Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

unia83

Czy luteina pomogła Wam zajśc w ciążę?

Polecane posty

Staramy się z mężem o dziecko od 2010 roku. W tym roku wreszcie się udało, ale ciąża zakończyła się w 8 tygodniu :( Teraz dostałam luteinę od 16 do 25 dc na wyregulowanie cyklu. Wcześniej miałam cykle od 36 do 45 dni. Nie wiem dlaczego ale jestem już w 20 dniu cyklu i nadal nie miałam owulacji :( Może ktoś ma tak samo albo też stara się o dziecko ? To jest mój pierwszy cykl z luteiną i zastanawiam się czy to może być przyczyna tej luteiny?

W następnym cyklu będę robić badania między 3 a 5 dc. Mam zrobić FSH, LH, prolaktynę, testosteron, TSH

Gość Perw mobilna
Jeśli zaczęłaś brać luteinę to owulacji już raczej nie będzie. A tak poza tym to możesz mieć czasami cykle bezowulacyjne, bo prawdopodobnie masz jakieś zaburzenia hormonalne.

Gość madamesisibonnn
pomogła,nawet w dziesięć ciąż od razu

Gość madamesisibonnnn
no jak odpuść jak to prawda 😠?

Gość siloutkia
Autorko, progesteron brany przed owulacją może ją wstrzymać, a przy tak długich cyklach 16 dc to było pewnie za wcześnie, luteiny nie powinno się dawać w "ciemno". Dobrze gdy podanie poprzedzał np. monitoring cyklu. Podstawa u Ciebie to badanie hormonów.

Lekarz robił USG w 14 dc i na tej podstawie przepisał luteinę. Martwi mnie tylko to, że w poprzednim cyklu była owulacja a w tym nie:( Na USG w 14 dc prawy jajnik wyprodukował tylko jeden pęcherzyk. Zbyt mały.