Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość apudlina

siostra cioteczna adoptowała dójke dzieci

Polecane posty

Gość apudlina

to sa juz duzi chlopcy mają 4 i 8 lat byli kiedys tam chrzczeni ale teraz ma byc znowu chrzest bo to sa nowe juz dzieci maja nowe nazwiska rodziców moje pytanie brzmi bo mam byc chrzestna

Gość apudlina
czy cos im kupic c zy dac pieniadze jesli tak to ile i czy np kartki kupic takie na chrzest czy jakies inne

Gość apudlina
nie żadne prowo dowiedz sie w kurii adopcja to całkowite pzysposobienie sa rodzice nowi chrzestni nowe dzieci własciwie nowe mają nr pesel to sa nowe dzieci tate juz nie istnieją ja wiem ze dla wiary dla boga jedne chrzest wystarczy ale jak sobie wyobrazasz komunie ślub bez chrzestnych gdzie bedziesz obcych ludzi szukac choc jak tamci byliby prawdziwymi chrzestnymi dzieci nie wylądowałby wdomu dziecka prawda

Gość apudlina
to jest chrzest a ksiądz tez miał z tym problem ale wyjasnił w kurii i ma byc chest normlanie

Gość moja siostrzenica też
puknij się w czoło:o a do czego tu chrzestni?? tylko po to zeby dać ptrezenty??

Gość tgertfger
Na pewno nie ma czegos jak powtórny chrzest.Wystarczy isc do ksiedza w swojej parafii,pokazac papiery adopcyjne i wtedy ksiądz napisze do kurri gdzie były dzeci chrzczone,ze maja nowe nazwiska i wtedy w ksiedze chrztu zaznaczone zostanie ,ze dzieci te figuruja pod nazwiskiem swoich adopcyjnych rodziców.