Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mamusia :)

Maks Maksio Masymilian - co sądzicie o tym imieniu ?

Polecane posty

Jak w temacie. Czy Znacie jakichś Maksymilianów ? Imię to jest coraz bardziej popularne i ma dobrego patrona świętego.

Moj syn sie nazywa Massimiliano,ale nie urodzil sie w Polsce i tam takie imie no normalka,wołamy na niego i w szkole Maks,Maksio.Maksik :)

Ze znanych Maksiów : Maksymilian Braun św. Maksymilian Maria Kolbe Maksymilian I Habsburg - cesarz Świętego Cesarstwa Rzymskiego Narodu Niemieckiego Maksymilian II Habsburg - cesarz Świętego Cesarstwa Rzymskiego Narodu Niemieckiego Maksymilian Biennenstock - żydowski publicysta, tłumacz, literat, pedagog, działacz społeczny, senator I kadencji Maksymilian Gierymski - malarz Maksymilian Jackowski Maximilien de Robespierre - jakobin Maximilian von Spee Maksymilian I - cesarz Meksyku Max Taut - architekt Max Planck - fizyk Max Cegielski - dziennikarz imię to nadali swoim synom również: Krzysztof Ibisz dziennikarz Bartosz Arułkowicz minister zdrowia Dariusz Kordek aktor Dominika Tajner córka trenera skoczków Christina Aguilera

Gość do autorki--
ci,co nadali swoim dzieciom to imie akurat mnie nie przekonuja natomiast forma imienia MAX-ktora podajesz w przykladach -odbiega znacznie od Maksymiliana

Nie to jest to samo... Tak samo wymawiamy, a pisownia jest inna dla amerykańskiej zachodniej kultury.

Gość a czemu słodycze nie
moja siostra ma syna Maksymiliana, a syn koleżanki ma na imię Maksym. Ta druga forma bardziej mi się podoba i jest rzadziej spotykana. Obaj chłopcy (4 i 2 latka) są radośni, weseli i troszkę urwisy. Jednym słowem są super:) Mnie się te imiona podobają.

Gość Max-Maksymilian
to jest to samo imie,owszem.Tylko,ze rzeczywiscie inne wrazenie robi podpis Max np.Cegielski a inne Maksymilian Cegielski.Ta pierwsza wersja jest...zgrabniejsza ;-)

Ja będę mieć Maksymiliana ze względu na patrona naszego kościoła. a inne zdrobnienia są może i ładne ale po co kom;plikować...

mamy w rodzinie jednego Maksymiliana. wszyscy mówią do niego Maksym

Gość A ja mam Maksyma
Mój synek nazywa się Maksym. Mówimy do niego Maks, Maksiu, Ksymek. Zastanawiałam się nad Maksymilianem. Ładne ale trochę przydługie.

Gość qwea
mój pies to maks

Gość KsiezycowaMamaww
Moj siostrzeniec ma tak na ime.Piekne imie i kochany chłopczyk.wolamy na niego Maksiu,Maksik,Maksimus :)

up