Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kochane mamy!

Czy Wy kafeter. mamy chodzicie prywatnie do lekarzy"ze sobą"?Jak tak to gdzie?

Polecane posty

Gość Kochane mamy!

Bo ja mam wrażenie że duzo na siebie wydaje...chodze do ginekologa prywatnie bo nie moge zajść w ciąże-kupa kasy, do dentysty prywatnie-ostatnio 3 mi sie zapsuły mimo przeglądu 2 razy w roku:O, do pedikiurzystki bo mi wrastają paznokcie, do dermatologa bo mi lecą własy.....masakra...kupa kasy na to idzie i mam jakieś takie poczucie winy :(:(

Gość mcx.t;moci
prywatnie chodzę do gina, stomatologa i okulisty.

Gość Kurka bez pazurka
Dentysta, ginekolog, endokrynolog

Do stomatologa chodzę tylko prywatnie, ostatnio rowniez do ortodonty, bo zalozylam sobie aparacik, do gina jak byłam w ciążach równiez za kazda wizyte płaciłam. Jak dzieciaki zachoruja, tez wzywamy do domu lekarza, do ktorego mamy zaufanie.

Mam lekarza na NFZ swojego, chwalę sobie, ale nawet jak mi da skierowanie na badania specjalistyczne to terminy są naprawdę długie. Prywatnie odwiedzam dentystę ( bardzo drogie "przyjemności"); ginekologa (zwykłe konsultacje ok 100 pln za wizytę); endokrynolog - na NFZ miałabym termin za pol roku, a prywatnie idę w poniedziałek..

Gość a ja.....
mam abonament w prywatnej przychodni- koszt 750zł/rok w tym chyba wszyscy możliwi lekarze i wiele badań laboratoryjnych, tylko za plomby u dentysty płacę dodatkowo

Gość Kochane mamy!
Własnie słyszałam o takim czymś ze sie wykupuje abonament za kilka stówek i mozna mieć nieograniczoną ilosć usług..musze sie za czyms takim rozejrzec ale u mnie mniejsze miasto...moze jakies ubezpieczenie miesięczne zdrowotne kupie czy coś.

Mam z firmy abonament w sieci prywatnych przychodni, wiec tylko do dentysty chodze poza ta siecia odplatnie (no ale to nie sa jakies wielkie pieniadze, przeciez raz wstawiona plomba to z 10 lat sie trzyma) przynajmniej u mnie, tak to przeglad 2 razy do roku 50zl. Dodatkowo chodze na mani/pedi raz na 6 tygodni i na woskowanie nog i bikini az na 4. Nie mam wyrzutow sumienia, bo sama na to zarabiam. Jak byl chudszy okres, to gez zalu robilam te zabiegi w domu sama.

Na NFZ to ja chodzę tylko do lekarza I kontaktu i z dzieckiem do pediatry - przyjęcie od ręki i im ufam. A do reszty to prywatnie bo nie mam czasu czekać w kolejce tygodniami.

Gość na NFZ rzadko
prywatnie: dentysta, ginekolog i kiedyś proktolog, z córką do okulisty NFZ: internista, pediatra

Gość chelaferka
do ginekologa tylko prywatnie, jakos w przychodni to mnie obrzydzenie bierze i wiem ze zlewaja, a prywatnie mam od wielu lat suuuper babke. do dentysty odpukac chodzic nie musze, ale kilka razy na kontroli i usuwaniu kamienia prywatnie.

Gość a ja.....
Kochane mamy!- jeśli chodzisz często chodzisz, to rzeczywiście zwróci Ci się szybko. U mnie do specjalistów kolejki kilku miesięczne, więc pozostają tylko prywatne wizyty. Ja za te 750zł korzystam z ginekologa co 2-3 miesiące, alergolog wiosna/lato co miesiąc, ortopeda co 3 miesiące, dodatkowo byłam u dermatologa, okulisty, kardiologa, ale to już 1-2 razy w roku. Nawet rezonans mi zrobili w tej cenie. Mnie te 750zł zwraca się po kilku miesiącach mam coś takiego: http://www.interrisk.pl/dla_ciebie/zdrowie/antidotum_plus/ Na dole po lewej masz listę placówek, musiałabyś sprawdzić, czy Twoje miasto jest. U mnie koszt 756zł, ale nie wiem czy w każdym mieście tak samo.

Gość ddhhdhdh
Właśnie sprawdziłam czy jest taka placówka w moim miescie. i okazało się, ze jest. Tylko nie cieszy się ona zbyt dużym zaufaniem. Oczywiście ludzie z niej korzystają bo jest od lat i zawsze jest otwarta. Ale lekarze niezbyt dobrzy tam przyjmują i na dłuższą metę ludzie, przynajmniej ci, których znam, szukają sobie specjalistó poza tym miejscem

Gość a ja.....
a to lipa. U mnie super się trafiło, większość lekarzy fajnych. Tylko u mnie całkowicie prywatna przychodnia, a widzę, że w spisie są też państwowe

Gość takaona*
NFZ: internista, pediatra Reszta prywatnie ponieważ terminy są zbyt odległe a jak się coś dzieje to trudno czekać na wizytę kilka miesięcy:O

Gość ddhhdhdh
U nas też jest całkowicie prywatna. Kiedyś bała jedyną, gdzie można było zamówić prywatną wizytę. Dlatego każdy ją zna i w razie kryzysu tam idzie:) Ale żeby polecać stamtąd specjalistów to nie bardzo