Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AntoSuNiu

Powoli szykuję się do starania o dziecko- palenie i inne

Polecane posty

Gość AntoSuNiu

Witam. Do starania jeszcze długa droga, bo ok 1,5roku. Zastanawiam się tylko czy już powinnam zacząć bardziej dbać o siebie. Nie całe 3 lata temu w 10tyg straciłam ciążę. Palę papierosy. Kiedy właściwie trzeba zacząć przygotowywać organizm? :)

Gość greg estab
rzucać plenie możesz zacząć już teraz, bo może to trochę potrwać, możesz mieć chwile powrotów do palenia itp. dla Ciebie to wyjdzie też na dobre kwas foliowy na pół roku przed wsjo

Gość AntoSuNiu
Wiem, że mój temat jest trochę głupiutki bo jeszcze tyyyle czasu, ale nie chciałabym powtórki z rozrywki. A co z badaniami. W sumie po zabiegu po poronieniu nie miałam żadnych badań. A, że kwas foliowy pol roku przed to nie wiedzialam :)

Gość greg estab
bo to takie dla staraczek teraz powoli zaczyna się w ogóle odchodzić od przyjmowania kwasu i suplementacji sztucznymi witaminami

Gość tak naprawde wystarczy
4-5 mce przed zajsciem w ciaze zadbac o siebie zrobic badania napewno oprocz podstawowych rowniez na cytomegalie i toksoplazmoze zazywac kwas foliowy przyjrzec sie diecie i miec pozytywne nastawienie tak naprawde nie masz wplywu na przebieg ciazy podziały komórkowe, pracuje z dziecmi na codzień i czesto rozmawiam z mamami na temat przebiegu ciazy nie ma reguły wiele z nich pali odzywia sie nie dokonca racjonalnie i rodzi piekne zdrowe maluchy niektore dbaja chuchaja na siebie i rodza dzieci niepełnosprawne troche to niesprawiedliwe ale tak jest co do palenia jesli sie uda rzuc powodzenia napewno sie uda i bedzie dobrze

Gość Skutki palenia z organizmu
usuwane są przez 9 lat, więc w pełni i tak nie odzyska organizm dawnej formy. Jako tako jednak skutki palenia znikają po 2 latach-najwyższy czas rzucic palenie.