Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

goksi

Do tych co lubią piec ciasta i ciasteczka

Polecane posty

Potrzebuję sprawdzony przepis na pierniczki muszę upiec do szkoły a nie chciała bym żeby jakieś zakalce wyszły :)

Gość kassandrra
Mam przeróżne przepisy, ale nie znam ich na pamięć a w tej chwili nie mam pod ręką. Wrzucę po powrocie do domu. Z moich doświadczeń wynika, że pierniki udają się niemal z każdego przepisu, najważniejsze żeby nie przypiec ich za bardzo.

Ja sie obawiam tego że będą jak kamienie i dzieci ich nie zjedza a i chciała bym je upiec wcześniej bo to na święta maja byc

Gość ulita
miałam ten sam problem jak robiłam, wynalazłam przepis z ubijanymi białkami, były tak twarde, że nie dało się ich zjeść. Wczoraj robiłam te: http://www.ewa-wachowicz.pl/pierniczki-swiateczne-id450.htm Wachowicz ma niezłe przepisy, bo łatwe i szybkie. To, co mi się w niej podoba to, to że nie wstydzi się mówić, że korzysta z półproduktów lub robota kuchennego.

Ja znalazłam coś takiego 2 szklanki mąki pszennej tortowej 1 jajo 3/4 szklanki cukru pudru czubata łyżka miodu 1,5 łyżeczki przyprawy do pierników 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2,5 dag drożdży 2,5 dag miękkiego masła piszą że wychodzą mięciutkie