i miec oczy otwarte i słuchać głosu serca to nie są potwory tylko kobieta pewnie wrążliwa bo tacy są ci ludzie co mają takie dzieci i pewnie dobre ma serce tak uważam słuchaj serca!!!! pomyśl o tym

Gość oiwuiwoqw
porazenie mózgowe wynika najcześciej z niedotlenienia i jest efektem spapranej pracy lekarzy więc akurat tu czynniki genetyczne raczej nie odgrywanją roli

Gość jesli kochasz tę kobietę
i dziecko to poprostu z nimi bądz.Rodzina i znjaomi wkońcu się do Twojego wyboru przyzwyczają.Nie rezygnuj z miłości.Nie rozumiem dlaczego kobieta z chorym dzieckiem nie może mieć szansy na miłość ,związek?

Gość oiwuiwoqw
zycie się moze potoczyc na tysiąc mozliwych sposobów, więc do końca zaplanowanie go jest niemozliwe. Nalezy się cieszyc że w ogóle znalazło się taką osobe, z która się jest mega szczęśliwym