Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szkfnmAKLNS

kiedy waszemu dziecku zrosło się przednie ciemiączko?

Polecane posty

Gość szkfnmAKLNS

moja ma 13 miesiecy i jest ono wciaz duze. niestety jak sie urodziła trafiłam na beznadziejnego pediatre ktory stwierdzil ze mam nie podawac wit d bo jest w mleku modyfikowanym ehhh wy jak dlugo podawaliście wit d?

Gość nielubiewymyślaćpseudonimów
bo wit. D jest w mleku modyfikowanym. mi lekarz kazała podawać tylko w dni pochmurne ale to dopiero jak zaczął jeść coś poza mm. mały ma teraz rok i 5 m-cy i jeszcze to ciemiączko nie jest zarośnięte. w drugiej połowie grudnia idziemy na kontrole to lekarz podejmie decyzje co do badań jakie mają zrobić.

moja ma 22 mies. i jeszcze ma niezrośnięte, podawałam jej d3 od urodzenia, od jesieni dostaje tran, bo dietetyczka zaleciła (wit. A i E, a tam są) jak jej o tym ciemiączku powiedziałam... synowi nie pamiętam kiedy sie zrosło, ale jakoś tak książkowo

Gość dorota765
jakoś około roku; wit d podawałam do roku czasu, a teraz podaję tran

A mój na 13 miesięcy i lekarz stwierdził że za szybko mu się zarasta i kazał dawać specjalne witaminy vibomil chyba:) ktoś wie czemu za szybko zarasta:)?

Gość Aneczka2007_0
Witam wsyztskie mamy! Mojemu synkowi zarosło się w wieku 8mies, mój pediatra stwierdził że to niemożliwe i groziło nam małogłowie, ale zrobiłam wszystkie potrzebne badania wyniki są w normie, co miesiąc sprawdzam synkowi czy główka rośnie, poszłam prywatnie do pediatry i ona powiedziała że jeżeli dziecko normalnie się rozwija to niema podstaw do zmartwień. Dodam jeszcze że mojej córci zarosło się w weiku prawie 2 lat. Także chyba każdemu dziecku inaczej ;) Pozdrawiam