Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pisarkaarka

Księża, którzy porzucili sutannę i chcieli wrócić do kapłaństwa, kto zna???

Polecane posty

Gość pisarkaarka

Witam. Chciałabym porozmawiać o księżach, którzy porzucili sutanny. Wiem, że taki temat już tu był, ale mnie bardziej chodzi nie o to, jak im się żyje po odejściu, jak są traktowani - tylko o to CZY CHCIELI WRÓCIĆ DO KAPŁAŃSTWA. I jak to przebiegało

Gość lzmvzvvz
a na co ci to? w ksiedzu sie zakochalas? to dranie, daj sobie spokoj!!!!!!!!

Gość pisarkaarka
nie o to chodzi ;) po prostu słyszałam o takim przypadku (znajomy znajomych) i podobno tacy księża nie mają już powrotu, kościół ich nie chce. i zastanowiło mni to - bo wiem, że odchodzą z kapłaństwa, ale czy chcą wracać? tym bardziej, że mają już rodzinę, dzieci. i ich krzywdzą

Gość pisarkaarka
a czemu piszesz, że dranie?

Gość to zakały kocioła
daj spokój z tymi przekrętami ,to psychiczni tyrani w dodatku super urodziwi :D odejdzie z kościoła i co będzie wykładał towar na półkach na CPN?

Gość tyrtum pyrtum
ja uważam i mam szacunek do takiej osoby tak jak mowisz ksiedza... ze postanowil wystapic z duchowienstwa niz pajtaszyc na boku z kobietami i miec po kilkoro dzieci, niz do takich co udaja ksiezy, na kazaniach prawia moraly. ZE tak wolno tak nie wolno a sami dupcą po kontach az sie sutanna trzesie.

Gość pftuu
ci udający to dopiero kaka

Gość goldin gt
to nie ksieża tylko panowi do nich prywatnie to dzień dobry

Gość Gosiak.
Osoby, które skończyły seminarium spokojnie mogą uczyć religii... czy wykładać teologię na wyższej uczelni. Niekoniecznie muszą pracować w supermarkecie czy robić za woźnego w szkole :) mają wykształcenie wyższe, zazwyczaj są oczytane, inteligentne, znają języki...

Gość ta dopiero walnęła dvb
ty gosiak aleś ty w tej kwestii obcykana.Odnośnie porzucenia sutanny'' kto zatrudni takiego w seminarium :D? biskup ,tak i bedzie go i jego panienkę na rekach nosił ? Znają języki? Hahahahaha ty chyba hahah idiotko, a wyższe bez mgr mają co niektózy to gdzie pójdzie. Mojej przyjaciólki maż były ksiąz pracował przez 4 lata i wykładał towar w Auchan ,prosze ci nie pisz , ty wyższeym wykształceniem można sobie tyłek ..a jcy byli głuupi tacy są dalej

Gość ta dopiero walnęła dvb
niektórzy , bo zaraz bedzie afera

Gość jffdyhuj8hr
języki :D nie spotkałam sie z takim ks który zna jakikolwiek jezyk, baa moj znajomy po angielsku czytał z kartki tak jak było napisane ,jaki :))wstyd kiedy pytał o pewna płytę w Empiku :)

Gość efrghtjyuk
a też myślałam że chociaż podstawy, :D zna takze nie odchodzą bo zinęli by z głodu

Gość a ja zna m i nie pracuje
na razie i jest mu żle

Gość wkeufvd
psychiczni tyrani? ja właśnie też słyszałam, że księża, co porzucili sutannę, to potem jak zakładają rodzinę, to ją terroryzują psychicznie. ciekawe to. napiszcie co proszę o tym jak wiecie

Gość pisarkaarka
a czy znacie kogoś, kto żałował, że odszedł i chciał wrócić?

Gość pjoter pan
ksieża to tyrani psychiczni :D a nie po porzuceniu

Gość pjoter pan
poprzez mózg do portfela

Gość cóż
A ja mam szefa księdza i zna wiele języków. Znam też jednego, który odszedł

Gość tozacznij musledfvb
to tfuj szef zna a inni to głomby ,tam nie uczom jenzykuf opcyh tylko jak dotszeć do kasiory

do cóż - a znasz go osobiście? wiesz coś o powodach, dla których odszedł? co go skłoniło itd?

Gość ediiff
bilet w jedną stronę do kościoła nie ma już powrotu i trudno się odnaleźć w życiu..co z pracą? dlatego rzadko odchodzą mają wikt i opierunek, i pukną coś na boku po cichu

Gość cóż
Odszedł, bo miał dość bitw z biskupem, potem poznał kogoś, są razem, ale wyprowadzili się stąd - tutaj byłoby ciężko im żyć

Gość ediiff
oni doskonale wiedzą ,jakie sa konsekwencje w mojej paraffi ksiądz się zakochał..niestety, nie poradził sobie z sytuacją, powiesił się bo dobrze wiedział,że nie ma wyjścia zresztą samobójstwa wsród księży to częsty proceder

Gość pisarkaarka
bardzo dziękuję za ciekawe wpisy. bitwy z biskupem? ciekawe - czy wiesz konkretnie, na jakim tle te konflikty były? Pytam, bo ten znajomy mój, który odszedł, też miał bitwy z biskupem. sądziłam, że to może kwestia charakteru tego znajomego, że nie umie się podporządkować. ale widzę, że może sprawa jest inna. napisz, proszę coś więcej