Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak ja sie boje

czy to krzywica u 6msc dziecka ?

Polecane posty

Gość jak ja sie boje

Jestem zaniepokojona zeberkami mojego dziecka. Maly ma 6 msc wczoraj zauwazylam ze po lewej stronie jego zebra sa jakby wklesle a za to dolne zebro nader wystaje. Czy moze ktores z waszych pociech tak mialo ? czymoze byc to krzywica ?

Gość jak ja sie boje
ale ma tez czesciowo jakby zapadniete nizej niz te prawe ?

Gość jak ja sie boje
nikt tak nie mial?

Gość jak ja sie boje
nikt tak nie mial?

Gość ghyuuu
Moje dziecko nie ma krzywicy a dolne żebra są wystające.

moje obydwoje mają dolne wystające - podobnie jak ich tatuś lekarka jak kiedyś osłuchała syna i zobaczyła te żebra to stwierdziła, że przeszedł krzywicę, szkoda tylko, że nie wiem kiedy to było... znaczy - nie wierzę jej

Gość jak ja sie boje
Gość jak ja sie boje
ten chlopak mazapadniete i maly jak dotykam to mniej wiecej tez tak tylko dolne jakby bardziej wystaje

Gość jak ja sie boje
Pierwsze co pojade do Polski to zaatakuje lekarzy , bede tak dlugo chodzic az powiedza mi co to jest i znajda przyczyne i czy mozna cos z tym zrobic :( Ale sie martwie

Gość kitykat1234
moja corka 7 lat ma lekkie wglębienie w mostku i tez nic nikt nam nigdy nic na to nie mowil znaczy nasz pediatra dopiero w szkole babka stwierdzila ze musiala miec niedobor lekki witaminy d3

Gość jak ja sie boje
wlasnie nie potrafie zrozumiec ,bo pisza ze moze byc to od niedoboru witaminy d3. Ale skoro maly jest na mleku modyfikowanym i lekarze nie kaza dawwac dodatkowo d3 to teraz moze byc niedobor i problem ;/

Gość jak ja sie boje
no ja niestety mialam doczyneinie z Polskimi lekarzami Boze co to jest zeby nie mogli dojsc co ejst dziecku tylko aj sama doszlam co jest malemu. Trafilam do szpitala bo lekarz uslyszal szmery i zapalenie oskrzeli stwierdzil.Antybiotyki itd, zdjecie rentgenowski pluc przyszly wyniki okazalo sie ze pluca,oskrzela czyste= maly nie mial ani aktaru ani akszlu ani goraczki, wiec od poczatku w to nie wierzylam. I robili rozne badania i nie mogli dojsc co jest dziecku az ja wyprosilam skierowanie do laryngologa i mu przedstawilam objawy ehhhhj Z tym pewnie tez bedzie podobnie

Gość jak ja sie boje
A am wiotkosc krtani ktora do roku sama zaginie

Gość kitykat1234
nie nie miała nic z krtania nawet ciemiączka szybko sie zrosly wiec nie wiem juz co to jest i od czego ale nie przeszkadza w zyciu :)

Gość wqerqER
MOJE DZIECKO TAK MIALO-LEWE ZEBRO NA DOLE UNIESIONE. LEKARZ KAZAL PODAC JESZCZE WIT D3 NA WSZELKI WYPADEK DO 2 ROKU ZYCIA. TERAZ MA 3 LATA, I PIEKNIE ZEBERKO SIE WYROWNALO. AHA, PRZY KRZYWICE PODOBNO POCI SIE DZIECKO WIECEJ

Gość wqerqER
sorry za duze litery

Gość jak ja sie boje
no wlasnie ciemiaczko mi sie wydaje anwet wieksze niz przy urodzeniu.... anpewno sie nie pomniejszylo a mam wrazenie ze powiekszylo. Na bilansach niby wszystko ok jak badaja... ostatnio podczas picia mleka bardziej sie poci. Tylko u niego dochodzi ta wiotkosc krtani ktora go troszke meczy i przez to ciezej sie mu pije i robi przerwy w piciu

Gość jak ja sie boje
no ja sie boje ze to sie poglebi z wiekiem i bedzie sie potem wstydzil koszulke sciagnac. A skad by byla krzywica skoro w mleku am d3 i nie kazali wiecej podawac

czy możesz pójść jednak do lekarza i się poradzić? jeśli dziecko ma pół roku to znaczy, że - teoretycznie - codziennie na spacerze też miało trochę słńca i powinno wyprodukowac co trzeba, ale idzie zima i może trzeba jednak dać d3? jeśli ciemiączko się nie zmniejsza to tym bardziej

Gość jak ja sie boje
u lekarza bylam 2 tyg temu i niby wszystko ok. Obecnie jestem za granica i Polsce bede kolo 20 grudnia , bo na 20stego mam wizyte lekarska

Gość jak ja sie boje
i wtedy poprosze zeby to sprawdzil , i skierowanie na wyniki krwi i moze do ortopedy mi da. Bede go meczyc tak dlugo az mi da i bede wiedziala co sie dzieje