Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nika90009

OKROPNE MDŁOŚCI, DZIEWCZYNY POMÓŻCIE!!!

Polecane posty

Gość nika90009

Piszę bo już nie mam sił. Jestem na początku 7 tygodnia ciąży. Od dwóch tygodni męczą mnie straszne mdłości, często kończą się wymiotami chociaż nie zawsze. Nie dam rady nic jeść. Dziś wmusiłam w siebie trochę kisielu, jabłko i banana. Do picia herbata z imbirem i woda. Proszę o jakieś rady :(

Nic Ci sensownego nie poradzę, bo sama się tak męczę ;(. Każdy mi radzi - przeczekać i tyle, więc i Tobie ja poradzę to samo.

Gość mama matiego malego
na mdlosci dobre migdaly, zanim wstaniecie polezcie chwilkę i zjedzccie cos lekkiego lub napijcie sie szklanki wody

Gość eossa
Moje patenty: - biszkopty przy lozku - migdaly - tarkowany imbir - cola - jedyny skuteczny sposob, ale wiadomo - niezdrowy - torecan, gdy juz nie mialam sil po 10 razie w ciagu dnia...

Gość hmmmmmm ????
u mnie pomagała cola i nic więcej. Mdłości i wymioty miałam od 7 tc do 16tc .

Gość natmik
coli się nie powinno pić. dużo wody pij

Gość dfgfgfgf
ja zawsze zaraz po przebudzeniu musiałam coś przekąsić, bo pusty żołądek wzmagał nudności..

Potwierdzam, że coli nie powinno się pić i potwierdzam, że to jedyny sposób na mdłości - przynajmniej w moim wypadku tak było.

Gość mama 6 latki :))
a ja jak chce mi sie wymiotować to cole pije. Uwazam, że szklanka nie zaszkodzi a pomoze :) tyle tam chemii co i w chlebie z szynka praktycznie :D Z reszta... częste wymiotowanie jest bardziej szkodliwe- na zeby no i nawet w pierwszych tyg. moze sie kosmówka odkleić od odruchów wymiotnych (podobnie jak od kaszlu). u nas lekarze nie zabraniają coli w małych ilosciach

Gość kajdzior
ja mialam do 4 miesiaca moja siora prawie do 8 :'( mam jakies krople ale musze nazwe poszukac , kupilam ale za pozno juz bylo

Gość taki lajf
Z colą to nie chodzi juz o te konserwanty, bo w czym ich nie ma, ale o to, że ma dużo cukru, dlatego lepiej nie przesadzić :) No i dobrze trochę ją odgazować przed wypiciem :) Z innymi metodami nie pomogę, bo miałam mdłości do końca ciąży (chociaż po 4 miesiącu już nie takie straszne) i nic mi nie pomagało :o Za to w pierwszej ciąży pomagały mi arbuzy, maślanka i kwaszona kapusta :D

piłam colę , jadłam migdały , pomagało , lekarz mi przepisał jakies tabletki nazwy nie pamiętam ale nie brałam ich długo bo miałam ogromny apetyt po nich :D

ja rano zaczynałam od sucharka wody ale nie pomagało wymioty w dzień i wieczorem pomogły czopki torecan na wymioty gratuluję !!! tak poza tym, mnie męczyły mdłości i czasem nadal wymiotuje a to juz 20 tc

Gość moja córka
u mnie pomagała cola.

Gość etrewtwiq
No niestety z tą colą to faktycznie pomaga. Ja ją zostawiałam na specjalne okazje. Np jak musiałam z domu wyjść. Ale ja nie wymiotowałam jakoś bardzo. Tylko miałam mdłości że wstać z łóżka nie mogłam. To chyba należy przeczekać no i witamine B6 zmniejsza takie objawy ale to z lekarzem skonsultuj.