Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kalink-A

Mamy brzydkie mieszkanie...

Polecane posty

Gość Kalink-A

Cześć, Mamy bardzo przeciętny standard mieszkania, mój partner nie wstydzi się go, jednak ja mam opory przed zapraszaniem koleżanek do naszego mieszkania itd... Wydaje mi się mało atrakcyjne, i sądzę, że mogą uważać mnie za jakąś biedną z tego względu.. jest to nasze mieszkanie, po dziadkach, nie mam pomysłu jak mogę zrobić je małym kosztem ( razem z robocizną), żeby czuć się w nim dobrze i nie mieć problemu z zapraszaniem znajomych

Gość halinka_mądra_głowa
wyszoruj toaletę, pogoń karaluchy i kup flaszkę - koleżanki będą zachwycone

Gość wredniucha05
zmień faceta na takiego, któremu zależy

Gość halinka_mądra_głowa
hahaaa, taaak, porządki należy zacząć od faceta :) najlepiej zmień na takiego z fajnym mieszkaniem

Gość pati1272
Znam ten ból . Zacznij od łazienki i kuchni

Gość halinka_mądra_głowa
mnie się przestał podobać mój dom i właśnie wystawiłam go na sprzedaż, chrzanię remonty!

Gość wredniucha05
czyje to mieszkanie? twoje czy jego?

Gość arnika3
W sumie ostatnio wyremontowałam mieszkanko za niewielkie pieniądze zamówiłam farby, płytki przez internet. Niedługo kupie meble . Już się nie wstydze zaprosić znajomych :)

Gość zacznij od podłog i i scian
połózcie wszedzie panele i pomalujcie sciany na jasne pastelowe kolory np bezowy , waniliowy ,kawa z mlekiem mozecie to zrobic sami bez fachowców , panele połóz na stare podłogi sciagnij z netu jakis filmik instruktażowy sie

Gość killp kkju
ciemne panele ,jasne sciany KLASA

Gość gruba szafa
to zmien to i nie uzalaj sie nad soba

Gość anka_skakanka2
panele ? juz nigdy więcej paneli !! za dużo zabawy przy tym jest . W salonie zamontowaliśmy teraz płytki drewnopodobne. Na pierwszy rzut oka niczym się nie różnią od drewna. Znajomi chwalą nasze nowe panele . Rewelacja :) poleżą zapewne długie lata :) http://www.tuplytki.pl/97623,salon-ceramstic-caldo

Gość kioo000000000000
ja mam panele 14 lat i nic im nie jest ,nawet ryski ,to zależy jak sie położy i jaki produkt sie kupi

Gość anka_skakanka2
po moich panelach biegały dzieciaki w butach i kot wiec po roku już była tragedia. Z tego co wiem ten gres jest bardzo wytrzymały na takie Pewnie gdybym mieszkala sama i chodziła w pluszowych kapciach to wybrałabym panele

Gość anka_skakanka2
na takie uszkodzenia rzecz jasna zgubiłam słowo :)

Gość MMMMadzz43
też nie lubię swojego mieszkania. mam ładne podłogi, drzwi, ale meble to taka zbieranina, trochę nowych, trochę starych jeszcze miałam i tak stoją bez ładu i składu :(

Gość kafka1985
@Georgeina nie przesadzasz? Skąd w Was ludzie tyle jadu!

Gość serce_z_marmuru
lub znalezc sobie bogatego jakiegos a nie marnować życie na jakieś miłości do faceta co zarabia 5 zł dziennie na ochronie w biedronce. Co ty niby w nim widziałaś ?

Gość PIENIADZE231
SZCZESCIA NEI DAJA

możesz mi dać mieszkanie, skoro Tobie się tak nie podoba 🖐️ wielce się przejmuje co psiapsiółki powiedzą, księżniczka...

Gość Hall_Wilson
Przy odrobinie fantazji mozna zmienić swoje mieszkanie . Trzeba tylko chceć i poświecić trochę czasu !

