Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
lilith-marlie

Smaczny sosik/polewka do miesa - moze komus zasmakuje

Polecane posty

Przed chwila przez przypadek wyszedl mi calkiem ciekawy nietypowyw smaku sosik/polewka do miesa, wiec postanowilam sie podzielic. Calosc w przygotowanu zajmuje mniej niz 10 minut: 1. Rostbef (moze byc te ligawa lub poledwica wolowa) lekko rozbijamy, tak na grubosc centymetra, nie mniej. Pieprzymy lub wcieramy ziolowa przyprawe do wolowiny (ja akurat z jednej strony natarlam przyprawa, z drugiej zmielilam pieprz) 2. Rozgrzewamy olej na patelni (rzepakowy, nie oliwe z oliwek i nie slonecznikowy - chodzi i wysoka temperature dymienia). 3. Wrzucamy mieso na patelnie i smazymy ze stoperem 2 minuty. Przerzucamy na druga strone, 4.na drugiej stronie tez smazymy 2 minuty i zaraz po przerzuceniu na smaacy sie olej dodajemy 2 lyzeczki brazowego cukru trzcinowego. Cukier musi byc prawdziwy trzcińowy, taki lepki, bo inaczej mam wrazenie, ze sie spali od razu.lopatka mieszamy szybciutko cukier z olejem, a mieso jakby taplamy w tym cukrze. 5. Nastepnie hyc na talerz - solimy gruba sola takie gotowe umoczone w tym sosiku mieso i gotowe. Ja zjadlam z krojonym pomidorem polanym oliwa. Mieso ma fajny slodko-slony smak. Wydaje mi sie, ze gotowana marchewka z groszkiem tez by dobrze pasowala i ziemniaczki puree. Mam nadzieje, ze komus zasmakuje i bedzie smakowitym urozmaiceniem diety kotletowej :-D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

×