Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolkaprosi o rade

mała ilość przybranych kolorgamów w ciazy a waga dziecka

Polecane posty

Gość jolkaprosi o rade

cześć chciałabym sie podpytać dziewczyn które mało przytyły w ciazy ile wayły ich dzieci po porodzie ? czy także miały małą wagę urodzeniową >>?????? ja jestem w 29 tyg ciazy i do tej pory waże o 4,5 kg wiecej. nadal nosze ubrania normanlne te z przed ciazy zaokraglił sie brzuch, piersi nie urosły, nogi chude jak patyki , rece i buzia bez zmian. nie byłam jakims chudzielcem przed ciaza bo wazyłam 55 kg przy 166cm, ale teraz mimo kilogramów wygladam gorzej kazdy mi mowił ze waga ruszy z kopyta po 3 miesiacu, potem ze po 6 i tak czekam i czekam najgorsze ejst to ze waga staneła od kilku tyg w miejscu . wyniki krwi mam dobre, moczu tez, cukrzycy nie mam dziecko wazy 1 kg wg usg. wiem ze niektóre dziewczyny by sie cieszyły ze nie tyja lub mało ale ja martwie sie o dziecko, nie chce aby było chudziutkie przeze mnie coraz wiecej osob mnie sie pyta i podejrzewa ze sie odchudzam, nie daja mi spokoju, wypytuja i snuja głupie nieprawdziwe podejrzenia

Ja w pierwszej ciąży przytyłam jakieś 16-18 kg (nie wiem dokładnie, bo ostatnie ważenie miałam 3 tyg. przed porodem) i dziecko ważyło 3800g. Ale w ciąży zaczęłam tyć od samiuśkiego początku, po I trym. miałam gdzieś 3-4kg do przodu. Teraz w drugiej ciąży jestem już w 16 tc i na razie nic a nic nie przytyłam. Ale jeśli wyniki masz dobre pewnie wszystko jest ok. Jakby było coś nie tak, to pewnie lekarz by coś napomknął.

Gość chelaferka
ja mam dzis 28 tydz do tej pory 3 kg na plusie od poczatkowej, z tym ze ja brzuch mam olbrzymi,prawie od samego początki, a reszta bez zmian. ja startowałam z wysokiej wagi poczatkowej i tym sobie to tłumacze, ze nadrobiłam tycie przed ciaża. wyniki mam dobre, lekarka narazie nic niemówiła.

Gość jolkaprosi o rade
dzieki sawa za wypowiedz cały czas licze ze waga przez najblizsze 11 tyg sie zwiekszy bo rodzina i znajomi nie dadzą mi spokoju nie mogę już znieść codziennego gadania mojej mamy .

Gość jolkaprosi o rade
chelaferka czytałam ze im wieksza waga przed ciaza tym mniej powinno sie przytyc , im mniejsza waga tym wiecej do tycia w ciazy ty przytyłas 3 kg , a ja 4, 5 kg wiec nie ejst u mnie tak zle

Przed porodem miałam 7-8kg więcej, dziecko miało 3,5kg i było absolutnie idealne. Nic się nie matw, jedz regularne posiłki (najlepiej 5 a na drugie śniadanie wcinaj jogurt naturalny z podwójną porcją wapnia i garścią różnych ziaren i suszonych owoców to niezła porcja witamin i mikroelementów dla malucha). Jeżeli lekarz mówi, że jest ok to jest ok.

Gość wncjncjuewnfju
ja też przez całą ciążę przytyłam mało bo tylko 6 kg, dziecko urodziło się z wagą urodzeniową 3900 autorko sprawdź hormony tarczycy ja miałam bardzo zaburzone wyniki i stąd taki mały przyrost wagi u dziecka, dodatkowo dziecko nie rozwija się prawidłowo od urodzenia, w tej chwili ma lat 8 i ma duże trudności z koncentracją uwagi, przyswajaniem materiału i uczeniem się

Gość uliuolia
w ciąży przytyłam jakieś 7 kg, malutka urodziła się po terminie i ważyła 3470 i miała 57 cm. Dodam, że przed ciążą byłam "normalna", ani za chuda ani za gruba (170 cm i 57 kg)

Gość ggggaatere
pierwsza ciąża 15kg dziecko 3100g druga ciąża 2 kg dziecko 2800g

Gość jolkaprosi o rade
uff troche mi ulżyło... co do posiłków jem 5 dziennie

Gość jolkaprosi o rade
ggggaatere przytyłas tylko 2 kg???????? wow

Gość ggggaatere
tak tylko 2kg a jadłam dość sporo.Wyniki miałam zawsze idealne i czułam się dobrze. z pierwszj ciąży zostało mi prawie wszystko i pewnie stą te 2kg tylko

Gość ggggaatere
kiedy urodziłam drugie dziecko to po porodzie byłam "laska" Ważyłam 10 kg mniej niż przed zajśćiem w ciążę

Gość ja przytylam ksiazkowo
14,5kg a male wazylo 4400

Gość jolkaprosi o rade
no to fajnie musze chyba te wypowiedzi pokazać mojej rodzinie zeby uwierzyli ze nie ejst ze mna zle i ze wszytsko wporzadku moze dlatego tak sie zachwouja ze wszytskie kobiety w nasze rodzinie tyły w ciazy od 12, 18, 22 do nawet 38 kg i na ich tle wypadam marnie