Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka woda byc

Czy da się zwężyć pochwe?

Polecane posty

Gość taka woda byc

kiedyś o tym czytałam, ale nie wiem czy to prawda. Szczerze mówąc rodzina zmusiła mnie do bycia w ciąży i porodu itd, ja tego nie chciałam. Nie pozwalam się mężowi dotykać a wizyty u psychologa i tak nic nie zmieniają. Nie karmiałam piersią w ogóle a i tak piersi ucierpiały. Mam zamiar iść do chirurga plastycznego. Już miałam robioną liposukcje, dwa razy, wydałam kupe kasy, próbuje nie jeść aż tak dużo. I tam na dole czuje się zmieniona, ja chce tylko żeby było jak dawniej.

Gość taka woda byc
?

Gość Sylwester89
Dlaczego większość kobiet kłamie w tym temacie i twierdzi, że po porodzie są nawet węższe niż przed ciążą?:classic_cool:

Gość taka woda byc
dupa nie węższa. Studnia, w dodatku brzydka i obleśna. No szukam i szukam info na ten temat

Gość Monique2121
no to też prawda. Pytałam sie o to kiedys ginekologa i powiedział,ze nie ma porownania przed i po porodzie. że zawsze jest rożnica . Moze po operacji zwezania bedzie taka jak przed , tego nie wiem ,ale ponoc to skuteczny zbaieg

Gość taka woda byc
ja po prostu stwierdzam śmiało ciąża mi zmarnowała życie. Wyniosłam się z łóżka, i to na szczeście, bo chłopak do dziecka musi wstwać, ma blożej i głośniej

Gość Monique2121
a ja tam narazie dzieci nie planuje ,a jak bede planować to bede chyba chciala cesarke i jakos to sobie zalatwie :p wlasnie z tego powodu ,ze bym sie bała ,ze sie rozciagne po porodzie

Gość taka woda byc
ja mam nadzieje że kiedyś siebie odzyskam ;( przynajmniej jedna normalna osoba na cały internet Z Ciebie manique

Gość Monique2121
ale nie martw sie ,, taka woda byc" - teraz medycyna idzie do przodu , podobno te zabiegi daja duza roznice bo tak slyszałam ( moja koleżanka robiła). Tylko szkoda ,ze na cesarke sie nie zdecydowałaś... A kochaliscie sie chociaz raz po porodzie? moze warto sprobować choc wiem ,ze sie boisz tego ...

Gość taka woda byc
manique cięcie cesarskie też jest straszne. Też patrzyłam, okropny ślad po tym zostaje :/ najlepiej to surogatke sobie wziąć chyba, albo w ogóle nie rodzić albo wziąć gotowe z domu dziecka :P

Gość taka woda byc
nie dam się dotknąć, jak mnie pierwszy raz pocałował ok, ale potem zaczął mnie dotykać to go odepchnęłam i kazałam jemu tego więcej nie robić. Wpadłam, moja wina bo pare razy nie wzięłam tych tabletek, ale nie miałam zamiaru rodzić. Ale no jego rodzina + moja rodzina, katolicy z tradycją, mogłam tylko płakać. I płakałam

Gość Monique2121
ja juz chyba wole ta blizne na brzuchu :P też nie wyglada co prawda najlepiej ,ale potem da sie ja nawet czesciowo usunac . Ale narazie mi sie do dzieci nie spieszy , mam 24 lata i chce sobie poszaleć jeszcze :P może blizej 30 stki sie zdecyduje... a ten zabieg zwezania to ,, waginoplastyka" inaczej . już sie go powszechnie wykonuje w Polsce

Gość a czy kochasz swoje dziecko
teraz? czy też żałujesz, że je masz? nie pytam, żeby Cię oceniać, tylko dlatego, że sama mam podobną sytuację, tzn. jestem już po 30-tce, ostatni dzwonek na dziecko, a podjęłam decyzję, że nie chcę mieć. to znaczy z mężem podjęliśmy, ale ja byłam tu motorem przewodnim. zastanawiam się, co by było, gdybym teraz wpadła.

a co do zwężania pochwy to słyszałam, że efekty nie są tak dobre, jak kobiety się spodziewają. chirurg zszywa ciaśniej jakby pierwszy odcinek pochwy, wejście, ale z dalszą częścią niewiele może zrobić i głębiej dalej jest niestety dziura. a jeśli włókna mięśniowe uległy zerwaniu, to już w ogóle kaplica. ale jeśli nie współżyłaś, to skąd wiesz, że jesteś luźna, skąd wiesz, że będziesz odczuwać seks gorzej? wiele kobiet dopiero po porodzie naprawdę cieszy się seksem (wzrasta ukrwienie, czy coś).

Gość taka woda byc
nie wiem. No tak jak wszyscy mówą że czuje się więź z dzieckiem ja nie czuje. Ja mam dopiero 21 lat. Też nie planowałam żadnych dzieci. Skończyłam szkołę w holandii i musiałam przerwać sudia. Jestem brzydka i nieszczęśliwa. Bardziej czuje że to dziecko męża i mojej i jego rodziny a nie moje. Mnie w żaden sposób ono nie porusza a przecież lubie dzieci

Fakt nieposzerzenia się pochwy po porodzie nie jest kłamliwy. Czasami się ona nie powiększa, ponieważ w czasie ostatniej fazy porodu, pochwa i całe krocze kobiety wraz z miednicą się przystosowuje do tego wydarzenia. Co do zwężenia pochwy - Możesz nawet sobie odnowić cnotkę. Takie jaja już są na świecie :D

Gość Monique2121
będzie lepiej zobaczysz ;) teraz masz taki trudny okres ,ale sie ułozy , jestes jeszcze taka młoda ... A młode ciało sie szybciej regeneruje wiecgłowa do góry :) Jak czujesz ,ze chcesz koniecznie operacji to ją zrob , teraz wiele sie ich wykonuje. A slyszałam ,ze ma być niedlugo nawet nieoperacyjne zwezanie pochwy bo moja koleżanka duzo o tym czytała bo tez rodziła wiec mi opowiadała Poczytaj o tym w necie , duzo jest na ten temat

Gość Monique2121
a jak nie chciałas dziecka nie myslałaś o usunieciu? tak żeby sie nikt nie dowiedział?

