Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Żona Vincenta

Powrót miesiączki po porodzie

Polecane posty

Gość Żona Vincenta

Kobietki powiedzcie mi jak szybko wróciła Wam miesiączka po porodzie (oczywiście pytanie dla mam już niekarmiących albo tych które w ogóle nie karmiły)..i czy okres jest potem w miarę reguralny czy hormony wyrównują się przez kolejne miesiące?

Gość abcdefghkobieta
dostałam po 2 miesiącach. miesiączka trwała 11 dni. Tydzień po zakończeniu dostałam ponownie. Trwała tydzień, potem 2 dni spokoju i znów 3 dni okres... Teraz oczekuję trzeciej i nawet się nie zastanawiam nad terminem bo wiem, że może przyjść w każdej chwili i trwać ile jej się żywnie podoba ;) ponoć do pół roku może trwać stabilizowanie cyklu.

Gość Żona Vicenta
nieeeeee.... no to super, 9 miesięcy człowiek odpoczął, to teraz trzeba nadrobić z nawiązką mając okres co tydzień? hehehe..... co za życie! :)

Gość abcdefghkobieta
dokładnie to mi przyszło na myśl jak okres tyle czasu się przeciągał ;) wszystko teraz nadrobimy ;)

Przy 1 dziecku - karmilam 11 mies, okres dostalam 8 mies po porodzie. Kolejne pojawialy sie co ok 30 dni, z jednym wyjatkiem, bodajze 3 czy 4 cykl poporodowy trwal ok 47 dni. Potem wrocila regularnosc co 30-34 dni. Przy 2 - karmilam 6 miesiecy, okres dostalam rowno 14 dni po zakonczeniu karmienia. Kolejne cykle na razie nieregularne (42, 26 i 33 dni). Zobaczymy jak bedzie dalej.