Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama jedna taka :)

Do mam dzieci 8 - 9 miesięcznych na piersi

Polecane posty

ile razy dziennie Wasze dzieci dostają pierś i czy nadal jedzą w nocy? moje dziecko w sumie w dzień je posiłki uzupełniające i z piersi pije bardzo niewiele natomiast ciągnie cyca przez całą noc:O Jak jest u Was?

Gość mam 9 miesięczniaka
w ciągu dnia cysia ok. 4 razy i w nocy też około 4. Rzadko się zdarzają maratony, ale kilka razy tak było, że leżałam zdrętwiała na jednym boku, bo syn nie wypuszczał piersi z buzi :( albo wybudzanie co godzinę na cyca.

co tu zrobić by dziecko przestało jeść w nocy? bo już wcale nie musi przecież wiem, że przejście na MM jest wyjściem, ale nie mogę i nie powinnam już teraz kończyć karmienia piersią może ktoś ma skuteczny sposób na to by dziecko przestało jeść w nocy? przyznaję, że męczy mnie to całonocne karmienie od prawie 9 miesięcy noc w noc:(

Gość mam 9 miesięczniaka
Dobrze Ci radzę po prostu zaakceptuj to :D Tak mają malutkie dzieci. Widocznie potrzebuje bliskości i piersi w nocy skoro ssie. Jak będziesz z tym walczyła, to tylko spowoduje niepotrzebną frustrację, a dziecku stres. Po co? Ja w ciężkich chwilach powtarzam sobie, że jeszcze kiedyś będę za tym tęskniła ;) Zobacz jak okres niemowlęcy błyskawicznie mija :( Za chwilę z niemowlęcia stanie się dzieckiem. Szkoda z tym walczyć :) Ja na mm nie mam zamiaru przechodzić, jestem dumna z siebie, że dałam radę karmić piersią tak długo, że syn jest bezsmoczkowy a mimo to nie ssie palca. Niech tam sobie possie w nocy skoro musi ;) Dam radę, w końcu jestem jego mamą. Mam o tyle łatwiej, że karmię go na śpiocha, bo śpi z nami :)

Gość mam 9 miesięczniaka
Aaa, przejście na mm wcale nie jest wyjściem, bo najczęściej nie chodzi o głód tylko o potrzebę bliskości. To dopiero byś się załamała gdyby okazało się, że flacha nie załatwia sprawy, tyle, że zamiast piersi teraz musisz po nocach nosić na rączkach, żeby dziecko uspokoić :D

u starszego dziecka przejście na MM zaowocowało od razu;) wiec wiem, że to jednak jest wyjście choć oczywiście nie mam gwarancji, że i teraz byłoby podobnie gdybym miała jedno dziecko to ok, ale bycie mama na 100% gdy ma się więcej niż jedno dziecko i każdą nieprzespaną noc, to nie jest jednak nic dobrego przede wszystkim dla starszego dziecka

Gość mam 9 miesięczniaka
To spróbuj, może akurat tym razem też to przyniesie rezultat :D Ja jestem za wygodna, by bawić się w jakieś butle :D Wolę dawać mlesio prosto z dystrybutora, świeże, ciepłe i bez mycia flach i smoczków ;) i przede wszystkim bez nocnego wstawania

gdyby to było z korzyścią dla nas wszystkich, to przeszłabym już na butlę, ale dziecko jest alergikiem i moje mleko jest dla niego najlepszym rozwiązaniem w tej sytuacji więc nie zrezygnuję z karmienia piersią tak długo jak będzie to konieczne jednak liczyłam na to, że znajdzie się ktoś kto poradzi co zrobić by dziecko nie jadło już w nocy;) albo żeby chociaż jadło mniej, tak raz może tylko?;):D

Gość dobrze doradzić to lepiej niż
na noc wlej do butli piwko, to prześpi spokojnie całą noc :D

w nocy ze 4 razy i w dzien podobnie:) zazwyczaj syn na mnie wisi z 5 minut aby sie napic i poprzytulać :)

a kiedy dzieciaki "cyckowe" przestają jeść w nocy?

moj ma prawie 10 miesięcy i karmię w nocy 3 do 6 razy, zależy jak mu się zachce :) W dzień niechętnie je obiadki i deserki, cyca 4, 5 razy - w ogóle mało je w dzień, bo ma ważniejsze rzeczy do roboty :P uczy się chodzić :) Też myślę, jak "mam 9 miesięczniaka" czas tak szybko mija, a tych chwil razem, blisko, nic nam nie zastąpi, więc cieszę się z nich mimo niewyspania, niewygody (karmię na siedząco), bo jestem matką i dziecko jest dla mnie najważniejsze. Mój syn też nie zna smoczka i nie ssie kciuka :) A karmię też na śpiocha. W nocy tylko zaczyna się wiercić i mruczeć i wiem, ze głodny, wyciągam go z łóżeczka, a on z otwartą buźką i zamkniętymi oczkami szuka cyca :) Najada się w 6, 12 minut i śpi dalej :D

Gość myszeeeksaa
chryste, jak widzę słowo "cyś" to mam odruch wymiotny :////

Gość giewont
"ciągnie cyca" :-/ obrzydliwe stwierdzenie.... to już nie jesteś kobietą tylko babą z cycami>?? Jak wy się wysławiacie cyc, cycek. A nie macie piersi?? Mówi się karmic piersią, ssie pierś a nie ciągnie cyca. Język po porodzie wam się zmienił>??

Gość giewont
"szuka cyca" masakra aż mi niedobrze jak słyszę takie coś. Moja żona karmiła piersią około roku i nigdy nie używała takich obleśnych słów, i nie karmiła przy obcych. Trzeba mieć jakiś poziom

Gość mamakarmiącapiersią
mamy a pracujecie? Czasami mnie te nocne maratony wykańczają. Zazwyczaj je 5 razy na dobę.

Gość mamakarmiącapiersią
giewont gratuję kulturalnej żony, za to mój mąż nie przesiaduje na babskich forach :P

podkreślam raz jeszcze: gdyby moje 8-miesięczne dziecko było jedynym jakie mam w domu, to nie byłoby problemu, ale mam jeszcze starsze dziecko, które niestety dużo traci na tym, że mama jest wiecznie niewyspana i zmęczona by zadowolić dwójkę maluchów

ja na szczęście nie pracuję;) giewont, a coś konkretnego na temat?;)

Gość agula8
moja córka ma 8 m-cy i tez budzi sie kilka razy w nocy-tez staram się ja karmić na leżąco, tak jest wygodnie bo mimo pobudek nie muszę wstawać w ogóle z łóżka. Nie przeszkadza mi to bardzo ale gdybym miała jakis pomysł jak oduczyć malucha to pewnie bym spróbowała.Obawiam się jednak że poza jakimiś drastycznymi nie ma skutecznych. Mozna by położyć dziecko z tatusiem i pewnie po kilku nocach nie budziłby się tak często-tylko co tatuś na to???:):)

Gość mam 9 miesięczniaka
Ja na szczęście nie pracuję, to mogę sobie pozwolić na znoszenie swojego niedospania ;) :D

Gość tez mamamama
Od kiedy dziecko karmione tylko piersią nie je w nocy?? Moje odkąd skończyło 2 miesiące spało po 6-8 godzin po kąpaniu, teraz ma 3 i przesypia całą noc tzn je najpóźniej o 21 a potem 6-7 rano. Martwiłam się czy to nie za długa przerwa, ale na wadze przybiera bardzo dobrze i lekarz pozwolił na takie przerwy