Gość jaaaaaaaaaaa_
żelisław ty taki głupi jesteś czy tylko udajesz? Jak sie ma mieszkanie to już nieważne są warunki w środku? Spędzasz tam pół życia więc chyba ważne jest żeby było miło i komfortowo. To że jak ty idziesz do kumpla to nie patrzysz na wystrój tylko żłopiesz piwo nie znaczy że każdy tak ma. I tak, może być wstyd jak sie ma brzydkie mieszkanie. To że ona nie wyremontuje sprawi że nagle biedni dostaną mieszkania? Ogarnij się. Autorko miałam ten sam problem, też mnie drażnił wystrój, więc zrobiłam wszystko na raty. Najpierw położyłam sama niedrogą tapetę, nawet nie wystawiając mebli. Po 3 miesiącach kupiłam dużą fajną szafę i niedrogie łóżko, jednocześnie kładąc samemu panele z raczej nizszej półki Potem zamiast biurka zrobiłam duży wygodny blat na chromowanych nogach. Kupiłam fajne niedrogie dodatki, teraz zbieram na komodę :D Pracy jest przy tym mnóstwo ale opłaca się. zajęło mi to jakieś 7 miesięcy.

Gość MagdaELO
a gówno się znacie, najlepiej kupić se na allegro czy gdzieś wykończeniówkę wszystko tansze niż w tych chinskich Leroyach Merlinach i Castomramach;/

Gość toodi
@anka_skakanka2 : też mam w domu takie płytki. Jedyny minus jest taki że jak wstaje rano i nie trafie w kapcie to troche zimno w stopy :-) płytki praktycznie niczym sie nie różnią od paneli. Nawet fakturę mają podobna do drewna , nawet z bliska wygądają jak panele :)

Gość gość
Według mnie podstawą jest jednak zrobienie remontu. Ściany można pomalować, zamówić jakieś meble, ale podstawą podstaw jest podłoga, bo to ona nadaje charakter mieszkaniu. Można sobie zamówić np. http://www.lakbud.com.pl/pl/podlogi - bardzo elegancka i niedroga podłoga. Na pewno mieszkanie zyska dzięki temu na wyglądzie.

Gość gość
a widzę, że Podoba się autorce siedzenie na bezrobotnym ;-) mąż zarobi, a ona sobie wyda na remoncik. Szkoda, że nie zna wartośc****eniądza.

Gość gość
Ja właśnie jestem w trakcie remontu wymieniłam meble na jasne (sąb sonoma) włącznie z dużym stołem, ,a do tego krzesła kawa z obieciem kawy z mlekiem (z małą ilością mleka :)) teraz kupiłam jasna podłoge i chcę pomalować na biały kredowy kolor dodatki srebrne (srebrne wazony na komodę i ramki na zdjęcia , duże srebrne ramy na zdjęcia na ścianach), srebrne nowoczesne lampy duża nad stołem . Mam czekoladową kanapę i ciemne brązowe schody ażurowe ich nie zmieniam bo to zaduzy koszt ogólnie chcę mieć jasne mieszkanie mam nadzieję że nie przesadze z tym jasnym kolorem ewentualnie wtedy jedną ze ścian przemaluję na ciemniejszy kolor. Czekoladowa kanapa była kupiona 4 lata temu więc tez zostaje choć wolałabym jasną. Jak myślicie będzie to jakoś wyglądało? Panele kładą mi jutro bo juz są kupione , a meblr juz poskładane i jestem z nich bardzo zadowolona optycznie powiększyły wnętrze.

Gość gość
Czasem nawet byle drobiazg jest w stanie zmienić mieszkanie. Pomalować ściany, odświeżyć podłogi. Największy koszt to chyba łazienka i kuchnia, ale to też można zrobić powoli i z czasem. Można też spróbować wymienić drzwi na jakiś tańszy, ale ładny model( zobacz: http://www.drzwistudio.pl/) , lub jakoś ładnie pomalować te, które już masz.