Gość taka woda byc
mam jeszcze troche tych swoich pieniędzy, ale strasznie trudno dojść do siebie. Te zabiegi lipo mase pieniędzy kosztowały, poprawienie piersi przewiduje na jakieś 8 tys, pochwa mam nadzieje bedzie tańsza. Nie dam się dotknąć. NIgdy nie chciałam być taka brzydka. Najgorsze to to że mlekiem z piersi nie karmiłam a cycki i tak są obleśne że jak biore kąpiel to ich nie dotykam ani na nie nie patrze

Gość nie zmienia sie nic.
czemu nie rodziłas CC , ja wiedzialem zeszpara mojej lubj ucierpi na porodzie naturalnym i powiedziałem jej zeby lepiej rodziła przez cc. i nie ma problemu z wypadajaca pochwa czy nietrzymaniem moczu. zabieg ciecia w prywatnej klinice, najlepszej w woj. ciecia nie widac z pod stringów czy stroju kompielowego ... zona nie karmiła piersa wogule ale jej cycki tez ucirpiały sa wiotkie takie miekkie nie satakie twardei sprezyste jak kiedys. staosowąłka kremy i nosiła dobre stnaiki nic nie pomogło. niestety. zona jest do rodzenia wychowania dzieci. do analu jest goska a do blowjob justyna.

Autorko, na tym forum nie pogadasz (patrz: pobierampliki). Tutaj same po porodzie ciaśniejsze niż przed, chudsze niż przed, z piersiami bardziej sterczącymi niż przed :O Wyśmieją Twój problem, żeś niedojrzała i dalej będą swoje iluzje, bajki tworzyć (tylko jak się z facetami-ich mężami szczerze pogada, szczególnie jak są po kielichu, to wychodzi, że ta ich idealna cipka/figura/cycki/ogólnie życie PO dziecku, to tylko w ich wyobraźni idealne są) :O

Gość taka woda byc
no ja chciałąm usunąć, chciałam jechać do holandii i usunąć, ale mój chłopak się nagle rozmyślił wygadał matkom itd. A i tak się jemu już powoli nudzi. Podrzuca dziecko do swojej mamy. Nawet imie ten dzieciak ma na odwal się wybrane. No paranoja w moim życiu. Myślałam nawet o samobójstwie. Ale psycholog odradził

nie zmienia sie nic -----------> ten wpis to raczej prowo :O

zadne prowo ... z czym tu sie nie zgodzic. ? ze ktos chce miec dziecko ale i zadbane ciało ? to jest porowokacja ? nie wszystko da sie przewidziec np. rozstepy ale mi to nie przeszkadza. najbardziej przeszkadzaja mia wiotkie pieri i taki galaretowaty brzuch mimo zenie wiszacy ... widac go tylko ja zona siedzi i tej zest taki wiotki.

Gość taka woda byc
czy kochasz swoje dziecko - ale jedyne na które nie trzeba sie rejstrować. A te matki polki to zauważyłam, piękne bogate tylko ich na ulicy nie widać. Co do cycków to ja kupiłam taką maść co ją trzeba grubo rozałożyć a potem na godzine folią przkryć i nosze gorset który je mi podnosi. W sumie nie wiem po co takie iluzje stwarzac jak się gorset zdejmie i wszystko wraca

u sas córka ma 4 lata, nie wiem co stosowac zeby pomogło penie jakis zabieg z uzyciem skalepla, ale na to sie niegodze zeby nasi lekarze chałturnicy gorzej nie zrobili . u mnie zona ma rozmiar 70D, z mniejszymi rozmiarmia moze jest lepiej .

Gość taka woda byc
szczęście rozstępów nie mam, smarowałam się jakimś blotem i naprawde pomogło. Może pare małych ale najwyżej sie usunie. Nawet ćwiczyłam podczas ciąży, robiłąm wszystko i wyszło nic

nie zmienia sie nic - myślałam, że to prowo przez Twój żenujący poziom bagna (określenia typu "szpara" :O) oraz że piszesz, że stukasz kochanki, bo Ci żony figura już nie pasi :O Ale jak nie jesteś prowokacją, tylko realnym egzemplarzem, to tym gorzej dla Ciebie 🖐️

a twoja luźna szpara to twój uraz psychiczny czy odczówasz owe luzy podszas stosunku ?

to o stukaniu kolezanek to sciema, takie poweidzenie przeczytane na neci. nigdty zony nie zdradziłem i nie zdradze. nigdy nie byłem w zadnym bajzlu itd. mimo paru wad ktore zostały po porodzie mija zona jest najpieknijesza kobieta na swiecie i nie pisze tego tylko dlatego ze to moja zona ... ona poprostu jest pienka a ciaza cóz zrobiła swoje z jej ciałem . zona jest swzczupła zgrabna kobieta, z ciemna cera czarnymi długimi włosami i super szparka.