Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

podlej kwiatki

DZIWNY ŚLUZ W CIĄŻY! POMOCY!!!!!!!!!!!1

Polecane posty

Mam taki dziwny śluz w ciąży dodam iz jestem w 6 tygodniu jutro wchodze na 7. 13.12 bylam u ginekologa przepisal mi duphaston 2x1 bo mialam taki sluz minimalnie zabarwiony na rozowo. 'kolorowe' uplawy ustaly. wczoraj natomiast znowu zauwazylam ten sluz ale tak minimalnie na papierze. nie jest on rozowy tylko taki jakby jasno kakaowy. czy to cos niebezpiecznego ? ktora z was tak miala ? w skali od 1-10 jego zabarwienie wynosci 0.5 czyli jest bardzo slabe.. brzuch mnie nie boli ogolnie czuje sie ok. boje sie poniewaz duzo poczytalam o odklejaniu sie kosmowki :(

Spokojnie, sporo kobiet tak ma i lekarze na to przepisuja albo duphaston albo luteine. Przyczyna moze byc taka, ze albo wyluszcza Ci sie sluzowka przygotowujac po budowe lozyska, albo lekki niedobor progesteronu. Mi poza duphastonem lekarz kazal sie oszczedzac w pierwszym trym. Potem takie bezowe sladowe uplaty mozesz miec jeszcze ze 2 razy po okresie 4 tygodni. Mozesz, ale nie musisz. To ze sluz jest bezowy a nie zywokrwisty to dobrze, znaczy, ze nic swiezego na zarodku sie nie dzieje.

No niekoniecznie Lilith- u mnie niestety brązowy śluz zwiastował ciążę obumarłą i leki nie pomogły. W drugiej ciąży tez plamiłam ok 5 tygodnia na brązowo, poleciałam do ginka dostałam duphaston i luteinę i nakaz odpoczywania. Na szczęście skończyło się dobrze. Ale nie można tego lekceważyć. Wybierz się do lekarza jeśli to po jednym dniu nie ustąpi.

Miarka, napisalam, ze przyczyna MOZE byc, a nie JEST taka a nie inna. :) Jestem po dwoch poronieniach (pierwszenzakonczylo sie krwotokiem prawie w 5 tc zywo czerwowa krwia), wiec bym nie panikowala. Bo po kilku miesiacach zaszlam w ciaze ponownie i po prostu lezalam bykiem od 5 czy 6 do 9tc i te brazowe uplawy przelezalam. Teraz ciaza jest ok i moge fikac, brykac.

ja nie nie mówię że to musi być coś złego ale czasem niestety bywa i tak. Więc trzeba to kontrolować. Ja też się nie spodziewałam, że będzie źle pojechałam na usg i niestety. A plamiłam minimalnie tylko rano i wieczorem.

Dodam iz w kwietniu mialam zabieg usuwania jeszcze nadzerki... No u mnie ten sluz nie jest ze świeżą krwia tylko taki wlasnie jasno bezowy, no taki bardzo bardzo jasny kakaowy jakby . ciezko mi go opisac

Brudzi na brązowo bieliznę lub wkładkę? To jest właśnie plamienie.

W tym sek ze on nie brudzi. Bylo go tyle co 'palcem' sprawdzilam i 'zgarnelam' to co bylo w srodku. Lekarz tak mi kazal robic czy nie ma nigdzie swiezej krwi. Robie to bardzo delikatnie i ostroznie a higiena to podstawa

W sumie to robilam to tylko dwa razy wtedy kiedy sladowa ilosc zauwazylam na bieliznie. naprawde bylo jej bardzo malo, bardzo jasna, zero jakichkolwiek boli w obrebie brzucha krzyza itd. dlatego tez to mnie troche uspokaja. lykam codziennie kwas foliowy 2x1 oraz duphaston 2x1. nie widze u siebie powodow do obumarcia plodu itd. w rodzinie nie bylo poronien. a folik lykam juz od sieprnia 2012

U mnie też nie było przypadków poronień ani nic a miałam ciąże obumarła. Bierz leki i się obserwuj. Czy to ustaje czy nadal się pojawia, Jeśli nie minie idź do lekarza.

To może być pozostałość właśnie po tych różowych plamieniach, krew się utlenia dlatego jest brązowa.

Wydaje mi sie ze raczej wszystko jest bo tak na logike to piwinnam miec raczej ciemne brazowe uplawy z domieszka swiezej krwi a nic takiego u siebie nie zaobserwowalam. w razie wu mam skierowanie do szpitala. rano i tak ide do lekarza wiec zobaczymy co sie dzieje :)

Ja w ciąży brałam Luteine i też miałam taki śluz koloru kawa z mlekiem dopóki nie skończyłam brać tabletek. Lekarz powiedział mi, że to Luteina zmienia kolor śluzu.

Ja mialam tak 2 razy w pierwszej ciazy i lekarz powiedzial ze to jest normalne i wiele kobiet nawet tego nie zauwaza. teraz jestem prawie w 8 tygodniu i tez wczoraj mialam proszeczke takie sluzu ale tylko raz rano a potem przez caly dzien nic juz nie bylo i dzisiaj tez jest ok :)

dlatego tez mowie iz bardzo nie obawiam sie tego poniewaz czuje sie dobrze nic mi nie dolega tylko ten sluz. nie mam go caly czas tylko np w ciagu dbia raz a potem ju do konc dnia czysto. dwa razy tak mialam ze mialam ten sluz przez chwile a potem juz bylo czyso