Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda mama bezrobotna

czy któraś mama dostała dotację z urzędu pracy?

Polecane posty

mogę prosić o wniosek? albo jakieś wskazówki?

Gość do autorki..............
dotacje na co? na dzialanosc gospodarcza?

nie na działalnośc. Na tak zwany krzywy ryj . Za to,że urodziłam i państwu doszedł szacowny obywatel rzeczypospolitej

Gość do autorki..............
no chyba zartujesz:O

Gość xzczxczxcxzcz
wiesz co moja kolezanka jest zarejestrowana i akurat jak konczyl jej sie zasilek dla bezrobotnych to ona jakos rodzila na dniach i dali jej jeszcze kase za kolejne 4 miesiace

Ja słyszałam, że w Opolskim, chcą zrobić coś takiego, że za urodzenie dziecka, chcą płacić tysiąc z hakiem , żeby zachęcić kobiety do rodzenia dzieci, bo przyrost naturalny spada.Ale ja podejrzewam, że to kolejna papka polityczna, bo zbliżają się wybory samorządowe.

oj podszywać to się łatwo.. tak na działalność gospodarczą - pisałam na forum o pracy ale nikt nie pomógł i pomyślałam że może jest jakaś mama co dostała i pomoże mi bo jakoś próbuje ten wniosek ogarnąć

To nie ma nic wspólnego z tym że jesteś mamą, nikt nie bierze tego pod uwagę :p Najlepiej dowiedz sie na jaki typ działalności chętnie przyznawano dotacje w twojej okolicy, bo wiem że różne z tym bywa. Niektórzy np dostali dotacje na własny sklep a inni nie, albo na fryzjerstwo moja znajoma dostała na otwarcie salonu, a inna znajoma z innego Up w tym samym mieście juz nie dostała na to :o

Gość dotacja;;;;
ja dostałam dotację i od listopada rozpoczęłam własną działalnośc, jak masz jakieś pytania to chętnie odpowiem

ja to bym chciała leżec i pachniec ,a pieniadze,zeby rosły na drzewie :)

Gość Mama Nasturcjaa
młoda mamo - ja wczoraj byłam w urzędzie (nie po dotację, nie mam takich planów) ale byl pan i byl baaardzo wkurzony bo mu odpowiedzieli ze nie ma szans - kraków, ale to pewnie dlatego, że kobiec roku i kasa się skończyła (wydzielona na dotacje). Wejdź sobie na stronę właściwego urzędu pracy, zreztą mozesz też zadzwonić - ja dzwoniłam kilka razy i zawsze odebrano i udzielono mi w miarę sensownej odpowiedzi, takze nie jest źle :-)

W każdym razie możesz spróbować, moze akurat dostaniesz :) Jeśli mogę cos doradzić co do ciuchów to największe luka o jakiej wiem jest jesli chodzi o odzież dla dzieci troche grubszych, a juz najbardziej brak sklepów dla duzych dzieci, takich 11-12 latków, dla których w sklepach dziecięcych jest juz bardzo ograniczony wybór, a jeśli cos jest to wygląda tak samo jak ubranko dla 5-latki tylko większe :p a ubrania w sklepach dla młodzieży są za duże, albo niedopasowane...od bardzo wielu ludzi słyszałam że tego typu sklepów jest bardzo mało, także w internecie, gdzie moglabyś sprzedawać oprócz normalnego sklepu.

ok zadzwonie ale jak mam sie dokładnie zapytać,żeby urzadniczka mnie zrozumiała i jak słuchać aby ją zrozumieć?

tak ja bede miec wszelaka odzież dla dzieci na grube chude i urzywane też bede miec fulll wypas tylko kurwa ta kase niech dają

Gość dotacja;;;;
najlepiej osobiście idź do Urzędu Pracy a nie przez telefon i u mnie jest tak, że zawsze na początku roku Urząd Pracy ma fundusze na działalnosc gospodarczą a wniosek wcale nie jest trudny, ja go sama wypełniłam z pomocą pracownika PUP

Gość Mama Nasturcjaa
A dlaczego miałabyś mieć problem z pzeprowadzaniem normalnej rozmowy? :-) Spytaj normalnie, chcesz zlozyc wniosek o dotacje i nie wiesz jak to zrobic - niech ci poda strone czy cos, albo najpierw sama poszukaj, moze tam bedzie wszystko opisane i telefon będzie zbędny.

Gość Mama Nasturcjaa
wydrukujesz wniosek, wypelnisz i z nim do UP

Gość dotacja;;;;
z całym szacunkiem, ale wniosku raczej nie złoży przez internet ani przez telefon, najlepiej osobiście isc, dadzą wniosek wyjaśnią co i jak i już

Młoda mamo bezrobotna A skąd jesteś? U mnie w mieście UP nie ma na dzień dzisiejszy dotacji, ale pewnie jak co roku będą ruszać od stycznia bo dostaną nową pulę pieniędzy na ten cel. Też jestem zainteresowana taką dotacją tylko nie mam jeszcze pomysłu co mogę zrobić przy kilku miesięcznym brzdącu. najlepiej wejdź na stronę swojego UP i tam poczytaj, tam wszystko jest dokładnie opisane i wnioski również są. Nie ma tam nic trudnego do wypełnienia jedynie szacowane przychody i rozchody miesięczne, które trzeba tam opisać mogą sprawić Ci kłopot. Ile ma Twoje dziecko? 1 1 ps. zaczernij sobie nicka ;)

jestem z małopolski - o dotację jedyny sens jest starać się na początku roku więc chce zaraz w styczniu złożyć wniosek - u nas liczy się kolejność zgłoszeń no i sensowność dlatego zależy mi na dobrym wniosku gdzie właśnie najgorsza jest ta kalkulacja bo skąd ja to mam wziąść.. a co do dziecka to mam synka 26 m-cy

dlaczego bym miała miec problem? Otórz nieraz jak rozmawiam z urzednikiem to on mnie nie rozumie nie wie o co mi dokładnie chodzi. Albo ja przeważnie nie rozumiem o czym do mnie mówią. Wychodze i nic nie wiem. Mąż mi nie pomoże bo powiedział,że nie bedzie sie mieszać w jakieś gówno bez przyszłości i że na pewno to spierdole bo się do tego nie nadaje :(

o widze że jesteśmy dwie młode mamy bezrobotne - ja pytałam urzędników itd ale przecież nie wypełnią za mnie wniosku - generalnie to mało kto się przejmuje tym że ja coś nie wiem - mam oddać uzupełnione i tyle