Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronkaka28

Nalesniki przywieraja do patelni.Dlaczego?

Polecane posty

Gość weronkaka28

j.w.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość powiem i ja....
wina patelni

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
olej musi byc perfekcyjnie rozgrzany, poza tym musi byc teflon, nie zaden blaszak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość weronkaka28
zawsze dobrze wychodza. ale moj inteligenty facet jak cos przywrze do patelkni nto rysuje widelcem i zdarl strukture. popierdoleniec.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fdfsdfsdfsfdsfdftrtgd
albo za duzo dałąs cukru pierwszy nalesnik mi zawsze przywiera musisz miec mocno nagrzany tłuszcz na 1go nalesnika a potem zmneijszasz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość teflonowa patelnia
i sprobuj dodac do ciasta troche oleju

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gfdhgfdhf
najlepiej jet dac lyzke oleju do ciasta i wtedy smazysz juz bez tluszczu na patelni

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość weronkaka28
dodaje olej. kolejny przywarl. juz niewiem co jest nie tak z coiastem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bojs bojs bojs
jak to cukier do nalesnikow?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość weronkaka28
jak zwykle, mleko, maka, jajko, i soda. i dupa. nie wychodza.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Le Soldat
moje nigdy nie przywierają i smażę na zwykłej patelnie bez teflonu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wedsdssdss
do tej pory nie bylo zadnego prolemu. dzis smaze i nie wychodza. jestem wsciekla.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Le Soldat
Prosty przepis na gofry Czas 20 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Prosty przepis na gofry - składniki: 2 szklanki mąki 2 szklanki mleka 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 łyżek oleju szczypta soli Cukier puder do posypania Prosty przepis na gofry - sposób wykonania: Pyszne i sprawdzone gofry z gofrownicy. Oddzielone żółtka należy zmiksować z mlekiem, mąką, proszkiem do pieczenia, olejem oraz solą na jednolitą masę. Kolejno ubijamy na sztywno białka i mieszamy z wcześniej przygotowanym ciastem. Gofry pieczemy w rozgrzanej i natłuszczonej gofrownicy do osiągnięcia pożądanego koloru (na rumiano: około 6 minut) i podajemy z cukrem pudrem lub konfiturami owocowymi. PS Ilość gofrów zależy od wielkości / głębokości Waszej gofrownicy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość weronkka28
dodaje sody bo sa super pulchne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
różnie robią, słyszałm że sode sie dodaje do racuchów np. każdy ma chyba jakiś swój sposób

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość weronkka28
cos idzie. 1 nalesnik nie przywarl.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zew ryczacej gesi
kupcie sobie patelnie Ballarini KERAVIS i to przez przypadek w Niemczech była przeceniona z 35 euro na 5 euro

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość emmi_rozycka
wszystko zależy od patelni, a lanie hektolitrów oleju na patelnię jest co najmniej głupie. Naleśniki są strasznie tłuste i po prostu niesmaczne. Najlepsze są patelnie do beztłuszczowego smażenia, też mam ballarini, nie pamiętam jaka dokładnie nazwa, ale z tego co wiem wszystkie mają beztłuszczowe. Przywiozłam je jeszcze z włoch, niestety nie widziałam jeszcze nigdy u nas w pl :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość emmi_rozycka
a soda oczywiście że do naleśników, tylko z umiarem. są wtedy taaaakie puszyste!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
może taką do naleśników specjalną sobie kup? ja mam z florentyny i bardzo sobie chwalę. w polo dostaniesz już za 17 zł :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ale to już było
Patelnię smaruje słoniną i lejące ciasto leje na rozgrzana patelnię.Nie musi być teflon i wychodzą świetne naleśniki.Dawniej ludzie nie mieli teflonowych patelni i smażyli naleśniki:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość evil
Kazdy nalesnik usmazy sie jesli sie najpierw posypie sola patelnie , nastepnie rozgrzac przez ok 3 min , potem sol wysypac , przetrzec recznikiem papierowym i smazyc :) napewno nic nie przywrze :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
musisz mocno rozgrzac tluszcz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to jest wielowymiarowe, nie wiem jak robisz na blasze można trzeba zgrać cztery cznniki jednocześnie, wielkości "ognia" i jaki indukcyjny też, patelkę(blachę)-jaka, ciasto, czas i ruchy. Niestety za słabo umiem by powiedzieć jak, pokazać umiem. to proste jak się załapie, a z tym olejem to jest ułatwienie ale nie jest potrzebny i trochę za bardzo wpływa na smak. najlepiej uczyć się z kimś kto robi bez problemu, samemu ciężko wpaść w zgranie. jak złapiesz to i bez problemu nad ogniskiem zrobisz w pięć minut od startu do jedzenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
sól to placebo, posypiesz rozgrzejesz a sól topi się w kilka razy wyższej, wysypiesz, wytrzesz, stan początkowy, ktoś w nauce jak uczeń nie łapał choć wszystko miał i chęci też a nie wychodziło to używał efektu placebo: wiesz tobie zdradzę tylko nie mów jaka to tajemnica, posyp solą i podgrzej i wyczyść, zawsze wyjdzie ;) efekt palcebo nie bój się, starożytny, głównie w uczeniu stosowany

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość evil
mozna tez dodać do ciasta połówkę startego ziemniaka :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×