Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yyyyyyy takie tam pyyyyyytanie

pytanie o infekcje - wrazliwi nie wchodzic

Polecane posty

Gość yyyyyyy takie tam pyyyyyytanie

po antybiotyku mam infekcje, do tej pory wydawalo mi sie, ze uplawy/zmieniona wydzielia pochodza z pochwy, a u mnie tworzy sie taka gesta wydzielina miedzy jakby wargami sromowymi mniejszymi a wiekszymi (od pochwy do lechtaczki), jest tak gesta ze jak zbiore ja palcem to mozna ja pokruszyc, ogolnie to miejsce jest zaczerwienione... ide jutro do ginekologa, zastanawiam sie jak okreslic to co napisalam wyzje opisowo, czy moja wydzielina zalicza sie do uplawow w formie serowatej ?

Gość znachorka
to najprawdopodobniej grzybica więc jak najszybciej do ginekologa.

Gość podpowiem_Ci
jak na moje oko to infekcja pochwy albo grzybica, sama przechodzilam infekcje i mialam wlasnie cos podobnego, co opisalas, pamietam ze lekarz powiedzial ze ta infekcja nie jest jeszce bardzo zaawansowana i zebym kupila sobie clotrimazum zel na takie infekcje i grzybice okolic intymnych, smarowala sie nim co wieczor przez 2tygodnie, dodatkowo brala probiotyki lactovaginal i najsumienniej jak potrafie stosowala sie do zasad prawidlowej higieny miejsc intymnych, po 2tyg.przyszlam na kontrole, wszytsko bylojuz dobrze, uplawy zniknely:)lakarz kazal smarowac sie jeszcze przez2tygodnie, tak na wszelki wypadek,a probiotyk brac co jakis czas, najlepiej raz w miesiacy przez 7kolejnych dni zeby dostarczac bakterii kwasu mlekowego do pochwy, ktore dzialaja bardzo korzystnie, chronia przed nawrotami infekcji

Gość małyKONIK
Też zawsze podczas stosowania antybiotyku męczyłam się z grzybicą pochwy. Po cesarskim cięciu jak dostałam antybiotyk, ponieważ z rany się sączyło, znajoma położna doradziła mi żebym w trakcie antybiotykoterapii zażywała provag. Probiotyk kolonizuję pochwę bakteriami mlekowymi, utrzymuje w niej właściwe pH, dzięki niemu nie dostałam grzybicy, stosowałam go również podczas karmienia piersią, nie martwiłam się o córeczkę, ponieważ posiada on pozytywną opinię PTG. Do tej pory przy tabletkach hormonalnych i antybiotykach o nim nie zapominam. Na następny raz pamiętaj przy antybiotyku o probiotyku!

Gość tak wiem
a co to tak wlasciwie jest to PTG i czy jego opinia jest niezalezna?

Gość mmmmmmmała
Polskie Towarzystwo Ginekologiczne. Poczytaj w necie na jakiej podstawie wydawane są opinie. Mój gin też mi radził żebym wybierała produkty przebadane z pozyt. ponią PTG.

Gość Betty Q
Ja stosuje provag żel, jest świetny jak dla mnie, nie musze pamiętac o połykaniu tabletek, tylko zawsze mam go w łazience, pod ręką. On tez posiada pozytywna opinie PTG, dla zainteresowanych do poczytania: http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCIQFjAA&url=http%3A%2F%2Fginekolpol.com%2Ffulltxt.php%3FICID%3D991220&ei=DZWTUJ7uOMmSswa5y4HABA&usg=AFQjCNHwdXIBgTcfsaceRUVu9wiO5FdEqw

Gość podpowiem_Ci
ten PTG wydaje sie byc rztelna i niezalezna opinia!

Gość agula8
ta wydzielina jest napewno z pochwy tylko "zbiera się" pomiedzy wargami sromowymi.U mnie coś podobnego to objaw grzybicy-ale każdy jest inny a diagnozować powinien lekarz:) Ja znam się na tyle że w takie sytuacja zakładam na noc invag a w ciągu dnia smaruję się clotrimazolem. Dopiero jak to nie pomaga to umawiam się do lekarza...powodzenia

Gość misiaczek24
Stosując antybiotyki zabijane są wszystkie bakterie zatem też bakterie kwasu mlekowego, które chronią nas Kobiety przed infekcjami. Warto pamiętać aby przy antybiotyku zakupić np. probiotyk dopochwowy lactovaginal, który wzmocni nasze bakterie i unikniemy infekcji.

Gość rybkaNEMO
Misiaczek24 ma rację, antybiotyk wyjaławia cały organizm, mi nie raz zdarzały się infekcje grzybicze właśnie po antybiotykoterapii. Też jestem zwolenniczką probiotyków, ale wolę doustne niż dopochwowe, ostatnio zażywałam provag, bardzo mi pomógł, dzięki niemu nie dostałam grzybicy pochwy i nie miałam biegunki po antybiotyku a zawsze miałam z tym kłopot. Nie wiedziałam że ma on pozytywną opinię PTG, dobrze wiedzieć! Tak czy siak przy każdej infekcji warto skonsultować się z lekarzem.

przy antybiotyku konieczny jest probiotyk, który działa i na układ pokarmowy i rozrodczy, można też używać dla większej ochrony provag żelu, można też poprosić lekarza, żeby nie przepisywał antybiotyku